Hartige Whoopies met garnalen en avocadocrème

Whoopies, ken jij deze lekkernij al? Veelal zie je de zoete varianten voorbij komen maar ik wilde iets anders, een hartige variant die je als voorgerecht kunt serveren of eventueel als lekkere snack. Ideaal voor voor de feestdagen! Ik kwam een paar jaar geleden er een kookboek van tegen en eerlijk gezegd had ik er nog nooit eerder van gehoord. Na toch een tijd in de kast te hebben gelegen wilde ik het uitproberen. Het is een zanderig soort koekje die je als het ware vult net als een macaron. Ze zeggen dan ook dat een Whoopie een ontmoeting tussen een macaron en cupcake is. Bij deze mijn recept: Hartige Whoopies met garnalen en avocadocrème

Wat heb je nodig voor 6 whoopies (12 partjes)

  • 200 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakingsoda
  • 6 gram bakpoeder (je kunt ook i.p.v. bloem en bakpoeder 200 gram zelfrijzend bakmeel gebruiken.
  • 1 ei
  • 110 gram boter
  • zout

Voor de vulling:

  • 1 avocado
  • 1 bakje Hollandse garnalen
  • 100 gram roomkaas (stevige soort)
  • peper en zout
  • optioneel tabasco en (verse) dragon
Whoopies, hartige whoopies, voorgerecht, avocadocreme, garnalen

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Start met het splitsen van het ei. Het is niet noodzakelijk om te splitsen echter krijg je er een luchtigere whoopie door.
  3. Klop het eiwit tot stijve pieken
  4. Smelt de boter en laat even afkoelen.
  5. Mix in een aparte kom het eigeel (zo’n 2 minuten) en een snufje zout en peper en voeg dan de boter toe, vervolgens voeg je de bloem, bakingsoda en bakpoeder toe, mix tot een glad beslag.
  6. Mix als laatste nog even het eiwit erdoor.
  7. Maak kleine bolletjes van circa 25-30 gram en leg ze op een bakplaat (voorzien van bakpapier), duw ze wat platter, de bolling komt er vanzelf in.
  8. Bak de Whoopies af in c.a. 15 minuten (hangt altijd wat af van jouw oven, steek er simpelweg gewoon een prikker in, je voelt en ziet het snel genoeg. Laat ze hierna afkoelen tot kamertemperatuur.

De vulling:

  1. Ontdoe de avocado van zijn velletje en pit.
  2. Mix de avocado glad, (mixer of keukenmachine), en sla hier de roomkaas doorheen. Het moet niet te vloeibaar worden.
  3. Breng op smaak met zout, peper en eventueel de tabasco en dragon (als je verse dragon gebruikt, mix het met de avocado mee).
  4. Leg een Whoopie met de bolle kant naar beneden en spuit of strijk de vulling er op.
  5. Garneer de garnaaltjes op de advocadocrème.
  6. Leg vervolgens een andere Whoopie er bovenop.
  7. Serveren maar!

Heb jij weleens Whoopies gemaakt? Lief Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 40 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Solve : *
18 − 17 =


CommentLuv badge