Boekreview: Mooiste treinreizen van Lonely Planet

Onlangs ontving ik dit prachtige boek van Lonely Planet. Ik had het al eerder op het lijstje gezet van de voorjaarsboeken die je wilt hebben (link artikel) en ik kan je zeggen, alleen voor de foto’s en het gevoel wat het bij je oproept wil je dit boek al hebben. Een dikke wannahave voor als je van reisboeken houdt en zeker als je bijzondere reizen op je bucketlist hebt gezet. Voor mij nog steeds een absolute droom om treinreizen te maken over de wereld, ik denk dat je de wereld dan van een andere kant mag bekijken. Van Afrika tot aan het Midden-Oosten en van Azië tot aan Oceanië (Europa niet te vergeten natuurlijk). Vandaag neem ik je even mee met een reis door dit heerlijke wegdroom boek: Boekreview: Mooiste treinreizen van Lonely Planet

Het grappige is dat ikzelf uit kijk, hier in Antwerpen, op één van de mooiste treinstations van Europa (of misschien wel van de wereld). Ik blijf het iets fascinerends vinden. Zelfs Sophie mijn kleine witte viervoeter vindt dat blijkbaar, ze komt dolgraag op het station. Ik denk dat ze het linkt aan leuk bezoek wat er komt of waar we naartoe gaan maar dat het iets moois en vrolijks met zich mee brengt dat vinden we blijkbaar allebei. Ik heb toch wel een aantal treinstations bezocht in mijn leven echter puur de stations bekeken. Het leuke is dat wanneer ik aan mijn bucketlist treinreizen begin, ik op dit station van start zal gaan, stiekem hoort er dus zeker bij.

Lonely Planet, Mooiste treinreizen, Boek review, Los Angeles Union Station, Boek over treinreizen, Bucketlist, Mooie treinreizen, Tips over treinreizen andere landen, Mooie treinreizen, Lonely Planet reisboeken, Welke treinreizen buitenland, Antwerpen Centraal, Mooie treinstations, De mooiste treinstations ter wereld,

Het handige van dit boek is niet alleen de prachtige bestemmingen, maar liefst 60 treinavonturen en de persoonlijke verhalen maar zeker ook de nuttige informatie die het verschaft. Van tips wat je zeker wilt zien in de buurt van zo’n mooi station maar tevens wat je allemaal moet en kan verwachte tijdens die specifieke treinreis.

Lonely Planet, Mooiste treinreizen, Boek review, Los Angeles Union Station, Boek over treinreizen, Bucketlist, Mooie treinreizen, Tips over treinreizen andere landen, Mooie treinreizen, Lonely Planet reisboeken, Welke treinreizen buitenland, Antwerpen Centraal, Mooie treinstations, De mooiste treinstations ter wereld,

Welke nuttige info vind je terug in het boek

  • Uiteraard alle continenten en de mooiste treinreizen daar.
  • Het verloop van de reis, korte en leuke reisverhaaltjes. Plus een tijdlijn van wanneer je wat moet zien.
  • Welke service er aan boord is. Denk aan coupés en welke je kunt kiezen. Of je kunt eten aan boord en nog meer nuttige info.
  • Upgrades en alternatieve routes, dit staat niet bij elke reis vermeld. Je hebt dus opties om je reis helemaal spectaculair te maken.
  • Praktische informatie zoals wanneer je kunt reizen en wanneer je heb beste je tickets kan kopen.
  • Hoe lang een reis duurt van begin tot eindpunt en uiteraard waar de reis start en eindigt.
  • Er wordt gebruik gemaakt van symbolen zoals wat voor soort trein, budget, uitzicht, etc etc.
  • En, niet te vergeten, heel veel mooie foto’s van bestemmingen en gave treinen!
Lonely Planet, Mooiste treinreizen, Boek review, Los Angeles Union Station, Boek over treinreizen, Bucketlist, Mooie treinreizen, Tips over treinreizen andere landen, Mooie treinreizen, Lonely Planet reisboeken, Welke treinreizen buitenland, Antwerpen Centraal, Mooie treinstations, De mooiste treinstations ter wereld,

Een station wat ik zeer zeker bijzonder vond, en welke ook in het boek wordt besproken is The Grand Union Station in Los Angeles. Ik vond nog een oude foto terug, zo leuk! Niet de mooiste foto maar wel 1 met een herinnering.

Lonely Planet, Mooiste treinreizen, Boek review, Los Angeles Union Station, Boek over treinreizen, Bucketlist, Mooie treinreizen, Tips over treinreizen andere landen, Mooie treinreizen, Lonely Planet reisboeken, Welke treinreizen buitenland, Antwerpen Centraal, Mooie treinstations, De mooiste treinstations ter wereld,

Treinreizen die ik graag wil maken

Je wordt natuurlijk enorm geïnspireerd door dit prachtige boek. Ik vul altijd graag mijn bucketlist en nu heb ik weer wat prachtige reizen daar aan toegevoegd.

Afrika – van Bulawayo naar de Victoria watervallen. Het verhaal over deze is ook super om te lezen. De locals die je in de dorpen ziet waar je langs rijd en de wilde dieren op de savanne. Olifanten, bavianen, antilopen, etc. Heerlijk lijkt me dat! En uiteindelijk de indrukwekkende waterval.

De California Zephyr – van Chicago naar San Francisco. Wat kan ik zeggen… ik blijf een groot Amerika fan. Ik heb 3 rondreizen door Amerika gemaakt maar met een trein lijkt me zoveel magischer. De landschappen in The USA zijn zo mooi.

Lonely Planet, Mooiste treinreizen, Boek review, Los Angeles Union Station, Boek over treinreizen, Bucketlist, Mooie treinreizen, Tips over treinreizen andere landen, Mooie treinreizen, Lonely Planet reisboeken, Welke treinreizen buitenland, Antwerpen Centraal, Mooie treinstations, De mooiste treinstations ter wereld,

De Eastern & Oriental Express – van Bangkok naar Singapore. Ik denk dat ik hier niet heel veel uitleg hoef te geven :-).

Van Londen naar Fort William met de Caledonian Sleeper. Ik ben 1 keer in Londen geweest maar eigenlijk wil ik veel meer van Engeland zien en Schotland staat ook nog zo hoog in de lijst. De landschappen daar moeten zo mooi zijn. In een trein zie je echt de puurheid van die landschap.

De Kuranda Scenic Railway – van Cairns naar Kuranda. Het mooiste wat Nieuw-Zeeland te bieden heeft als je het mij vraagt. Van het oudste volk van de aarde “de Aboriginals” en de mooiste natuur.

Lonely Planet, Mooiste treinreizen, Boek review, Station, Boek over treinreizen, Bucketlist, Mooie treinreizen, Tips over treinreizen andere landen, Mooie treinreizen, Lonely Planet reisboeken,  Antwerpen Centraal, Mooie treinstations, De mooiste treinstations ter wereld,

Kortom een boek wat je gewoonweg wilt hebben. Dromen over werelds mooiste bestemmingen en zalige reisverhalen.

Dit boek “Mooiste treinreizen” van Lonely Planet is te koop bij de betere boekhandels (online en winkels) voor € 25,00. ISBN: 9789021591230.

Heb jij treinreizen op je bucketlist staan en welke zal jij willen maken? Liefs Heidi

Meer Bucketlist inspiratie nodig? Misschien vind je deze reizen ook mooi. Voor meer mooie voorjaarsboeken kijk je hier.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 222 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
8 × 2 =


CommentLuv badge