Zelf maken: Marsepein

Stiekem vind ik aan de tijd van Sinterklaas alleen het snoepgoed leuk (en lekker) en 1 van die favorieten is dan marsepein. Dat het zo makkelijk is om zelf te maken, dat wist ik niet. Zo klaar en zooooo lekker! Ik zag het bij 1 van de liefste foodbloggers voorbij en dacht ja, ik ga het proberen! Vandaag dit simpele en té lekkere recept! Zelf maken: Marsepein

Ik zag dit recept voorbij komen bij Mariette van overetengesproken.nl (go check her out, zoveel lekkers heeft zij op haar blog staan!). Ik zat haar recept te bekijken en kwam er achter dat je eigenlijk helemaal niet zoveel nodig hebt en dat het zo simpel is om te maken. Goed, aan de slag!

Wat heb je nodig

  • 200 gram blanke ongebrande amandelen
  • 200 gram poedersuiker (mocht je dit niet hebben dan kun je ook gewone kristalsuiker tot poeder vermalen)
  • 40 gram eiwit (het eiwit van 1 groot ei)
  • 1 ml amandel extract (beetje afhankelijk van het soort wat je gebruikt, ik heb gemerkt dat hier weleens verschil in kan zitten.

Aan de slag

  1. Mariette gaf aan dat je de poedersuiker en amandelen samen gaat fijn malen, persoonlijk vind ik het prettiger om dit apart te doen. Maal de amandelen fijn. Dit kan je in een foodprocessor doen echter wil je niet dat de oliën van de amandelen vrij komen. Nu heb een processor en een hakmolen en ik heb toch het advies van Mariette opgevolgd dit in de hakmolen te doen. Mocht je dus wel de processor gebruiken, gebruik dan de pulserende stand.
  2. Wanneer je de amandelen hebt vermaalt tot fijne poeder voeg je de poedersuiker toe.
  3. Haal alles nog even door een zeef om eventuele grove stukjes eruit te halen.
  4. Doe alles in een kom en voeg het eiwit (start met 3/4) en de amandelextract toe. Meng dit door en kneed vervolgens met de hand tot een soepele marsepein. Je kunt naar wens nog meer eiwit toevoegen, let wel op dat het niet te nat wordt.
  5. Rol het nu in een stuk plastic folie en laat het 24 uur rusten in de koeling.

Ik vond de vorm van Mariette leuk en kwam erachter dat ik nog en mini cake bakvorm had dus ik heb ‘m daar in gelegd en in de vorm geduwd. Je kunt natuurlijk zelf kiezen welke vorm je wilt.

Tips

Ik gaf al aan dat je fijn kristalsuiker ook zelf poedersuiker kan maken (in de kant en klare is antiklontermiddel verwerkt en ik vermijd dat liever). Met een processor of dergelijke kun je heel snel en makkelijk zelf suiker tot poeder vermalen, ook handig als je net even geen poedersuiker in huis hebt.

Wel ongebrande amandelen in huis maar zit het velletje er nog om? Blancheer de amandelen 1-2 minuten, het velletje laat dan makkelijk los. Goed laten drogen op keukenpapier en je kunt alsnog aan de slag.

Mariette geeft in haar artikel meer uitleg over marsepein.

Opzoek naar nog meer Sinterklaas lekkernijen en DIY tips? Check dan dit artikel.

Wat is jouw favoriete Sinterklaas snoepgoed? Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 182 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *