Getest: Duurzame wattenschijfjes van bamboe

Ik ben fan van duurzame producten, alles voor het behoud van de mooie aarde en haar natuur. Tegenwoordig zie je steeds meer mooie initiatieven en prachtige producten op de markt komen en vandaag wil ik je graag kennis laten maken met de duurzame wattenschijfjes van bamboe die ik getest heb van Bambooo Beauty. Uitwasbaar, zacht voor je huid èn je besteld ze in 2 kleuren en je krijgt er direct een speciaal waszakje bij geleverd. Ik vertel je er alles over in deze review!

Onlangs gaf ik al even deze mooie wattenschijfjes als cadeautip in een ander artikel (want ik was ze natuurlijk al even aan het testen) en vandaag de volledige review. “Sustainable beauty for a better planet“, de slogan van dit duurzame merk. Maar niet alleen een mooie beauty product, ook nog eens mooi m te zien. Want laten we welzijn, dit staat ontzettend mooi in je badkamer. Een verschil maken in de kleine dingen hebben ze bij Bambooo Beauty ook zeker gelijk in. Die dagelijkse gebruiksvoorwerpen kunnen bij elkaar al een heel groot verschil zitten. Een poos geleden las ik al dat juist de hygiëne producten voor een heel groot deel van de vervuiling zorgen. Nu was ik al overgestapt op eco wattenschijfjes en herbruikbare (en uitwasbare) gezichtsdoekjes en ook al eens uitwasbare wattenschijfjes gebruikt maar ik moet zeggen dat ik toch echt wel fan van dit merk ben geworden!

Bambooo Beauty, Wattenschijfjes bamboe, Duurzame watjes, Getest duurzame wattenschijfjes van bamboe, Review, Watten van Bamboe, Herbruikbare wattenschijfjes, Zwarte wattenschijfjes, Wasbare wattenschijfjes, Beste herbruikbare wattenschijfjes, Duurzame wattenschijfjes,

Over Bambooo Beauty

De dame achter Bambooo Beauty wilde door haar reizen en studies meer betekenen voor de wereld, het pad wat ze koos was in haar ogen niet het verschil wat ze kon maken en starte haar eigen bedrijf. Zelf keuzes maken (ben ik zelf ook echt een voorstander van).

In de verzorgingsproducten merkte ze dat er veel van plastic en wegwerp producten gebruik wordt gemaakt. Het is makkelijk en goedkoop en dat zie je zelfs terug bij de “goedkope” duurzamere producten. Een echt duurzaam alternatief bieden in de alledaagse producten en tegelijkertijd een fijne ervaring mee geven. Onderaan dit artikel heb ik een foto geplaatst van een “goedkoop” bamboe wattenschijfje ter vergelijking met deze van Bambooo Beauty.

Bambooo Beauty, Wattenschijfjes bamboe, Duurzame watjes, Getest duurzame wattenschijfjes van bamboe, Review, Watten van Bamboe, Herbruikbare wattenschijfjes, Zwarte wattenschijfjes, Wasbare wattenschijfjes, Beste herbruikbare wattenschijfjes, Duurzame wattenschijfjes,

Mijn beleving van deze duurzame bamboe wattenschijfjes

Ik heb eerder al wasbare wattenschijfjes gekocht en ik merkte na een paar keer wassen (zelfs na gebruik al) dat ze heel snel der vorm verliezen en pluisjes achter laten. Deze wattenschijfjes bestaan uit 3 lagen, zijn stevig en ze blijven perfect in vormen. Uiteraard rimpelt de rand iets op maar door ze plat te laten drogen trekken ze mooi recht en kun je ze vervolgens weer terug in het bakje leggen. Ze zijn heel zacht voor je huid, minder glad van structuur dan een gewoon watje maar ze reinigen heel goed. Ze zijn natuurlijk iets dikker dus voor het precisiewerk (stel je hebt wimperextensions) dan moet je ze goed vouwen.

Wat ik ook zo prettig vind zijn de zwarte wattenschijfjes. Ideaal voor (waterproof) mascara maar ik heb gemerkt ook voor gezichtsmaskers. Ik heb een natuurlijke maar vette masker voor mijn gezicht en wanneer ik mijn gezicht weer wil reinigen en masker afneem krijg ik vervolgens het doekje of watje niet meer schoon met de was, gelukkig nu niet meer dus. De structuur van de zwarte voelt voor mij iets grover maar ze exfoliëren dan ook lichtelijk wat ik prettig vind.

Bambooo Beauty, Wattenschijfjes bamboe, Duurzame watjes, Getest duurzame wattenschijfjes van bamboe, Review, Watten van Bamboe, Herbruikbare wattenschijfjes, Zwarte wattenschijfjes, Wasbare wattenschijfjes, Beste herbruikbare wattenschijfjes, Duurzame wattenschijfjes, Waszakje

Wassen doe je heel makkelijk met het bijgeleverde waszakje (wel goed sluiten wanneer je ze in de wasmachine stopt). Je zou ze bij de witte was kunnen meedraaien echter ben ik een miep, wit hoort bij wit en ik was ze mee met pasteltintjes. De kleur lijkt optisch nu wel iets witter. Ik heb het zakje in de badkamer hangen en wanneer ik klaar ben met het gebruik gaat ie meteen in er in.

Hieronder zie je een foto van links een nieuwe wattenschijfje van Bambooo Beauty, de middelste is een paar keer gewassen en de rechtste een “goedkoper” alternatief die ik 2-3 gewassen heb. Je ziet nog een mascara vlek zitten, ik krijg ze niet goed schoon, ze gaan rafelen, pluizen en volledig uit zijn vorm. Nog steeds niet duurzaam dan. Wat mijn betreft zijn dit zeker de beste herbruikbare wattenschijfjes.

Bambooo Beauty, Wattenschijfjes bamboe, Duurzame watjes, Getest duurzame wattenschijfjes van bamboe, Review, Watten van Bamboe, Herbruikbare wattenschijfjes, Zwarte wattenschijfjes, Wasbare wattenschijfjes, Beste herbruikbare wattenschijfjes, Duurzame wattenschijfjes, Waszakje, Verschil dure en goedkope bamboe wattenschijfjes,

Handig om te weten

  • De herbruikbare wattenschijfjes bestaan voor 70% uit bamboe en 30% uit katoen.
  • Het is een milieuvriendelijk product en verpakking.
  • Ze zijn vrij van plastic, 100% organisch en 100% afbreekbaar.

Een setje van 10 witte en 10 zwarte wattenschijfjes tezamen met het speciale waszakje heeft een verkoopprijs van € 19,99

De set inclusief het mooie en stevige bamboe opbergbakje heeft een verkoopprijs van € 29,99

Ontvang nu 10% korting op je bestelling met kortingscode: BamboooBeautyBabe (t/m 22 augustus 2022). Je besteld de ze op de site van Bambooo Beauty. Ook fijn: er is ook een e-book met gebruiksinstructies.

Ben jij ook fan van duurzame producten als deze mooie wattenschijfjes van bamboe? Liefs Heidi

Ray skincare, miccelar water, eco beauty, duurzaam

Je wilt natuurlijk ook een fijn reinigingsproduct om samen met je wattenschijfjes te gebruiken. Het duurzame Ray micellar water past daar perfect bij.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

Ik heb dit product toegezonden gekregen ten behoeve van een review. Voor meer info check mijn disclaimer.

(Visited 241 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *