Witte chocolade Panna Cotta met rode bessen

Ik kreeg onlangs de prachtige foodybox kersteditie van Kroon op het Werk op gestuurd en wat ik zo leuk vind aan die boxen is dat je creativiteit wordt gestimuleerd maar je ontdekt ook weer mooie merken en producten. Zo zaten er 2 in deze box waarmee ik het recept van vandaag heb gemaakt. Supersimpel en altijd lekker, een zelfgemaakte Panna Cotta. Ik maakte ‘m met witte chocolademelk en mooie rode aalbessen. Echt weer zo’n dessert die op je op het kerstmenu kunt zetten. Witte chocolade Panna Cotta met rode bessen

Wat heb je nodig

 • 300 ml witte chocolademelk
 • 200 ml slagroom
 • 3 ยฝ blaadjes gelatine
 • 20 gr (riet)suiker
 • 1 zakje vanillesuiker. Je kunt ook 30 gram suiker en het merg van een ยฝ vanillestokje gebruiken ipv de vanillesuiker.
 • 150 gram rode bessen
 • 2 glazen of 4-6 vormpjes
 • Witte chocolade schaafsel
Recept panna cotta, witte chocolade, rode bessen, Panna cotta met witte chocolade, panna cotta met rode vruchten, Zelf Panna Cotta maken, Makkelijk recept Panna Cotta, Witte chocolademelk, Choco Lovely, Berry Brothers,

Aan de slag

 1. Week de gelatine in ruim koud water voor zo’n 10 minuten.
 2. Breng in een steelpan de witte chocolademelk met de slagroom en de suiker aan de kook.
 3. Wanneer het mengsel kookt (let op, blijf er goed bij) haal je het van het vuur en los je de geweekte gelatine daarin op (met een garde).
 4. Giet het mengsel in je glazen of vormpjes en laat het minimaal 5 uur opstijven in de koelkast. Beste is een hele nacht.
 5. Garneer met de bessen en het witte chocoladeschaafsel.

Opdienen en genieten maar!

Recept panna cotta, witte chocolade, rode bessen, Panna cotta met witte chocolade, panna cotta met rode vruchten, Zelf Panna Cotta maken, Makkelijk recept Panna Cotta, Witte chocolademelk, Choco Lovely, Berry Brothers,

Ik kreeg de witte chocolademelk en de rode bessen opgestuurd zoals ik al aangaf. De witte chocolademelk van Choco Lovely is gemaakt van Nederlandse biologische melk en Fairtrade cacao. Ik moet zeggen dat ik het heel lekker vind, weer ‘s wat anders.

De rode bessen van Berry Brothers zijn van Nederlandse bodem. Als kind was ik al gek op rode bessen ik snoepte graag bij de struik van de buren verderop, deze rode bessen zijn zalig en licht zoet/zurig. Voor mij echt snoepjes!

Ook lekker als kerstdessert: Tiramisu met Amarula Ethiopian Coffee.

Welke dessert serveer jij deze kerst? Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Solve : *
29 − 25 =


CommentLuv badge