Pompoensoep met cashew crème

Door mijn zoektocht naar steeds betere, lekkerdere en gezondere voeding kom ik veel waanzinnige (wereld)chefs tegen waardoor ik meer en meer uittest. De recepten of ingrediënten waar ik het meest sceptisch over ben zijn degene die mij het meest aangenaam verassen en ik simpelweg fingerlicking-good vind. Ik eet zoveel als mogelijk zelf gemaakt, pure ingrediënten zonder toevoegingen, gmo-vrij, etc etc. Prana voeding noemen ze het ook wel, levende voeding dus wat natuur je geeft en niet komt uit een fabriek (geloof me, ik kan er inmiddels een boek over schrijven). Ik zeg natuurlijk zoveel als mogelijk, ik kan me er niet altijd aan houden. Tevens eet ik in kleine mate nog steeds vis/vlees/kaas. Wat ik kan vervangen doe ik, net als in dit geval room. Aan iedereen die ik dit laat proeven kan amper geloven dat deze heerlijke dikke room van noten is gemaakt. Vandaag heb ik dus een onwijs lekker recept voor welke vegan, gluten- en lactosevrij is: Pompoensoep met cashew crème

Wat heb je nodig

Voor 4 tot 6 borden/kommen

 • Pompoen 1 kilo – 1,25 kilo kleine ronde
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 1 lente-ui
 • 1 (natuurlijk) groentebouillonblokje
 • Olie om in te bakken
 • 1 eetlepel paprikapoeder (je kunt gewone of gerookte gebruiken, net wat jij lekker vindt)
 • 1 liter water
 • peterselie (plat of krul), ik gebruikte platte
 • peper en (natuur)zout om op smaak te brengen

Voor de cashewcrème:

 • 80 gram ongezouten en ongebrande cashewnoten
 • 100 ml water (liefst gefilterd of bronwater)
 • halve theelepel (natuur)zout
Pompoensoep, cashew_crème, recept, vegan, room, Veganistische room, Alternatief room, Lactosevrije room, Glutenvrij recept, Gezonde vegan room, Vegan soep, Veganistische recepten, Vegan recepten, Lekkere vegan recepten,

Tip: Je kunt de pitten van de pompoen bewaren en roosteren. Maak ze wel even goed schoon en laat ze drogen. Zalig door een bananenbrood (zie mijn recept) of over je breakfast bowl.

Aan de slag

 1. Snijd de pompoen, met schil en al in blokjes. Ontdoe de pompoen van de pitten.
 2. Snijd de ui en de knoflook grof.
 3. Breng het water aan de kook tezamen met het bouillonblokje.
 4. Bak de pompoen, de ui en knoflook even kort op hoog vuur, laat het dan wat sudderen voor zo’n 10 minuten en voeg het paprikapoeder, zout en peper toe.
 5. Voeg vervolgens de groenten toe aan het water en laat op laag vuur een half uurtje sudderen.
 6. In de tussentijd maak je de cashew crème. Voeg de cashewnoten, het water en het zout in een blender/keukenmachine/magic bullet (geweldige apparaatje wat ik al jaren heb en ideaal is voor dit soort fijn maalwerk).
 7. Maal totdat het volledig crème is. Je mag geen “zanderige structuur” meer voelen.
 8. Zodra de soep klaar is haal je het van het vuur en pureer je de soep glad met een staafmixer.
 9. Dien de soep op in borden of kommen, giet de cashew crème over de soep. Door de dikke structuur blijft het er mooi op liggen.
 10. Strooi de peterselie erover en dien je bordjes op.

Smullen maar!

Mocht je mijn recept ook maken dan vind ik het altijd heel leuk dat je me laat weten wat je er van vindt. Deel je het op social media dan mag je me altijd taggen :-). Enjoy en liefs Heidi

Recept zelfgemaakte tomatensoep, tomatensoep zelf maken, soep kerstmenu, populaire kerstrecepten, kerstrecepten 2021

Ook lekker en volledig vegan te maken door de cashew crème, is deze heerlijke en klassieke tomatensoep. Het recept vind je hier.

(Visited 190 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *