Zelf maken: Advocaat

Mocht je fan zijn van advocaat dan moet je het zeker toch ‘s zelf maken. Het is zo makkelijk en zoveel lekkerder dan uit een fles van de winkel. Romiger en zachter van smaak. Origineel wordt de advocaat drank met brandewijn of jenever gemaakt, ik koos voor wodka. Ideaal voor de feestdagen om lekker zo met een toef slagroom te eten of bijvoorbeeld over je ijsje te gieten. Hierbij mijn recept! Zelf maken: Advocaat

Wat heb je nodig

Voor ongeveer 400 ml advocaat drank

 • 6 eidooiers (circa 100 gram)
 • 100 gram fijne kristalsuiker
 • 2 zakjes vanillesuiker of 1/2 vanillestokje
 • snufje zout
 • 150 ml wodka 

Aan de slag

 1. Waar je zeker mee begint is het gereed zetten van een kom met koud water en ijsblokjes hier in. Zet het voor de zekerheid op een koele plek maar houd ‘m gereed wanneer je de pan van het vuur gaat halen. Doe de kom niet te vol met water.
 2. Meng het suiker met de vanillesuiker of heb je liever echte vanille dan snijd je het halve vanillestokje open en schraap het merg eruit.
 3. Doe de eidooiers, suiker, zout (en eventueel het vanillemerg) in een kom die vuurbestendig is en roer alles goed door met een garde.
 4. Je gaat nu het mengsel au-bain-marie verwarmen. En sla steeds rustig met je garde door de kom.
 5. Voeg de wodka toe en blijf steeds rustig slagen maken met je garde.
 6. Je verwarmt de advocaat tot circa 62 graden, mocht je een thermometer hebben dan zeker gebruiken. Je merkt wanneer de advocaat wat lobbiger gaat worden dat ie bijna gereed is. Dus heb je geen thermometer dan let je sowieso op de structuur. Goed langs de kanten met je garde zodat je steeds alles meepakt en zo krijg je geen klontjes. Zie je dat je garde zijn structuur achter gaat laten dan is ie zo goed als klaar.
 7. Vervolgens haal je de kom uit de pan en plaats je ‘m direct in het koude water. Blijf roeren totdat je advocaat lauwwarm is. Je kunt het dan in een schone pot gieten. Mocht je wel klontjes hebben dan kun je altijd nog even je advocaat zeven.

Hou jij van advocaat? Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 193 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *