Zelf maken: Spicy dille augurken

Het is zo ontzettend simpel om zelf augurken te maken. Als je dit proeft koop je ze niet meer in de winkel. Je kunt met veel ingrediënten variëren en zo pittig, kruidig of zoet maken zoals jij wilt. Je kunt kiezen voor de Hollandse komkommer maar welke ook heerlijk zijn zijn de kleine snack komkommers of de Perzisch komkommers (ik koop ze regelmatig op de markt). Vandaag heb ik lekker pittig recept voor je. Zelf maken: Spicy dille augurken

Wat heb je nodig

  • 325 gram komkommer
  • 2 tenen knoflook
  • 1/4 theelepel rode peperzaad
  • 200 ml (bio) appelazijn
  • 200 ml (gefilterd of bron) water
  • 3/4 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 10 gram verse dille (of een paar stengels)
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • een pot van circa een 0,75 liter (of 2 van 350 ml)
Zelf augurken maken, Dille augurken, welke komkommer voor augurken, Hoe maak je augurken, Welke kruiden bij augurken, Recept augurken, Makkelijk augurken maken, Augurken met koriander, Welke azijn bij augurken, Zelf maken augurken, Augurken met dille,

Aan de slag

  1. Stop alle kruiden in de pot en vul aan met het azijn en water. Roer goed door.
  2. Snijd de komkommers in partjes (4-6 stuks). Heb je een hele komkommer, meet dan eers even de hoogte van je pot en snijd op die lengte af. Snijd dan de partjes (6-8 stuks).
  3. Voeg de komkommers toe aan je kruiden-azijnmix, zorg dat de komkommers onder het vocht staan.
  4. Zet je pot in de koeling. Na 5 dagen zijn de smaken al heerlijk ingetrokkenen kun je van je zelf gemaakte augurken gaan genieten. Naarmate je ze laat staan worden de augurken minder knapperig maar zijn ze nog steeds erg lekker (en ietwat pittiger).

Ideaal om te serveren bij een Aziatisch gerecht, bij de borrelplank of op een broodje kaas. Maar wat dacht je van heerlijke snack bij de BBQ?

Wat ik zelf ook zalig vind is de komkommer in schijfjes te snijden, de dille te vervangen door verse koriander en de peper weg te laten. Heel verslavend en verantwoord snacken noem ik dat.

Snijd je ze in schijfjes dan kun je na 3 dagen al genieten van je augurken.

Heb jij weleens zelf je augurken gemaakt en wat voor kruiden gebruik jij vaak? Liefs Heidi

Recept: Spicy Barbecuesaus

Meer spicy gerechtjes voor bij de borrelplank of bbq, wat dacht je van je zelfgemaakte BBQ saus? Recept vind je hier.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 128 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Solve : *
25 + 16 =


CommentLuv badge