#SundayFunday | Editie 4

De dag voor maandag en laatste van het weekend, dag 7 van de week die beschreven wordt in liedjes als de fundag! Hier op de blog heb ik ‘m een poos geleden al ingeluid als vaste rubriek om dan ook 7x een toffe items te plaatsen van product tot aan een uitje en dan gewoon iets waar je blij van wordt! Iets wat ik heb gezien in de media/persberichten/magazines/winkel/etc. En als extraatje een mini overzicht van de artikel die deze week verschenen. Have a fabulous #SundayFunday | Editie 4!

Lowlander introduceert allereerste alcoholvrije craft bier op tap

Botanisch brouwer Lowlander presenteert allereerste alcoholvrije craft bier voor op de tap. Alcoholvrij bier is inmiddels al goed voor één op de twintig consumpties van alle bieren die worden gedronken. Lowlander is trots met deze innovatie de keuze voor de consumptie te vergroten, door twee van hun best verkopende non-alcoholische botanisch gebrouwen bieren op tap beschikbaar te maken: de 0.00% Wit en de 0.3% I.P.A.. Door te brouwen met botanicals, zitten de non-alcoholische bieren van Lowlander bomvol natuurlijke smaak, waardoor ze niet onder doen aan de alcoholische varianten.

Wit is botanisch gebrouwen met teruggewonnen sinaasappel- & citroenschillen, wat het een zeer verfrissend en dorstlessend witbier maakt, vol met uitgesproken tonen van fruit en citrus. De 0.3% I.P.A. is gebrouwen met exotische mango, kardemom & sinaasappelschillen waardoor hij de perfecte balans heeft tussen fris, fruitig en een aangenaam bittertje. Voor meer info kijk op de website van Lowlander.

Duurzame Kiko Green Me Collectie

Ervaar schoonheid geïnspireerd op natuur en op tradities met de KIKO MILANO Green Me 2022 Collectie, een wisselende collectie milieuvriendelijke producten met tot 98%* natuurlijke ingrediënten uit grondstoffen van natuurlijke oorsprong. De collectie verandert ieder jaar, zodat ze je steeds opnieuw de meest duurzame, natuurlijke en hoogwaardige producten kunnen bieden met het beste van wat de natuur in huis heeft.

De collectie richt zich op harmonie met de natuur en is geïnspireerd op traditionele Italiaanse ingrediënten. Daarmee creëren ze een beauty-ritueel dat net zo goed aanvoelt als het er uitziet. De producten zijn niet alleen goed voor de huid, maar ook voor de planeet. Elke productverpakking is vervaardigd met gerecycleerde of recycleerbare materialen die de impact op het milieu zoveel mogelijk beperken.

De Green Me collectie van 2022 is verkrijgbaar in de winkels en via de website van Kiko Milano.

Ijskoffies van Nespresso x Alessandra Ambrosio

De zomercollectie 2022 van Nespresso is binnen: dit jaar staat het assortiment geheel in het teken van Brazilië en is niemand minder dan Alessandra Ambrosio de muze van de campagne. Met de nieuwe verfrissende gearomatiseerde ijskoffies Barista Creations Liminha over Ice en Exotic Liminha over Ice waan je je in de tropen met smaken als munt, limoen en Caipirinha. De zomerdesigns zijn zonnig geel met tropische palmbladeren. Ze vormen een eerbetoon aan het levendige landschap van Brazilië en zijn bedoeld om koffieliefhebbers overal ter wereld positiviteit en zonnige vibes te brengen. “De zomer is mijn favoriete tijd van het jaar en als Braziliaanse ben ik trots dat ik het gezicht mag zijn van een campagne die geïnspireerd is op mijn thuisland. – aldus Alessandra Ambrosio

Nespresso wil met de campagne koffieliefhebbers inspireren om meer stil te staan bij geluksmomenten en ontspanning. Bovendien wil Nespresso een zomerse kijk op het leven stimuleren. Ook de populaire Barista Creations for Ice Coconut Flavour en Tropical Coconut Flavour zijn deze zomer terug van weggeweest. De bijbehorende recepten van Nespresso vind je terug op de website.

Culinary Festival in Valencia

Culinary Festival in Valencia, Valencia Spanje, food festival,

Reis je toevallig 30 mei tot en met 12 juni af naar Valencia, dan wil je zeker naar dit culinaire evenement (de vijfde editie). Vijftien dagen lang kunnen liefhebbers van de Valenciaanse gastronomie genieten van presentaties, culinaire activiteiten en zogenoemde ‘4-handen menu’s’, waarbij internationale chefs samenwerken met lokale chefs. Er worden bezoeken gebracht aan verschillende belangrijke plaatsen in de stad voor de Valenciaanse keuken, zoals de Centrale Markt met chef-kok Bernd Knöller, een privé-ontmoeting in de moestuin van Ricard Camarena, een boottocht vanuit La Marina de València met een kenmerkende picknick door Fran Espí van Restaurant La Sucursal, een bezoek aan de oesterkwekerij “Les perles de València” met een proeverij door chef-kok Junior Franco en de tancat de la D.O. Arròs de València met een speciaal menu bij Llisa Negra.

Daarnaast staan er activiteiten zoals wijn- en olieproeverijen, kookworkshops voor kinderen met een bezoek aan de groentetuin van Villa Indiano en gesprekken met Valenciaanse producenten in Casa Montaña op het programma.

Alle info vind je terug op de website van Valencia Culinary Festival.

Lollies voor vogels

In The Other Shop, een winkel in Antwerpen, kwam ik (teveel eigenlijk) toffe items tegen waaronder lollies voor vogels. Het is een Nederlands merk maar ook op diverse plekken in Antwerpen te verkrijgen. Desserts for Birds is een ‘ijslolly’ gemaakt van verschillende smaken knapperige zaden waar tuinvogels dol op zijn. Pure verwennerij voor je favoriete tuinvogels. Hang Desserts voor Vogels aan je balkonrand, in een boom of tegen de muur en geniet van de natuur om je heen.

Desserts for Birds is verkrijgbaar in diverse smaken; Delicious Red, Mixed Temptation en Indian Summer. Elke smaak bestaat uit een specifieke mix van zaden en trekt verschillende soorten vogels aan. Nadat de vogels hun toetje hebben gegeten, verschijnt er een origineel lasergesneden beeldje in de vorm van een roodborstje, een koolmees of een halsbandparkiet, superleuk toch? Op de site van de ontwerper vind je de adressen terug waar ze verkrijgbaar zijn.

Nieuwe duurzame zonnebrillen van Pearl

Duurzaamheid is tegenwoordig onderdeel van ons dagelijks leven. We gaan bewuster om met plastic, laten wat vaker de auto staan, kiezen meer voor lokale producten, en we willen weten waar onze kleding vandaan komt. Maar wist je dat je bij het kopen van een zonnebril ook voor duurzaamheid kunt kiezen? Zo zijn er zonnebrillen gemaakt van gerecyclede materialen, terwijl andere zijn geproduceerd volgens een duurzaam productieproces. Toegankelijke oogexpert Pearle Opticiens geeft je vier verschillende manieren om te kiezen voor een duurzame zonnebril en zo je ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo bieden ze diverse merken en/of lijnen aan; Karün, DbyD en Tommy Hilfiger.

Voor de verkrijgbaarheid van de zonnebrillen, ga je naar de dichtstbijzijnde Pearle Opticiens winkel of check je de website Pearle.

50 manieren van reizen kaarten

In diezelfde winkel in Antwerpen kwam ik een doos met kaartjes tegen. Ontwerper Grace Helmer illustreerde 50 kleurrijke kaartjes met allen een opdracht wat je op je bestemming zou kunnen doen. Lekker spontane acties dus wanneer je bijvoorbeeld een stad bezoekt.

“Herontdek het wonder van reizen, waar je ook bent met Ways of Traveling. Bekijk de wereld met frisse ogen met deze spannende en ongebruikelijke suggesties. Of je nu de halve wereld rondreist of gewoon je voordeur uitstapt, Ways of Traveling brengt je ergens anders! Bevat 50 prompts-kaarten die op elke bestemming kunnen werken!” Je kunt natuurlijk de winkel in Antwerpen bezoeken of de reiskaartjes” target=”_blank” rel=”noreferrer noopener”>reiskaartjes online bestellen.

Mocht je het gemist hebben, deze artikel kwamen deze week op de blog:

Groene pastasalade met gegrilde zalm, Asperges, Zeekraal, Spinazie, Glutenvrij, Salade met rauwe spinazie, Glutenvrije pasta,

Ik maakte weer een heerlijke recept: Groene pastasalade met gegrilde zalm. Ideaal voor het warme weer als maaltijd of bij de BBQ.

Culinaire minireis Yerseke, Fruit de Mer, Oosterschelde kreeft, Zeevruchten, Waar lekker eten in Yerseke, Mosselen eten in Yerseke, Kreeft eten in Yerseke, Mosselen eten Zeeland, Kreeft eten Zeeland, Verschil Oosterschelde kreeft en Canadese kreeft, Gegratineerde oesters, Oesters eten Yerseke,

Ik maakte een Culinaire minireis door Yerseke en vertel je hoe je ook zo’n leuke reis kan maken.

Hier lees je de #SundayFunday van vorige week terug.

Have a Fabulous #SundayFunday! Liefs Heidi

(Visited 339 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *