Personal Post maart 2022

Het is alweer even geleden dat ik een persoonlijk artikel schreef over wat ik zoal meemaak en doe in het leven. Uiteraard eet en kook ik altijd nog even graag. Ik heb er wel een nieuwe hobby mij, namelijk fermenteren. Het is weer tijd voor met de plantjes bezig te zijn en natuurlijk praatje duurzaam en eco. Oja in de tussentijd was ik ook nog even jaris (41! auw). Ik neem je weer even mee in mijn persoonlijke reis: Personal Post maart 2022

It’s my birthday

Echt een blij hoofd heb ik hier vind je niet? ๐Ÿ˜‰ 41 alweer… ik zeg altijd maar, leeftijd is iets wat je paspoort aangeeft. Ik voel me nog steeds ergens in de 20, gelukkig maar! Ik kocht voor mezelf mijn favoriete pralines (bonbons) bij Neuheus, echt een aanrader!

Voor mijn ouders en broer maakte ik een volledig glutenvrije high-tea. Van quiche (met zelfgemaakt glutenvrij bladerdeeg), brood (recept vind je hier btw), spruitjessoep, salades en gehaktbrood van kip. Ik maakte ook nog soesjes en mini-cheesecakes. Ik reageer niet goed op gluten, de opgeblazen buik heb ik nog zelden sinds dat ik mijn dieet heb aangepast en paps heeft diabetes dus alles laag in suikers en bio waar ik kan. Alles was zo lekker! Gelukkig geniet ik net zo of nog wel meer!

Ciro’s

Voor mijn verjaardag nam mijn broer me mee naar dit authentieke restaurant; Ciro’s. Het interieur is net alsof je je 50 jaar terug in een Frans restaurant waant, heel leuk. En lekker eten, amai! Hier komen de Antwerpenaren zelf als ze echt even ouderwets van de Franse/Belgische keuken willen genieten. Het is er ook echt druk! Ik heb begrepen dat ze dit ook wel “het instituut” noemen vanwege de zwart/wit geklede kelners. Je ziet dit niet heel vaak meer. Zeker een aanrader om hier ‘s te eten. Ongedwongen fijne sfeer. Mijn tip: de bisque van grijze garnalen, de gepocheerde kabeljauw met mousselinesaus en als nagerecht het bibmenu dessert, zalig!

Ferenteren

Van augurken tot boter en groentjes tot aan Kombucha en andere drankjes, ik fermenteer heel graag! Ik vind dat zo leuk en het is echt onwijs lekker! Middelste foto is room die een paar dagen “op kweek” stond en er daar nog uitziet als (zalige) zure room maar als snel zich scheidde tot karnemelk en boter. Het recept wil ik zeker nog uitwerken net als de Kombucha op de laatste foto hierboven. Gefermenteerd voedsel is echt goed voor lijf. Recept van zelfgemaakte gemberbier kun je al wel op de blog terugvinden (link).

Brood met lekkers

Zelf glutenvrij brood bakken is eigenlijk best simpel maar soms koop ik ook voorgebakken of van een speciale bakker. Hierboven een bagette van Schรคr en een zelfgemaakte versie. De bagette had ik belegd met avocado, een gepocheerd ei en zelfgemaakte Hollandaise saus, yum yum!

Aan de kweek

Mijn balkonnetje in de make-over om weer lente-proof en kweek-proof te worden. Inmiddels ziet het er alweer wat gezelliger uit, hier zie je nog een stukje van het balkon wat ik al aangepast heb. Ik heb een pallet met palletkussen geplaatst en alle bakken gerangschikt voor de plantjes die nu nog voorgezaaid zijn (foto rechts). Ik nam bij mams wat stekjes van haar mega aloรซ vera plant mee, die zijn nu al iets gegroeid. Kan ik zelf straks weer crรจmes mee maken, zo fijn!

Breakfast bowls

Tegenwoordig heb ik iets met mooie ontbijtbordjes. Havermout of plantaardige yoghurt met zelfgemaakte granola en fruit. De dag moet met een feestje van start gaan toch! Hoe mooi zijn die kiwi’s met rode hartje trouwens! Ik vond ze op de markt.

Berlin

Tijdens een wandeling in de namiddag met Soof was het doel ergens een koffietje te drinken… dat werd een wijntje en een maaltje bij een relatief nieuw tentje; Berlin (Soof mocht overigens gezellig mee naar binnen). Het was de eerste dag dat de C-regels er vanaf waren en we zonder mondkapje ergens binnenstapten (na 2 jaar), dat was zo vreemd! Superleuk plekje, goed ingericht enige wat ik wel jammer vind, en dat is toch wel iets wat me opvalt aan Antwerpen, is dat de kaart bij veel zaken copy-paste is. De keuze is meestal pasta, salade, vol-au-vent en stoofvlees en links of rechts nog een burgertje ofzo. Gezien ik gluten vermijd en niet altijd een salade wil eten werd het een stoofpotje. Ik eet niet echt meer rund of varkensvlees maar voor nu even een uitzondering. Smaakvol was het zeker wel!

Middagje Roosendaal

Ik was de grens even overgepiept voor een dagje en naar mijn ouders gegaan. Samen met mams ging ik naar Roosendaal om te eten bij ons vaste favoriete plekje Lente (nu Eetboetiek Festina Lente). Helemaal vernieuwd, nog steeds een kaart vol met lekkers en voor elk dieet. Ze werken nu met verstandelijk gehandicapten, echt zo leuk om te zien en wat een lieverds. Ik moest ook nog even binnenstappen bij Maison et Moi, ik heb er, denk ik, wel vaker over geschreven. Prachtige zaak en daar zag ik deze leukerd staan. Ik heb er al ‘s 1 van dat merk van mijn nichtje gehad en deze staat echt op de wishlist.

Ons Suzanne

Ik heb weer een lekker plekje ontdekt (ik had het een hele poos geleden al gezien maar nu was het er eindelijk van gekomen om te gaan) op het mooie Eilandje. Een fijn terras met de zon vol op je koppie kun je genieten van allerlei lekkers (ook weer een kaart voor elk dieet). Nu wil ik apart hier graag nog ‘s over schrijven in een verzamelpost over hotspots in Antwerpen zoals ik dat wel vaker doe (link), maar zeker een bezoekje waard deze “Ons Suzanne“, voor ons de stempel favoriet gekregen. Ik zag dat ze een heerlijk brunch menu voor de Pasen hebben. Zeker voor de latte met amandelmelk gaan! De bagel was ook top!

Random pics

Met Soof weer ‘s naar Linkeroever, ze vind water heeeeel leuk! Wat daarna komt wat met water te maken heeft iets minder want ze stonk zo dat ze echt in bad moest haha!

Ik doe mee met de Brabantia Linn Challenge. 20 dagen, 20 items uit je kledingkast. Gaat echt goed tot nu toe. Enige is wel dat ik net van te voren 2 items moest wisselen en 1 favoriete nog jonge spijkerbroek de geest gaf, er zit een scheur in. Nieuw broekje in de plaats gekocht dus. Je leest hier alles de challenge.

Als laatste weer ‘s een bezoekje aan de bios. Jeetje wat was het leeg in de zaal! Wel een goede film namelijk; Dead on the Nile van Agatha Christie. Een zalige film naar mijn mening, al krijgt ie niet veel sterren. Ik wil zo graag naar Egypte en over de Nijl varen en de beroemde gebouwen bezoeken. Ik ben sowieso volop naar reizen aan het kijken. Dit jaar zal hopelijk Bali, Frankrijk en Egypte op de agenda staan. Zalig, ik houd van reizen. Door werk kon ik amper al gaan en toen het Corona feestje, tijd om in te halen dus!

Heb jij nog iets leuke meegemaakt de afgelopen tijd? Of misschien ben je ook wel een nieuwe hobby gestart, let me know in the comments! Liefs HeidiWil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 157 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *