Blueberry kokosyoghurt NY cheesecake | Gluten- en lactosevrij

Ik houd van cheesecake!! Ok.. ik houd gewoon van taart maar een NY cheesecake heeft altijd nog een speciaal plekje in mijn hart. Wellicht door mijn liefde voor Amerika maar waar je me altijd voor kon wakker maken is de cheesecake van Starbucks. Gezien ik mijn leefstijl heb aangepast naar geen gluten en zo min mogelijk lactose wil ik natuurlijk wel net zo lekker eten. Eigenlijk is dit recept gewoon voor iedereen omdat ie simpelweg enorm lekker is! Wat ik je sowieso kan aanraden is kokosyoghurt, ik vind dat verslavend lekker. Kortom; hop aan de slag jij mede cheesecake-lover ;-). Misschien wel stiekem een taart die je straks bij de pasen gaat serveren, worden we letterlijk een blij ei van! Blueberry kokosyoghurt NY cheesecake | Gluten- en lactosevrij

Ik heb gekozen voor Abbot & Kinney’s (niet gesponsord) maar ik vind de structuur en smaak ervan superlekker. Tegenwoordig hebben vele andere merken (of huismerken van de supermarkt) ook goede kokosyoghurt’s in hun assortiment.



Wat heb je nodig

  • 90 gram lactosevrije boter (een goede roomboter bevat bijna geen lactose echter wil je ‘m helemaal vrij dan plantaardig boter/olie of kokosolie gebruiken)
  • 180 gram glutenvrije maria biscuits
  • Springvorm van 20-22 cm doorsnede

Voor de vulling

  • 400 gram kokosyoghurt naturel (Abbot & Kinney’s)
  • 160 gram ruwe lichte rietsuiker
  • halve theelepel natuurzout (bv Himalaya)
  • 40 gram tapioca zetmeel
  • rasp (zest) en sap van 1 citroen
  • 350 gram Griekse kokosyoghurt (Abbot & Kinney’s)
  • 5 eieren
  • 1 eierdooier
  • 125 gram blauwe bessen
Blueberry kokosyoghurt NY cheesecake | Gluten- en lactosevrij

Blueberry NY cheesecake, Glutenvrij, Lactosevrij, Kokosyoghurt, Recept cheesecake, vegan cheesecake, New York cheesecake, kaastaart, Hoe maak je een cheesecake, Glutenvrije cheesecake, Lactosevrije cheesecake, Zelf cheesecake maken, Glutenvrije taart, Glutenvrije blogger, Lactosevrije taart,

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng voor de bodem de verkruimelde biscuitjes en gesmolten boter. Druk dit mengsel in een ingevette springvorm. Druk de kruimelbodem stevig aan, bv met een glas. Bak 15 minuten in de oven. Neem de voorgebakken bodem uit de oven en laat de oven voorverwarmen op 230 °C.
  3. Klop de ingrediënten voor de kaascrème in de opgegeven volgorde van de ingrediëntenlijst tot een glad mengsel en giet de kaascrème over de korst.
  4. Verdeel nu de blauwe bessen over de kaascrème en duw ze “kopje onder”.
  5. Bak de taart 10 minuten in de oven. Zet de oven (zonder de het deurtje open te maken) op 120 °C en laat nog 2 tot 2,5 uur bakken. De taart/kaascrème moet in het midden nog iets trillen, het lijkt dan nog niet gaar maar wanneer te taart afgekoeld en opgesteven is, is ie stevig genoeg (dit werkt overigens met een klassieke cheesecake ook zo maar dan is de baktijd korter).
  6. Laat ‘m in de oven staan (uiteraard moet de oven uit staan) en laat ‘m afkoelen. Zet de cheesecake dan minstens 4 uur in de koelkast. Haal ‘m voorzichtig uit zijn vorm.
  7. Serveren en vooral smullen maar!!

Ben jij ook zo dol op cheesecake? Liefs Heidi

Luchtige chocolade taart, Glutenvrij, Lactosevrij, Chocolade yoghurttaart, Kokosyoghurt, Lichte chocoladetaart, Recept gezonde chocoladetaart, Glutenvrije chocoladecake, Chocoladeglazuur maken,

Nog meer lekkers om van te smullen, een luchtige yoghurt chocoladetaart die ook nog eens gluten- en lactosevrij is. Het recept vind je hier.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

Dit bericht bevat géén gesponsorde content.

(Visited 44 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Larissa Staneke mrt 22, 2022 at 19:00

    Ohhh lekker!! Gaan we die een keer samen maken?

    Reply
    1. FabulousHeidi mrt 22, 2022 at 19:40

      Jaaa tuurlijk Ris! Hij echt superlekker! 😀

      Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Solve : *
28 − 23 =


CommentLuv badge