5x Toffe lunch hotspots in Antwerpen

Zoals je het wellicht is opgevallen woont deze Dutchie al even in Antwerpen (joh, nou had ik niet door.. ;-)), bijna 2 jaar alweer en schrijf met regelmaat over mijn geliefde stad. Dit zal in de loop van de tijd niet alleen meer bij Antwerpen blijven gezien er sowieso veel reizen in de planning staan maar uiteraard blijf ik nog steeds mijn belevingen hier met je delen. Vandaag weer een nieuwe rij zalige eettentjes waar je kunt ontbijten, brunchen of lunchen. Heerlijk het op het terras of binnen in de sfeervolle omgeving in het restaurant. Van het Zuid tot aan het centrum, genieten van veel lekkers! 5x Toffe lunch hotspots in Antwerpen

Handig om te weten: bij de meeste van deze restaurants wordt er een allergenen kaart aangeboden.

Ons Suzanne

Een heerlijk plekje waar je in het weekend (en uiteraard ook doordeweeks) kunt genieten van een heerlijk ontbijt, brunch of lunch en als het zonnetje een beetje schijnt je op het gezellige terras al het lekkers kunt nuttigen. Ze werken met (kleine) lokale ondernemers en combineren graag ouderwets met hedendaags. Ons Suzanne werkt met een allergenen kaart (o.a. glutenvrij). Ik genoot van een heerlijke latte met amandelmelk (ik zie het niet op de kaart staan maar vraag er zeker naar, een dikke aanrader) en een bagel met zalm, roomkaas en avocado. Ook leuk zijn de brunch-formules! Hele fijne bediening en (h)eerlijk eten. Bekijk hier het menu.

Je vind Ons Suzanne op het Eilandje, vlakbij de jachthaven aan de Londenstraat 23.

Black Friday 2022Black Friday 2022

Moss

Nog zo’n heerlijk plekje waar je mij vaker zult zien is Moss. Ontbijten, brunchen of lunchen (ook op maandag) op het terras of binnen in de sfeervolle en gezellige omgeving. Ook echt een toffe bediening en heerlijk eten. Goede wijnen, goede koffie en kwaliteit. Ook hier bieden ze alternatieven qua allergenen. Ik genoot van een quinoa sandwich met zalm en roomkaas, een frisse witte huiswijn en een cappuccino met havermelk. Bekijk hier het menu.

Je vind Moss op het Zuid aan de Volkstraat 11

Barnini

In het weekend gezellig tussendoor wanneer je een bezoekje brengt aan de markt en doordeweeks kijk je uit op het Theaterplein en zit je op een steenworp van de Meir. Een gezellig terras in de zon of binnen in de retro huiskamer. Barnini serveert Bagels (ze noemen zichzelf dan ook bagelclub). Warme bagels en hete koffie’s. Ideaal om even neer te ploffen en te genieten van het lekkers. Een menu kun je niet online terug vinden maar je vind hier een ruime keuze aan ontbijt, zoet en soepjes en uiteraard de bagels. Vegan, vegetarisch of klassiek. Ik koos voor een latte met honing en een bagel kip en avocado mayonaise.

Je vind Barnini in het centrum aan de Oudevaartplaats 10.

Nog meer toffe adresjes in Antwerpen om heerlijk te eten? Ik heb 15 restaurants voor je op een rij gezet. Van de Vlaamse pot tot aan Italiaans en Aziatisch. Voor ieder wat wils! Check het artikel hier.

Biologisch Dynamische Bakkerij Lapin

Een bakkerij, B&B en restaurant in 1. Of je nu een heerlijke brood of muffin (aanrader: de blueberry muffin) wil kopen voor thuis of even heerlijk op het terras of in binnen in huiskamer-achtige sferen wilt genieten dan zit je hier goed. De naam zegt het al biologisch; er wordt zoveel mogelijk met eerlijke, natuurlijke en verse producten gewerkt en weinig of geen kunstmatige toevoegingen. Simpel, lekker en van goed kwaliteit. Ook hier even vragen naar de allergenen kaart (o.a. glutenvrij). Ik nam een omelet en een verse jus d’orange maar je de kaart is zeker zeer uitgebreid, van salade tot boterham en verse sappen. Bekijk hier het menu.

Je vind Biologisch Dynamische Bakkerij Lapin dichtbij het Stadspark aan de Mechelsesteenweg 72.

Bar Vert

In toch wel 1 van de mooiste stukjes Antwerpen, op een hoekje bevind zich lunchbar Bar Vert. Een terras in de zon en heerlijke wijn en eten, uitkijkend op de prachtige panden om je heen. Vlotte en vriendelijke bediening en simpelweg genieten! Een wijn met apero of een flatbread of salade, zoet of brunch met een lekker koffietje. Puur en goed eten! Voor mij wederom een favoriet erbij. Ik genoot van een flatbread Prosciutto met een Spaanse witte wijn. De kaart kun je deels hier bekijken.

Je vind Bar Vert aan de Helenalei 2 (Berchem/Zurenborg) vlakbij het bekende PAKT.

Welke hotspot moet ik zeker in Antwerpen ‘s bezoeken volgens jou? Liefs Heidi

Meer van deze hotspots zien? Check dan het vorige artikel over zalige lunch adressen in Antwerpen.

(Visited 2.264 times, 4 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *