Stoofpotje met zalm en gamba’s

Ik ben zelf meer een viseter en veelal ook vegetarisch en waar je mij heel blij mee kunt maken is een goed (zelfgemaakte) vis(stoof)pannetje! Ik zie het hier in België behoorlijk veel op het menu staan in restaurant en tegenwoordig durf ik dat ook met een gerust hart te bestellen. Ik maakte er nu zelf 1 die ik persoonlijk echt heel lekker vind! Een geweldige combinatie met vis is namelijk venkel. Venkel lijkt soms een wat vergeten groente maar zie je steeds meer op het menu. Het heeft een ietwat anijs achtige smaak en is een heuse favoriet van mijn geworden. Gezellig voor op mooie aangeklede de kersttafel! Vandaag mijn recept: Stoofpotje met zalm en gamba’s

Wat heb je nodig

  • 200 gram verse zalm zonder huid
  • 150 gram Gamba’s (of andere mooie grote garnalen), ongeveer 300 gram met kop en staart.
  • 1 hele venkel
  • 75 gram Wortelen
  • 1 stengel prei
  • 1 grote ui
  • 100 ml droge witte wijn (ik nam een droge sauvignon blanc)
  • Roomboter
  • 300 ml visfond (of fond van kreeft)
  • 100 ml room
  • Grote pan (bijvoorbeeld van gietijzer” target=”_blank” rel=”noreferrer noopener”>gietijzer, dit blijft langer warm)
  • Zout en peper om op smaak te brengen
  • Optioneel: 1 eetlepel gedroogde dragon of een paar takjes verse dragon
Stoofpannetje, Recept, Vispannetje met zalm en gamba's, Vispannetje met groenten, Vispannetje met Venkel, Stoofpotje,

Aan de slag

  1. Snij de ui in fijn (zet apart) en snijd de prei, de venkel en wortel au julienne.
  2. Smelt de boter is de pan en bak je uitjes glazig. Blus af met de scheurt wijn en laat de alcohol verdampen.
  3. Giet de fond erbij en laat tot de helft rustig inkoken.
  4. Voeg vervolgens de groentjes bij je stoof en laat zachtjes sudderen tot beetgaar (met deksel op de pan).
  5. Snijd de zalm in blokjes (3 cm) en voeg dit aan je stoof toe en laat zachtjes gaar worden.
  6. Ontdoe je gamba’s van hun staart, darm en kop. Mocht je grijze gamba’s hebben dan kun je ze tegelijk met de zalm toevoegen. Zijn ze al voorgekookt dan doe je dit op het laatste moment (3 minuutjes voor je je pan van het vuur haalt) anders worden ze taai.
  7. Voeg dan de room en dragon (mocht je dit willen, ik weet dat het niet altijd even makkelijk verkrijgbaar is) toe en laat nog heel even doorstoven. Breng op smaak met zout en peper en haal je stoof dan van het vuur.
  8. Zet de pan op je mooi aangeklede tafel en serveer met stokbrood of patatjes/frietjes/aardappeltjes.

Glaasje van die lekkere wijn erbij en genieten!

Ook lekker en feestelijk op de kersttafel; Paccheri met romige tomatensaus

Ben jij ook fan van Stoofpotjes? Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 249 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *