Romige venkelsoep met Schelvishaasje

Ik hou van de smaak van venkel, als je het rauw proeft heeft het een licht anijs/dragon achtig smaakje. Ik maakte er een slank soepje mee die je helemaal slank kan maken als je de room weg laat, wil je ‘m volledig vegan hebben dan vervang je de room met een plantaardige variant en laat je de vis weg. Dan is ie nog steeds heerlijk! Voor een feestelijke kersttwist maakte ik ‘m met een romig schuimlaagje: Romige venkelsoep met Schelvishaasje

Wat heb je nodig

voor 4-6 personen

  • 200 gram Schelvishaasje (je kunt ook een andere witvis gebruiken, bv kabeljauw)
  • 2 stuks venkel (650 – 700 gram)
  • 1 grote ui
  • 50 gram roomboter
  • 200 ml room
  • 3 blokjes Maggi Rustic Provence natuurlijke bouillonblokjes
  • 2 liter water
  • 1 stengel lente-ui (pijpajuin/bos ui) voor garnering
  • Optioneel wat Provenรงaalse kruiden voor de garnering
Romige venkelsoep met Schelvishaasje, soep met witvis, Slanke soep, Soep met venkel, Maggi bouillon blokjes gezond, Recepten met venkel,
Ik ontving deze Maggi bouillonblokjes in een foodybox van Kroon op het werk. Gemaakt van ingrediรซnten van natuurlijke oorsprong.

Aan de slag

  1. Snij de venkel en ui in grove stukken.
  2. Breng het water aan de kook tezamen met de bouillonblokjes.
  3. Bak de venkel en ui licht aan in de roomboter.
  4. Snij in de tussentijd de blokjes vis in blokjes (2-3 cm)
  5. Laat de soep in zachtjes sudderen voor ongeveer 30 minuten.
  6. Pureer de soep fijn met een staafmixer.
  7. Breng eventueel met wat zout en peper op smaak.
  8. Voeg de blokjes vis toe tezamen met 50 ml room en laat de vis garen.
  9. Klop in de tussentijd de room half op en snijd de lente-ui fijn.
  10. Schenk de soep in grote borden en lepel wat van je opgeklopte room op de soep.
  11. Garneer met de lente-ui en eventueel met de kruiden.

Serveren maar en genieten!

Fijne kerstdagen! Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *