Beautytool: Avocado Konjac Spons

Ik kwam onlangs dit grappige groene sponsje tegen. Ik woon vlak achter een geweldige en grote natuurwinkel en in de beauty-afdeling vond ik een rek met gekleurde sponsjes. Dol op dit soort, voor mij onbekende, beautytools ik nam er uiteraard 1 mee naar huis. Deze spons is bedoeld om te exfoliëren en zit vol met goede ingrediënten. Bij deze mijn review: Beautytool: Avocado Konjac Spons

Wat is een Konjac spons

Een Konjac spons is gemaakt van 100% plantaardige vezels. Deze vezels zijn afkomstig van de konjac wortelgewas. Konjak wordt in China en Japan gekweekt en uit deze wortelknollen wordt meel en een gel (konnyaku) gemaakt. Heel apart want wanneer je de spons laat weken voelt het ook als een soort gel-achtig materiaal aan. De konjacspons wordt in Japan al ruim 1500 jaar gebruikt voor het reinigen van het gezicht.

Deze Konjac spons is dan ook natuurlijk afbreekbaar, bevat geen kleurstoffen en additieven.

Avocado Konjac Sponge, exfolieer spons, review, ervaring konjac spons, konjac spons

Hoe gebruik je de Konjac spons

First of all, deze spons is gemaakt om je poriën te zuiveren, vuil, vet en me-eters te verwijderen. Het exfolieert op een hele zachte wijze je huid. Het is zelfs geschikt voor baby’s. Ik snap ook waarom. Het voedt je huid tijdens gebruik en breng balans in de pH-waarde. Je weekt de spons 3-5 minuten in warm water, wanneer de spons zacht is en het water volledig is opgenomen in de spons, knijp je ‘m uit en masseer je als ware je huid in circulerende bewegingen. Je kan dit doen met of zonder cleanser, het verwijdert namelijk ook make-up je kunt het zelfs als vervanger zien voor watjes.

Nu reinig ik eerst mijn huid met een cleanser en vervolgens ga ik met de spons aan de slag. Overigens geschikt voor dagelijks gebruik en zelfs je lichaam. Na gebruik leg je de spons op een droge plek voor volgend gebruik.

Mijn ervaring

Het voelt best een beetje gek aan, ik had verwacht at het veel ruwer zou zijn maar dat is ie niet. Heel zacht en het voelt echt fijn aan. Al je een gevoelige huid heb, zoals ik, is dit ideaal. Gezien ik ook een dikke huid heb en het advies kreeg om regelmatig te exfoliëren is deze spons echt ontzettend geschikt. Ik had eerst wel even “doet ie wel iets” maar na gebruik voelt mijn huid zachter en gladder aan, je ziet ook dat de doorbloeding van mijn huid wordt gestimuleerd. Het is ook geschikt voor je lichaam al moet ik wel zeggen dat ik ‘m puur voor mijn gezicht gebruik. Door de toevoeging van avocado is het ook nog ‘s goed voor mijn licht rijpere huid, het werkt anti-aging en bevat vitamine B, K en E.

Vraag je je af welke Konjac spons het beste is voor je huid, check dan de site van Nunc8 even. Zij geven aan dat de Rode of roze konjac sponzen Franse klei bevatten welke geschikt is voor een gevoelige, volwassen of drogere huid. Groene sponzen hebben meestal groene klei voor ontgiftende en olie absorberende voordelen (dat bevat deze avocado spons volgens mij niet. De witte konjac sponzen zijn universeel en goed om de gezondheid van de huid te verbeteren. Op deze (Nederlandse) site vond ik de meeste soorten, in de winkel waar ik was (Het Natuurhuis) zag ik dat er 19 soorten zijn. Bij Elicious zag ik ook aardig wat soorten, dit is een site voor zowel de Belgische als Nederlandse markt.

De spons is +/- 3 maanden houdbaar (vervolgens brokkelt ie af). De spons is biologisch afbreekbaar en kan dus gecomposteerd worden. De meeste prijzen liggen rond € 6,95.

Heb jij deze spons al eens geprobeerd? Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 172 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *