Fluffy boekweit-banaanpannenkoeken met fruitsalsa | Glutenvrij

Wat een feestje op je bord en een enorme smaaksensatie! Ik vind dit echt een traktatie. De combinatie met de pannenkoekjes, de licht pittige zoet en zuurtje van de salsa en dan de dressing die ik maakte van balsamico-crème en ahornsiroop is zo lekker. Wil je op een zondagmorgen ‘s flink uitpakken en een kleurrijk gerecht op tafel zetten die echt ‘s ander is, probeer deze zeker dan! Ik maakte ooit al ‘s een zelfde soort salsa voor op een bagel (long time ago) en ik weet nog dat ik dat ook zo enorm bijzonder en lekker vond! Vandaag dus weer een heerlijke creatie: Fluffy boekweit-banaanpannenkoeken met fruitsalsa | Glutenvrij

Wat heb je nodig Voor 8-10 pannenkoeken

Voor de fruitsalsa:

  • 1 kaki fruit, fijn gesneden
  • 5 takjes rode bessen
  • pitjes van een halve granaatappel
  • 1 sinaasappel à vif gesneden
  • 1 lente-ui, fijn gesneden
  • 1 rood pepertje, zonder zaadjes en fijn gesneden
  • handjevol muntblaadjes, fijn gesneden
  • het sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel olijfolie



Voor de pannenkoeken:

  • 125 gram boekweitmeel
  • 125 gram bananenmeel
  • snufje zout
  • 2 theelepels bakingsoda (of glutenvrije bakpoeder)
  • 350 ml ongezoete plantaardige melk (ik gebruikte tijgernotenmelk van Rude Health, te koop bij diverse biowinkels)
  • 1 rijpe banaan
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ei, licht geklopt
  • Kokosolie (roomboter of een andere plantaardige olie kan ook) voor in te bakken
  • Optioneel vanille extract of zaad van een halve peul

Voor de dressing

  • 75 ml balsamico-crème
  • 75 ml ahornsiroop (Maple Syrup)

Aan de slag

  1. Maak eerst de fruitsalsa: doe alle ingrediënten voor de salsa in een kom en roer goed door. Zet de kom opzij tot je klaar bent om te serveren, dan kunnen de smaken ook nog even lekker intrekken.
  2. Meng in een middelgrote kom de droge ingrediënten door elkaar. 
  3. Meng vervolgens in een blender of keukenmachine de melk, banaan, olijfolie (en vanille) tot een gladde massa. Voeg dit toe aan je droge mengsel tezamen met het geklopte ei en mix tot een mooi glad beslag.
  4. Verhit wat kokosolie (boter of olijfolie) in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Als de pan goed heet is, schep je het beslag erin. Ik gebruik hiervoor een grote ijsschep (ong 1,5 scoop). Zodra je bubbels ziet verschijnen in je pannenkoek schud je ‘m wat los en draai je ‘m om. Je kunt een oven (50 graden) of warmhoudplaat gebruiken als je ze warm wilt houden, ik vind ze niet heel snel afkoelen, ze zijn wel warm echt het lekkkerste.
  5. Ondertussen maak je dressing van de balsamico-crème en de ahornsiroop. Je mixt ze simpelweg door elkaar.
  6. Om te serveren, stapel 2-3 pannenkoeken (of zo veel of zo weinig als je wilt), bedek met de salsa en eindig met een scheutje van de dressing. 

Enjoy! Liefs Heidi

Deze glutenvrije bananenmeel pannenkoeken vindt je misschien ook lekker.

Deze post bevat géén gesponsorde links of producten.

Meer zien van Fabulous Feeling Blog en mijn leven in Antwerpen? Volg me op Instagram en/of op Facebook.

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
18 ⁄ 9 =


CommentLuv badge