#SundayFunday | Travel Special

De dag voor maandag en laatste van het weekend, dag 7 van de week die beschreven wordt in liedjes als de fundag! Hier op de blog heb ik ‘m een poos geleden al ingeluid als vaste rubriek om dan ook 7x een toffe items te plaatsen van product tot aan een uitje en dan gewoon iets waar je blij van wordt! Iets wat ik heb gezien in de media/persberichten/magazines/winkel/etc. En als extraatje een mini overzicht van de artikel die deze week verschenen. Deze week een speciale reis editie! Have a fabulous #SundayFunday | Travel Special!

Culinair Festival Düsseldorf

Het is Europa’s grootste foodfestival in de buitenlucht die je gewoonweg gezien (en geproefd wilt hebben); het Düsseldorf Gourmet Festival. Eigenlijk is het 12 maanden per jaar gastronomisch genieten op de Königsallee, maar van 25 tot 27 augustus bieden op het Düsseldorf Gourmet Festival 170 delicatessenwinkels, toprestaurants, wijnboeren en kookscholen fijnproevers alles wat hun hartje begeert. Cocktails, oesters, maar ook vegan lekkernijen zijn te vinden op Europa’s grootste foodfestival in de buitenlucht. Bekende dj’s zorgen voor bijpassende muziek. Nog meer proeven? Acht restaurants in Düsseldorf dragen één Michelinster, twee zijn er voor Im Schiffchen.

Kijk op de website van Düsseldorf Gourmet Festival voor meer info.

Marvel Avengers Campus in Disneyland Paris

Als Marvel-fan kan deze natuurlijk niet ontbreken in het rijtje! Marvel Avengers Campus in Disneyland Paris opent op 20 juli 2022. Het is het allereerste Marvel themaland in Europa en de meest ambitieuze transformatie en uitbreiding van het Walt Disney Studios Park sinds de opening van Disneyland Paris. Het biedt verrassende live-action stunts, heroïsche ontmoetingen met Marvel Superhelden, twee attracties boordevol actie en themarestaurants en boetieks. Avengers Campus is door Tony Stark zelf gecreëerd om de volgende generatie Superhelden te ontdekken, te rekruteren en te trainen. Voor het eerst zijn rekruten in staat om een actieve rol te spelen naast de Avengers. Ze ontmoeten beroemde Superhelden van het Marvel universum, zoals Spider-Man, Iron Man, Captain Marvel, Black Panther, Black Widow, Thor en Loki en vele anderen.

Check de nieuws website van Disney voor meer informatie en een sneak preview.

Duurzame vier- en vijfsterrencampings Les Castels

Les Castels, de groep die al meer dan 60 jaar het unieke concept aanbiedt door landeigenaren van oude kastelen, landhuizen en andere bijzondere locaties in een natuurrijke omgeving hun terrein beschikbaar te stellen voor gasten. Op de zestien locaties is duurzaamheid geen modieus begrip maar een echt werkwoord. Met initiatieven die variëren van het hergebruik van kampeerspullen en het aanbieden van composteerplekken tot het intelligent maaien van de velden om de biodiversiteit op de kampeerterreinen te bevorderen. Ontdek een aantal van de duurzaamheidsinitiatieven van deze fijne vier- en vijfsterrencampings, verspreid over wonderschoon Frankrijk.

Kijk op de website van Les Castels voor meer info.

Dineren in het nieuwe “Madame Brasserie” in de Eiffeltoren

Afgelopen woensdag (25 mei 2022) is in het hartje van de Eiffeltoren, op de pas geopende en gerenoveerde 1e verdieping, een nieuwe restaurant geopend; Madame Brasserie. Een Gastronomische brasserie in de look en feel van een lounge woonkamer. Seizoensgebondenheid, lokale producten en duurzaamheid zijn de kenmerken van “mijn” keuken. Zo vernieuwt de chef-kok Thierry Marx (twee sterrenchef) deze producten met een eigentijdse toets die ze in een nieuw licht plaatst. Hij creëert een inspirerende symbool van een restaurant van de toekomst. Hij stelt zich een vicieuze cirkel voor “mijn keuken” voor, van de keuze van lokale producten tot zero waste. Zijn humanistische waarden brengen de visie van een keuken tot sociale en ecologische verantwoordelijkheid. Je kunt hier genieten van een ontbijt, lunch, diner of genieten van iets zoets of hartige snack.

Voor meer info kijk op de website van Madame Brasserie.

Luxe Cruise langs de Middellandse Zee

Norwegian Cruise Line (NCL), innovator in wereldwijde cruisereizen, markeert de succesvolle terugkeer van Norwegian Escape in Europa sinds 2015, terwijl ze haar eerste reis over het oosten van de Middellandse Zee voltooide. Norwegian Escape is NCL’s grootste schip in Europa en het eerste Breakaway-Plus klasse schip dat in Europese wateren vaart voor een volledig seizoen. Norwegian Escape’s thuishaven is Civitavecchia, Rome en biedt cruises aan van zeven tot 11 nachten. Elke afvaart biedt onvergetelijke routes naar meerdere landen zoals de reis van 13 augustus: deze cruise biedt gasten de mogelijkheid om havens in Italië, Griekenland, Malta en Frankrijk te verkennen – vier zonovergoten Mediterrane bestemmingen. De routes van Norwegian Escape bevatten bezoeken aan de meest gewilde havens in de regio zoals Santorini, Mykonos, Napels en Livorno maar ook verborgen juweeltjes, zoals Valletta en Messina.

Voor meer info over de schepen en routes van Norwegian Cruise Line, of om een cruise te boeken, kijk dan op op de website van Norwegian Cruise Line

Queer Eye’s Bobby Berk verhuurt gerenoveerde woestijnoase op Airbnb

Bobby Berk, Amerikaanse interieurontwerper, reality-tv-persoonlijkheid en auteur èn de presentator van Netflix’s Queer Eye, deelt in zijn nieuwe rol als Airbnb Host al zijn kennis over interieurdesign en gastvrijheid. Berk verhuurt namelijk zijn onlangs gerenoveerde Palm Desert Home, Casa Tierra, exclusief via Airbnb en viert de lancering door twee verblijven van twee nachten aan te bieden voor $22 (ongeveer €20,-) per verblijf*. Gasten die boeken raken ongetwijfeld geïnspireerd door Berk’s unieke benadering van een interieurstijl die zowel modern als toegankelijk is, maar bovenal, huiselijk.

Je hebt onder andere volledige toegang tot het 465 m2 grote pand, van de zeven op maat gemaakte slaapkamers en 6,5 badkamers tot de casitas en overdekte balkons. Daarnaast toegang tot de uitgebreide buitenruimtes, waaronder een zwembad en jacuzzi, waar gasten zich op de meest luxueuze manieren kunnen onderdompelen in het idyllische woestijnlandschap. Allen voor het uitzicht wil je hier al naartoe. Check zeker deze Palm Desert Home

.

5x Duurzame reiservaringen in Japan

Japan is een van de meest duurzame landen ter wereld en bestaat voor bijna 70% uit natuur.  Voor natuurliefhebbers is deze bestemming een werkelijke place to be. De Japan National Tourism Organization (JNTO) heeft een gloednieuw digitaal magazine uitgebracht om toeristen een handje te helpen bij het ontdekken van de verbazingwekkende natuur en biodiversiteit van het land. Onder tien verschillende thema’s presenteert het toerismebureau 50 verschillende duurzame ervaringen. Van outdoor avonturen, oerbossen en warmwaterbronnen tot aan de Japanse eetcultuur en milieuvriendelijke accommodaties, er is voor ieder wat wils. JNTO neemt je mee op een inspirerende reis waarin authentieke belevingen met aandacht voor milieu, cultuur en gemeenschap centraal staan.

Bekijk hier het digitale magazine.

Photo Credit: ©JNTO

Mocht je het gemist hebben, deze artikelen kwamen deze week op de blog (tevens met een travel-tintje):

Antwerpen, Antwerpen Zuid, Brunchtips, Gezond lunchen Antwerpen, Goedkoop lunchen Antwerpen, Hip lunchen Antwerpen, Hotspots Antwerpen, Lekker eten in Antwerpen, Leuke eetadresjes in Antwerpen, Leuke restaurants in Antwerpen, Lunchen Antwerpen centrum, Lunchen Antwerpen Eilandje, Lunchen Antwerpen Meir, Lunchen Antwerpen terras, Lunchen Antwerpen zondag, Lunchen Antwerpen Zuid, Lunchen in Antwerpen, Lunchen in centum Antwerpen, Lunchtips, Antwerpen Tips, Antwerpen, Weekendje Antwerpen Zurenborg Antwerpen, Moss, Volkstraat

Weer nieuwe tips van mijn geliefde stad: 5x lunch hotspots in Antwerpen

Zomerse Munt Margarita's, Recept Margarita's, Klassieke Margarita cocktail, Zomer cocktail, Hoe maak je een Margarita, Welke sterke drank zit er in een Margarita, Mexicaanse cocktail, Margarita ingrediënten, Margarita met Cointreau, Zeeuwsche Zoute, Beste zout voor Cocktail randje, Pure natuur zout, Grof zeezout, Rock Salt, Sierra Tequila, Welke tequila voor Margarita,

Mexicaanse cocktailrecept: Zomerse munt Margarita’s

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 466 times, 1 visits today)

2 Comments

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Solve : *
1 + 13 =


CommentLuv badge