We blijven in de vis-sferen :-), vandaag een recept wat eigenlijk al jaren onze familie doorgaat. Simpel en erg lekker! Mijn moeder maakt het eigenlijk altijd met de kerst als voorafje bij de borrel, ze spuit het dan op mooie lepeltjes en die worden dan onmiddellijk verorberd. Ik passte het recept ietsiepietsie aan en serveerde het in kleine amuse glaasjes. Je kunt natuurlijk ook een leuke (amuse)lepel gebruiken of op een zalige toast serveren: Zalmmousse amuse
Wat heb je nodig
- 70 gram verse zalm zonder huid of 1 blikje zalm
- Pakje gerookte zalm (100 – 150 gram)
- 200 gram roomkaas
- 200 ml verse slagroom
- 1 lente-ui (pijpajuin/bosui)
- Verse bieslook
- Zout en peper
- Keukenmachine/blender/staafmixer

Aan de slag
- Mocht je verse zalm gebruiken stoom deze dan tot ie gaar is en laat afkoelen. Bij een blikje, even laten uitlekken.
- Snijd de gerookte zalm in stukjes, de lente-ui en bieslook fijn. Ligt ook aan je keukenmachine hoe fijn dat ie maalt.
- Maak de roomkaas wat los en voeg in je mixer tezamen met de zalm, lente-ui en bieslook, mix tot een mooi glad geheel.
- Sla de room half stijf en sla deze rustig door je mousse heen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Spuit je mousse nu mooi op/in een amuse lepel of glaasje.
- Sprietje bieslook er nog op en serveren maar!
Wat staat er bij jou op het kerstmenu? Liefs Heidi
(Visited 225 times, 1 visits today)