Randomly Fabulous mei 2022

Een nieuwe maand, een nieuw persoonlijk blogpost echter doe ik het een beetje anders. Nog steeds dat persoonlijke tintje maar niet alleen koekeloeren wat ik heb uitgespookt maar leuke dingen die me blij maakte en in mijn ogen dus die Fabulous Feeling gaven. Leuke events, lekker eten (en dus boordevol tips) tezamen met girly giechelen om heerlijke TikTok’s of geïnspireerd raken door een mooie quote. Het is een terugblik op de vorige maand maar ook weer tips voor deze maand. Welke “bijzondere” dagen worden er gevierd deze maand en, aangezien ik in Antwerpen woon, to-do tips van deze maand. Niet teveel poespas en lekker comfortabel achterover leunen met een bak koffie of thee met natuurlijk dat lekker erbij: Randomly Fabulous mei 2022 – Ok, here we go!

Mini perstrip naar Yerseke (to-do-tip!)

Mijn tweede keer in Yerseke (voor zover ik weet), ik mocht al eens aanwezig zijn bij de eerste oestervangst van dat jaar en deze keer mocht ik terug voor een prachtige tour door Yerseke die ik je zeker dus kan aanraden. Binnenkort het gehele verslag maar nu alvast een “voorproefje” van deze prachtige schaal gevuld met heerlijke kreeft en zeevruchten.

Oesters slurpen, wijntjes drinken samen met een boel andere gezellige bloggers… love-it! Yerseke zeker op je to-do lijstje zetten en genieten van al het lekkers daar en de prachtige natuur en zee. Sowieso is het een ontzettend leuk dorpje op in te vertoeven. Voor meer info kijk op de site van Stichting Tourist Info Yerseke en lekker eten doe je bij De Viskééte. Snel meer hierover!

TikTok made me do it…

Ik zal er maar gewoon voor uit komen, ik heb de laatste tij echt een TikTok verslaving. Ik zet er zelf amper wat op maar ik kan er uren op scrollen (oeps). Ik kom erg veel interessante dingen tegen maar ook te grappige fails, handige hacks en recepten. Ook zo fijn, en bedankt TikTok, ik moet nu 365 Days op Netflix gaan kijken, want ik weet niet of je die Goddelijke Italiaanse acteur hebt gezien??? Ik heb verschillende TT’s uitgetest, er is zoveel wat niet werkt, die prachtige haar-hacks zijn super, maar wel als je dik of lang en glad haar hebt. Goed 2 van mijn tests wil ik dan even met je delen.

#hack 1: Er is 1 hyperactieve meneer die alles verteld over kweken en plantjes. Schaaf wat van je aardbei af, leg ze in potje/bakje en strooi een klein laagje grond erover. Water sprayen en een mini-kasje creëren… eindresultaat; geen plant en alleen maar grond nog te zien… de aardbei zal verteerd zijn, volgende keer gewoon weer zaadjes.

#hack 2: Met een paar ingrediënten binnen een mum van tijd een cheesecake uit de Airfryer. Leuk bedacht maar resultaat, een 5je. Qua smaak en structuur zeg ik, laat maar hangen. Volgende keer weer gewoon een cheesecake uit de oven.

Ik heb alweer een paar prachtige nieuwe TikTok’s geselecteerd dus volgende maand hopelijk wel een goede die ik kan delen.

De dag van…

Ik deel natuurlijk wel de gezellige, mooie (of grappige dagen) want er zijn werkelijk zoveel “dagen van”. Wat komt er deze maand aan:

 • 4 mei – Star Wars-dag. Ik ben stiekem een fan echter zie je me nog niet helemaal in een pakje lopen. Ik heb wel een lightsaber op mijn wishlist staan… yep ben en blijf een nerd.
 • 6 mei – Anti-dieet-dag. Kijk, das een extra gezellige dag!
 • 7 mei – Dag van het Naakt Tuinieren. Hop, je Adam of Eva kostuum en het onkruid wieden. Misschien wel handig eerst je persoonlijke onkruid te wieden.
 • 8 mei – Moederdag. De liefste in het zonnetjes zetten! Bekijk mijn artikel voor last minute tips.
 • 15 mei – Dag van het gezin. Altijd een belangrijke dag. Leuk moment om extra aandacht aan elkaar te besteden en iets leuks te ondernemen.
 • 18 mei – Plantendag. Dat ik dol ben op planten is zacht uitgedrukt. Groene vingers kun je kweken :-). Ik heb inmiddels zo’n 44 planten binnen staan en nog een minimoestuin op het balkon met een tal van groentjes. Geef vandaag je plantjes ‘s wat extra liefde.
 • 19 mei – Fiets-naar-je-werk-dag. Op het moment dat ik naar Antwerpen verhuisde heb ik mijn auto verkocht een doe ik hier alles op de fiets. Voor mij is/was het dus elke dag deze dag. Heel wat anders dan zo’n 45 minuten met de auto. Het is heerlijk weer om te fietsen dus ik zeg (als het niet té ver is) doen!
 • 19 mei tot en met 29 mei – Week van het Nederlandse Bier. Deze week gaat van start met het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag waar je kunt genieten van meer dan 150 soorten Nederlandse bieren gepresenteerd door 43 brouwerijen. Nog even snel een mini-cursus volgen, check mijn artikel van de online biercursus. Meteen een mooie tip voor vaderdag!
 • 20 mei – Bijendag. Mocht je de tijd hebben is het wellicht een idee om een imker te bezoeken. Je kunt ook die mooie bloemen in je tuin of balkon planten waar de bijtjes op af komen.
 • 21 mei – Whiskeydag. Een mooi glas whiskey maak je mij wel blij mee. Ik heb nog steeds de wens om een reis door Schotland te maken en stokerijen te bezoeken. Geen fan? Het BBQ-seizoen is weer aangebroken dus een lekker whiskeysausje doet het wel altijd goed.
 • 22 mei – Bitcoin-Pizza-dag. Een man genaamd Laszlo Hanyecz was het eerst persoon ter wereld die Bitcoin gebruikte om er iets mee te kopen. En niet zomaar iets: twee pizza’s, ter waarde van 10.000 bitcoin welteverstaan! En dat vond plaatst op die dag. Auwww… duurste pizza’s ooit maar wel weer een excuus op een pizza te eten. Vergeet niet die letter “B” erop te decoreren.
 • 26 mei – Dag van de hond. Sjaaaa die kan voor mij niet zomaar voorbij gaan. Ok… het is hier altijd de dag van de hond denk ik….
 • 27 mei – Dag van de buren. Een gezellige straatfeest of gewoon een koffietje drinken. Nu zie ik dat hier niet heel snel gebeuren, meer gezellige praatjes in de lift maar toch een dag om te vieren.
 • 28 mei – Dag van de hamburger. Altijd-een-goed-idee. Ik houd van hamburgers ook al eet ik ze zelden nog – maar soms heb ik toch de buikpijn er voor over ;-).

Rondje Antwerpen

Ik kom altijd de leukste plekjes tegen of weer een boel nieuws! Er veranderd hier best veel maar ook eigenlijk weer helemaal niet. Er komen steeds nieuwe winkels en soms gaan ze ook weer. Maar gelukkig een paar vaste (en nieuwe) favorieten niet.

Van links naar rechts: Lilot to go. Een geweldige traiteur die al even op mijn lijstje stond om naar toe te gaan en waar ik zeker nu vaker ga komen, zo lekker! Ze hebben ook een restaurant.

Biologisch Dynamische Bakkerij Lapin. Vriendelijke mensen, gezonde kaart (en glutenvrij) en lekker eten. Je kunt hier ook overnachten #tip

Bloemen van Cornelis. Gewoon een werkelijk prachtige bloemenwinkel. Mocht je nog een bijzondere gekleurde vaas zoeken, hier moet je zijn.

Dille & Kamille. Sjaaa… ik heb er nog net geen abonnement op en nu is er een nieuwe vestiging (Wapper, zijstraat Meir) geopend die praktisch bij mij op de hoek zit (zielig voor mijn portemonnee), scheelt echt wel sjouwen en minder gerammel van bloempotten in mijn fietsmand.

Quotes en dierenhumor

Soms kun je net even die lach of die mooie spreuk (of affirmatie) gebruiken, you’re welcome ;-). Dierenhumor blijf ik het beste vinden. Vooral achterlijke honden als boxers… ik ben er opgegroeid met 3 dus altijd een speciaal plekje.

Gespot op de persplank

Ik kom regelmatig op leuke en toffe persevents en daar spot ik weer de nieuwste items van de mooiste merken of zelf nieuwe merken. Mocht je me op Instagram volgen dan zal je vast al wel wat voorbij hebben zien komen maar ik deel ze hier ook graag met je.

Geweldige duurzame en hippe sandalen van Freedom Moses en toffe tassen van Guess, beide uit de nieuwe FW22 collecties. Steeds alcohol merken komen kant-en-klare cocktails (ik liet al wat zien in mijn artikel voor Moederdag-cadeau’s), zoals hier het bekende merk Bols en 3 heerlijke cocktails. Cîme heeft een nieuwe Limited Edition ter ere van hen 10 jarig bestaan waarvan 2 verschillende prints en wat mij een geweldig merk lijkt is Phyto, een gezond haarmerk met ook haarverven, ik ben hier zo nieuwsgierig naar! Sommige merken hebben nog producten onder embargo, zodra ik ze mag laten zien deel ik ze op mijn (nieuwe) Instagram.

Fabulous Food Feestjes

De tijd van de food festivals, dubbel heerlijk! In en rond Antwerpen zijn er de komende tijd een paar hele leuke festivals, dus mocht je in de buurt zijn of een weekendje Anvers willen plannen eind deze maand, neem dan hier zeker een kijkje.

Vegan Vibes – 22 mei. Gastsprekers, workshops, muziek en natuurlijk vegan eten! Toegangskaarten zijn € 5,- tot € 7,-, voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis. Het festival vind plaatst bij Plein Publiek, makkelijk met ov en fiets bereikbaar. Kijk voor alle info op de site van Vegan Vibes.

Left (foodtruck) Festival – 28 mei. Muziek, sport, rommelmarkt (left-over) en uiteraard eten! Yum! Toegang is gratis en het festival vind plaatst op de Linkeroever, makkelijk met de auto te komen of met de fiets via de voetgangerstunnel. Kijk voor alle info op de site van Left Festival.

Antwerpen Proeft – 26-29 mei. Ik heb dit event al een keer mee mogen maken, gastronomische lekkernijen, workshops en vooral veel gezelligheid. Toegangskaarten zijn vanaf € 10,85 (incl. gratis drankje) en Voor kinderen die na 2008 zijn geboren is de toegang gratis. Dit event vind plaats aan de Waagnatie. Makkelijk bereikbaar te voet, fiets of ov. Kijk voor alle info op de site van Antwerpen Proeft.

Rotterdam-view

Onlangs mocht ik aanwezig zijn bij de persopening van de nieuwe koffiebar en conceptstore in de bijzondere Euromast Rotterdam. Het uitzicht blijft adembenemend!

Genieten van een lunch wat uiteraard geserveerd wordt in de koffiebar (met de taartjes van de enige echte Dudok), veel gezelligheid en genieten!

Deze iconische hotspot in Rotterdam stamt al uit de jaren 60 en wordt in een mooi nieuw jasje gestoken. Er veranderd niet echt iets aan het uiterlijk gezien het een monument is maar elk hoekje en kiertje krijgt een likje verf plus wordt de Euroscoop vernieuwd welke verwacht in juli gereed te zijn. Voor alle info kijk op de site van de Euromast. Heb jij ‘m al eens bezocht?

Vers van de Pers

Er rolde weer een aantal leuke persberichten mijn mailbox binnen. Ze gaan weliswaar over eten deze keer maar dat mag de pers-pret niet drukken.

Aldi is opzoek naar de beste Smoothie draaier in de NK Smoothie Draaien 2022.

Bombay introduceert een nieuwe zalige genaamd “Citron Pressé”. Een frisse gin met de smaak van vers geperste mediterraanse citroenen, gemaakt van een 100% natuurlijke fruitinfusie zonder toegevoegde suikers. Adviesverkoopprijs is € 25,99 per 70cl fles. Bekijk de video van Bombay Citron Pressé.

Mocht je willen minderen in je koolhydraten of net als ik de gluten zoveel als mogelijk weglaten en dan is het nieuwe boek Keto-Licious misschien iets voor jou. Keto is absoluut een mooie gezonde levenstijl (ik vind het namelijk geen echt dieet). Prijs: € 20,99 | Verschijnt op 28 juni 2022, bekijk hier het inkijkexemplaar.

TikTok van de maand

Een wijn marathon in Frankrijk, maar dan ook letterlijk een wijnmarathon. Dat kunnen ze alleen maar in Frankrijk. Geen water, nee nee.. wijn en eten.. duh! Ik denk dat ik me toch maar ga opgeven!

Wat was jouw Fabulous-moment van deze maand? Iets leuks gespot of meegemaakt? Tips altijd welkom! Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 467 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *