Coquille met romige Brandysaus

Als ik iets lekker vind zijn het wel de schelpdieren waarmee ik dit gerecht maakte. De coquille of ook wel St. Jacobsschelp genoemd. Ik vind de structuur en smaak zalig. Vrij neutraal eigenlijk maar zo leuk om in een gerecht te verwerken of het Oosters is of Spaans, Italiaans.. heel veelzijdig in ieder geval. Nou kreeg ik een prachtige fles van Rooster & Wolf opgestuurd en dacht jaaaa… daar wil ik een lekker gerechtje mee maken! Totaal niet moeilijk en heerlijk als amuse of als voorgerecht. Coquille met romige Brandysaus

Wat heb je nodig

Ik ga uit van 1 coquille per persoon, maar je kunt natuurlijk ook in plaats van een amuse/hapje dit als voor gerecht serveren.

  • 6 coquilles
  • 100 gram zeekraal
  • 150 ml kreeften fond
  • 50 ml brandy (Rooster & Wolf Brandy)
  • 50 ml room
  • 50 gram roomboter
  • Peper en zout om op smaak te brengen
Coquilles, Amuse, Voorgerecht, brandysaus, Brandy, Rooster & Wolf, St. Jacobsschelp, Amuse Kerst, Voorgerecht Kerst, Nederlandse Brandy,

Aan de slag

  1. Breng de helft van de boter en de fond aan de kook.
  2. Voeg dan de brandy toe en laat tot de helft inkoken.
  3. Voeg als laatste de room toe en laat dit ook nog even iets inkoken. Het blijft een wat dunnere saus, wil je dit niet dan kun je bv maizena toevoegen om ‘m dikker te maken.
  4. Bak de zeekraal en coquilles heel kort in de andere helft van de roomboter. Het is heel snel gaar en vooral de zeekraal brandt snel aan. Tip: De manier om een coquille goed te bakken is op hoger vuur beide kanten even dicht te schroeien tot ze een mooi bruin korstje hebben en nog even zachtjes door laten garen op laag vuur. Zodra je de coquille draait voeg je pas de zeekraal toe.
  5. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Zeekraal en de fond zijn al wat zouter dus proef zeker naar jouw smaak.
  6. Dien de schaaltjes (deze zijn van House Doctor) op. Leg een bodem van zeekraal met de coquille daar bovenop.
  7. Dresseer de saus er ruim overheen.

Glaasje Brandy erbij en genieten!

Coquilles, Amuse, Voorgerecht, brandysaus, Brandy, Rooster & Wolf, St. Jacobsschelp, Amuse Kerst, Voorgerecht Kerst, Nederlandse Brandy,

Ik kreeg deze fles (à 70 cl) opgestuurd, verpakt in een mooi doos (inclusief glaasje, coasters en lookbook), wat een heerlijke Brandy. Ik vind dit soort pure dranken altijd erg plezant om het zo maar te zeggen. Na het eten of als aperitief en zeker ook om te sippen bij die lekkere amuse. Tevens is deze Brandy heel geschikt om zelf een cocktailsaus mee te maken voor over je garnalencocktail!

Deze 3 jaar oud gerijpte donkere brandy is gestookt in Schiedam en heeft een fruitig aroma en smaak met een subtiele notitie van vanille en bevat 40% alcohol. De mooie bruine kleur heeft de brandy dankt hij aan de rijping op nieuwe en oude eikenhouten vaten. De druif waar de Brandy van gemaakt wordt is afkomstig uit Cognac Frankrijk.

Deze mooie geschenkset is natuurlijk ook leuk om te krijgen of neer te leggen onder de boom.

Verkoopadviesprijs € 33,95.

Heb jij de Brandy van Rooster & Wolf weleens geproefd? Fijne kerstdagen! Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 912 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *