Waarom een Detoxkuur supergoed is

Detoxen ofwel ontgiften is al ouder dan de weg naar Rome, de oude Egyptenaren wisten er alles van en volgens de Ayurvedische leer ontgift je je 2 keer per jaar; na de winter en na de zomer. Ik ben al ontzettend lang me in de materie aan het verdiepen (wat die ouden beschavingen deden en wisten) en als er 1 ding als een paal boven water staat is het wel je lichaam ontdoen van alle troep die we door onze voeding, lucht en niet te vergeten cosmetica binnen krijgen. Ik wil je even in een notendop hier meer over vertellen en waarom je zeker je lichaam wil gaan ontgiften: Waarom een detoxkuur supergoed is

Je leeft gezonder dankzij een detoxkuur

Velen onder ons zijn op zoek naar manieren om gezonder te leven. Uiteraard is dat altijd een voortreffelijk doel. Maar het is wel belangrijk dat je over de juiste kennis beschikt. Wist je bijvoorbeeld dat etenswaren in supermarkten vol zitten met schadelijke stoffen? Daardoor is het voedsel dat je eet veel minder gezond dan je denkt. Bovendien is de lucht dusdanig vervuild dat onze gezondheid er door wordt aangetast. Detoxkuren zijn een manier om je lichaam vrij te maken van giftige stoffen. 

Wat is een detoxkuur precies?

Het doel van een detoxkuur is de overdaad aan gifstoffen in je lichaam terug te brengen. In het ideale geval verwijder je ze allemaal. In feite is een detoxkuur een uitgebreide reinigingsbeurt voor je lichaam. 

Sappen sappen en nog eens sappen. Je kunt ze zelf persen maar wat echt een uitkomst is is een detox programma die je koopt. Veel variatie en de beste ingrediรซnten worden met veel liefde voor je in een fles gestopt. Bij Happy Juicy kun je nog veel meer te weten komen over detoxen die die heerlijke sappen.

Je kunt natuurlijk bergen fruit en groente eten echter bij het persen van een sap worden feitelijk de stoffen geconcentreerd en heb je een echte gezondheidsbom in een flesje.

Detoxkuur, Waar is detoxen goed voor, Waneer een detoxkuur doen, lichaam ontgiften, Detoxkuur gezond, Tips Detoxkuur,

Waarom is een detoxkuur noodzakelijk?

De aanwezigheid van gifstoffen in het lichaam is niets nieuws. Maar de enorme hoeveelheden zijn dat wel. Bij een groot deel van de lichamelijke processen ontstaan afvalstoffen. Denk bijvoorbeeld aan het aanspannen van je spieren of het verteren van voedsel. Je lichaam beschikt over allerlei mechanismen om deze schadelijke deeltjes af te breken en af te voeren. Met name je lever speelt hier een essentiรซle rol in. Normaal gesproken is dat meer dan genoeg. Maar tegenwoordig is de inname van toxische stoffen eenvoudigweg te omvangrijk. Je lever, en andere organen, kunnen dit nier meer verwerken. Er ontstaat opstapeling en dat heeft gevolgen voor de gezondheid. 

Je krijgt giftige stoffen binnen door adem te halen

De lucht om ons heen is van onthutsend lage kwaliteit. Daar komt gelukkig steeds meer aandacht voor. Want een lage luchtkwaliteit is niet alleen slecht voor het klimaat, maar ook voor onszelf. Je ademt dagelijks grote hoeveelheden gassen en dampen in van verkeer en fabrieken. Die komen in je lichaam terecht en dragen bij aan de opstapeling van toxische deeltjes. 

Let op wat je eet en reduceer de inname van toxiciteit

Conserveringsmiddelen, kleurstoffen, pesticiden en smaakversterkers: ons eten zit er vol mee en ze zijn zonder uitzondering slecht voor onze gezondheid. Je zet al een stap in de goede richting door voor meer natuurlijke producten te kiezen. Magnetronmaaltijden en andere kant-en-klaar gerechten zijn bijvoorbeeld erg schadelijk (giet maar eens afgekoeld water wat je in de magnetron hebt gekookt bij je planten, ze zullen niet lang meer leven… een mooiere hint kun je niet krijgen). Maar hetzelfde geldt voor veel andere voedingsmiddelen die je in de supermarkt aantreft. Let daarom goed op wat je eet zodat je de inname van toxische deeltjes tot het minimum beperkt. 

Tips & Tricks

  • Wanneer je gaat detoxen is het natuurlijk wel van belang dat je, als je dit al niet gedaan hebt, je leefstijl aanpast. Na je detox weer vrolijk verder gaan met fastfood burgers en pizza’s uit het diepvriesvak is toch niet zo’n goed idee. Starten meteen juiste leefstijl is al een goede start als je wilt gaan detoxen, het maakt het gemakkelijker.
  • Drink voldoende water, je lichaam moet de afvalstoffen kwijt. Reken sowieso op 1 liter per 22 kg lichaamsgewicht per dag. Wat je zeker ook gaat helpen is kleine beetjes natuurzout (ongeraffineerd zout) aan je water toe te voegen. Je heb de mineralen nodig. Processed food, zoals ze dat zo mooi zeggen, zitten boordevol zouten die niet goed voor je zijn maar als je je bedenkt dat jouw lichaam en de aarde voor het grootste gedeelte gevuld is met zout water dan snap je dat je zeker wel zout nodig hebt. Het helpt ook als je net weer begint om water te drinken, je houd het water beter vast.
  • Drink goed gefilterd water, investeren in een goede filter waterkan is echt een aanrader. Flesjes water zitten vol met verborgen stoffen die niet ok zijn (zout/suiker/fluoride) en kraanwater bevat chloor wat bepaalde enzymen in je lichaam dood.
  • Wees niet bang voor fruitsuikers, de juiste suikers worden heel anders in jouw lichaam omgezet. Dit heeft met 2 verschillende hormonen te maken waar ik je zeker nog eens meer over wil gaan vertellen.
  • Ga bewegen, ga wandelen in de natuur. Waag je aan die yoga of tai chi les. Goed voor je lichaam, ziel en geest. Je komt tot rust en je zweet al die afvalstoffen er lekker uit. Een sauna bezoekje kan ook wonderen doen.
  • Wees bewust van wat je op je lijf smeert. Er komen veel schadelijke stoffen via je (grootste orgaan) huid binnen. Gebruik natuurlijke cosmetica.

Doe jij regelmatig een detoxkuur? Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

Deze artikel is tot stand gekomen dmv een samenwerking. Voor meer informatie check mijn disclaimer.

(Visited 127 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *