Cîme Nuts about you | Wash & Scrub

Mocht je nog niet eerder van het Cîme hebben gehoord dan wil ik je graag even voorstellen aan dit merk wat ik zelfs nog niet zo heel lang geleden heb ontdekt. Ik ben altijd opzoek naar mooie biologische merken, of het nou gaat om innerlijke of uiterlijke voeding, ik let erg op wat er in en op mijn lichaam gaat. Je huid is je grootste orgaan en wat jij smeert heeft dus een grote impact. Ik was al een poos aan het rondkijken op de Belgische markt qua aanbod en daar kwam ik dit huidverzorging merk Cîme tegen. Ik kwam zeer zeker meer mooie merken tegen (waar ik al eerder over schreef) die ik ook graag met je deel maar vandaag eerst dit pareltje en de jongste telg van de Cîme-familie (alleen de geur is al hemels!): Cîme Nuts about you | Wash & Scrub

Als je mij langer volgt dan weet je dat ik een moeilijke en gevoelige huid hebt. Ik schreef de laatste tijd wat minder over beauty omdat ik toch wel echt kritisch ben en ik last heb van behoorlijke uitslag waarvan ik nu pas weet wat het is. Ik ben gevoelig voor gluten en dat werd erger. Tarwe (wat het stofje gluten produceert) wordt veelal ook in cosmetica gebruikt (maar liefst 80% van de merken!), in kleine mate kan ik het hebben maar ik wil het liever volledig vermijden. Goed, over gluten ga ik nog apart schrijven want het gaat nu om dit mooie Belgische merk welke ook een heel mooi verhaal heeft over het ontstaan, namelijk in de Himalaya! Check zeker hier het verhaal achter Cîme Skincare.

First things first: Wash & Scrub “Nuts about you”

Vanaf het moment dat ie op de plank verscheen stond ie op mijn wishlist. De reviews waren ook direct lovend, nog meer reden om ‘t uit te testen. Links en rechts al even gezocht of ik ‘m tegenkwam bij de locale ondernemers en ja daar stond ie dan zo opeens. De vrolijke kleurrijke verpakking welke kenmerkend is voor het merk valt direct op. De geur is net zo als de verpakking, vrolijk fris en bloemig. Logisch ook want deze hand & body wash is verrijkt met aroma van roos geranium en de citrusvrucht bergamot (ik vond de vrucht in de biowinkel waar ik graag kom, je ziet ze niet vaak dus die moest mee voor de foto, èn natuurlijk daarna om in mijn drinkwater te mixen). Mocht je de geuren van etherische oliën herkennen en prettig vinden dan is dit je vriendje, ik word er helemaal blij van! Zo hoort een natuurlijk product te ruiken.

Rozen geranium ruikt heel sterk naar rozen en heeft een tal van goede eigenschappen. Daarnaast doet hij het bijzonder goed met bergamot (prachtige combinatie dus). Is voor zowel een droge als vette huid geschikt. Werkt kalmerend en vermindert overmatig zweten. Zeer geschikt voor mensen met eczeem, zoals ik dus.

Ik gebruik de pure olie als ik iemand een reiki behandeling geef. Of als ik even wil mediteren werkt het super (ook een goede tip als je aan yoga doet). Wil je dus even kalmeren en opgevrolijkt worden, was je handen met deze wash & scrub en snuif de lekkere geur op!

Wat ik heel bijzonder vind is dit fijne product gemaakt is met zeepnoten uit de Himalaya. Ik kan me niet herinneren ooit een beauty product te hebben gehad/getest die deze er in verwerkt had. Ik weet dat je geweldig je was kunt doen met deze noten maar hoe bijzonder dat het zo wordt ingezet.

“Volgens een eeuwenoude traditie uit de Himalaya, gebruiken we biologische zeepnoten die je huid op natuurlijke wijze wassen. Ze reinigen de huid grondig, zonder ze uit te drogen of te irriteren. Deze zeepnoten zijn een natuurlijk alternatief voor agressieve wasmiddelen zoals sulfaten”

Cîme Nuts about you, Wash & Scrub, biologische cosmetica, review,

Verder ook handig om te weten: De scrubdeeltjes zijn gemaakt van cellulose op basis van houtpulp (FSC duurzaam gecertificeerd – restproduct van papier productie). Ze zijn een natuurlijk alternatief voor vervuilende microbeads. Ik heb jaren in de papier industrie gewerkt en dat dit ook gebruikt kan worden is nieuw voor me.

Het heeft een Ecocert Cosmos certificaat, de verpakking van 100% gerecycleerd plastic. Er wordt niet getest op dieren, bevat geen parabenen, (synthetisch) parfum en phenoxyethanol.
Voor elk verkocht product schenken ze een deel van de opbrengst aan het Little Doctors scholenproject in de Nepalese Himalaya.

Mijn beleving

Naast de geur vind ik dit een zalig product. Het droogt mijn huid niet uit en mijn huid voelt zacht en glad aan. Wat ook een leuk ingrediënt overigens is is de Sichuan peper die er aan toe is gevoegd, dit soort nog meer voor een een oppepper onder de douche! De deeltjes zijn zacht en zorgen voor een milde exfoliatie waardoor ie dus echt geschikt is voor dagelijks gebruik.

De fles “Nuts about you” heeft een inhoud van 290 ml heeft een verkoopadviesprijs van €16,70. Voor meer info en andere producten neem een kijkje op de site, je kunt hier ook terecht voor de verkooppunten in België en Nederland.


Heb jij al eens gehoord van dit mooie biologische merk Cîme? Liefs Heidi

Deze post bevat géén gesponsorde links of producten.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 343 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
5 + 29 =


CommentLuv badge