Doe mee met de wardrobe Linn challenge

Morgen (vrijdag 18 maart) is het Global Recycling Day. Een dag om extra stil te staan bij de aarde en hoe we er mee omgaan. Ik ben echt een mega-fan van duurzame oplossingen en tevens duurzaam en eco leven. Zero-waste is een doel van me. Ik vraag me bij alles af of ik of iemand anders het kan hergebruiken of hoe ik iets zo goed mogelijk kan recyclen. Ik denk na over mijn aankopen, van interieur tot voeding, kleding en beautyproducten. We hebben een prachtige aarde die we niet voor lief moeten nemen maar weer naar de gezonde balans moeten brengen. Een geweldig initiatief vind ik dan ook de “capsule wardrobe challenge” van Brabantia. Nu is Brabantia al één van mijn favoriete merken, doorgegeven door mijn moeder en zij weer van haar moeder (net als bij zovele familie’s) en ga ik deze challenge aan tezamen met Linn, het duurzame kledingrek van Brabantia. Ik vertel je meer over de challenge en uiteraard over mijn liefde voor Linn. Doe mee met de wardrobe Linn challenge

De challenge

20 DAGEN MET 20 KLEDINGSTUKKEN: GA JIJ DE UITDAGING AAN?
Stel je capsule wardrobe samen met kledingrek Linn.
Brabantia daagt iedereen uit om 20 dagen door te brengen met 20 kledingstukken. Het doel van deze challenge is om te testen of je bewuster met kleding kunt omgaan. Het multi-inzetbare kledingrek Linn helpt je hier graag bij, want met dit rek stel je gemakkelijk je eigen stijlvolle ‘capsule wardrobe’ samen.

Brabantia Linn, Brabantia kledingrek, Linn, Review, Capsule challenge, Duurzaam, Brabantia capsule challenge, Mooie kledingrekken, Stevige kledingrekken, Duurzaam kledingrek, Duurzame kast, Linn Kledingrek, Wit kledingrek, Zwart kledingrek, Brabantia capsule challenge, Brabantia Kledingrek, Brabantia Linn, Capsule challenge, Duurzaam, Duurzaam kledingrek, Duurzame kast, Linn, Linn Kledingrek, Mooie kledingrekken, Review, Stevige kledingrekken, Wit kledingrek, Zwart kledingrek, Review Linn kledingrek Brabantia, Linn Kledingrek wit, Linn Kledingrek zwart, Hoe groot Linn kledingrek Brabantia, Reviews Linn Brabantia,


Capsule wardrobe  
Meer genieten van minder kleding: dat is het milieubewuste idee achter een capsule wardrobe. Want in de praktijk blijkt de stap van fast fashion naar duurzame mode vaak nog groot. Brabantia geeft je daarom een duurzaam duwtje in de rug met deze Linn challenge (#linnchallenge). 
 
Normaal gesproken telt een capsule wardrobe een 30-tal kledingstukken waar je een seizoen, oftewel 3 maanden, mee moet doen. Maar Brabantia gunt je een milde start met 20 kledingstukken voor 20 dagen. Zo ontdek je meteen of een bewuste capsule wardrobe iets voor jou is. Na elk seizoen bepaal je of de selectie nog een seizoen mee gaat, of dat je bepaalde kledingstukken wilt vervangen of omwisselen. Zo bouw je een duurzame garderobe op en koop je minder vaak nieuwe kleding.

Hoe doe je mee aan de Linn challenge?

Meedoen aan de challenge is heel eenvoudig. Maak een slimme selectie van broeken, t-shirts, truien, vesten, rokken, jurken, schoenen en jassen voor de komende 20 dagen. Accessoires, ondergoed, pyjama’s en sportkleding tellen niet mee. Kies bewust essentiële stukken die goed met elkaar combineren, bijvoorbeeld binnen jouw favoriete kleurenpalet. Kies voor meer ‘tops’ dan ‘bottoms’, zodat je kunt variëren. Hang alle items aan je Linn kledingrek, zo houd je goed overzicht. 

Ik heb een selectie gemaakt van 3 paar schoenen, 4 paar broeken, 2 jassen, 10 bovenstukken en 1 jurkje. Alles kan ik met elkaar combineren en ik heb tevens rekening gehouden met het frisse en toch ook weer warme lente weer. Daarnaast heb ik ook rekening gehouden met eventuele uitstapjes. Ik kan van casual chique tot aan sportief gaan. Eigenlijk is dit gewoon een challenge die je altijd aan kunt gaan. Ik merk nu al dat ik naar items in mijn kast aan het kijken ben die ergens anders een tweede ronde mee kunnen gaan, in mijn geval Vinted.

Brabantia Linn, Brabantia kledingrek, Linn, Review, Capsule challenge, Duurzaam, Brabantia capsule challenge, Mooie kledingrekken, Stevige kledingrekken, Duurzaam kledingrek, Duurzame kast, Linn Kledingrek, Wit kledingrek, Zwart kledingrek,

Kledingrek Linn

Ik ben verliefd op dit rek! Ik was het al toen ik haar voor het eerst ontmoette tijdens een event (lees je hier terug) van Brabantia maar wat is dit een ontzettend fijn en mooi solide kledingrek. Je kunt ‘m als (luxe) droogrek gebruiken maar voor mij is dit zo’n eyecatcher dat ik ‘m gebruik als vaste “kast” (2e is al in bestelling) om helemaal die inloopkast te creëeren. In één overzicht zie je wat je hebt hangen en past ze in ieders interieur. Ik heb gekozen voor de grote witte maar er is ook een zwarte variant verkrijgbaar.

Je kleding blijft gelucht en doordat het een lang rek is kun je je kleding er supergoed ook aan laten drogen. De stevige bamboe roede biedt plaats aan maximaal 28 kledinghangers en op de twee verstelbare plateaus kun je makkelijk extra accessoires en schoenen kwijt. Ik heb er leuke manden en wasmand op gezet voor mijn accessoires en strijkgoed. Aan de uiteindes van de roede kun je hoeden en tassen hangen. Lekker overzichtelijk, dat maakt het makkelijker om iedere dag nieuwe combinaties te maken. Meer informatie over alle Linn kledingrekken vindt je hier.

De prachtige aluminium hangers zijn tevens van Brabantia en ook nog lekker duurzaam ook. Deze lichtgewichten zijn stevig en uitermate geschikt om je kleding aan te laten drogen. Er zitten ook inkepingen in zodat je elk kledingstuk eraan kan laten hangen.

Ik vind het zo lekker handig ook dat je plateau’s van Linn makkelijk kan verstellen. Een dikke zware trui kun je er ook liggend op laten drogen zou je dat willen. Ik vind het gewoon leuk om steeds te switchen en het echt als stylish meubel te gebruiken.

Linn is overigens supermakkelijk in elkaar te zetten. Duidelijke omschrijving en wat ik al zei het rek is solide en alles sluit perfect aan. Kind kan letterlijk de was doen! 😉

Ga jij morgen ook meedoen aan de challenge? Je volgt alles over deze challenge op social media via de hashtag: #linnchallenge.

Wat is jouw favoriete Brabantia item en misschien heb je wel een mooie herinnering aan één van de items, laat het me weten in de comments! Liefs Heidi

Brabantia Bin Pedaalemmer Prullenbak Wit Pootjes Review

Deze duurzame eyecatcher vindt je misschien ook leuk, de Brabantia Bo Touch Bin! Mijn review van deze prachtige design prullenbak lees je hier.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

Ik heb voor dit artikel een product toegezonden gekregen ten behoeve van een review. Voor meer info check mijn disclaimer.

(Visited 489 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *