Culinaire Hotspots: Antwerpen Proeft 2022

Ik krijg regelmatig de vraag: Heidi, ben jij altijd aan het eten? Uhmmm ja het lijkt er wel op he! Niet zo raar natuurlijk wanneer je in het hart van een culinaire en bourgondische stad als Antwerpen woont. Omringt door de beste en gezelligste restaurants en zo nu en dan een eet festival als deze waar je simpelweg alles wilt uittesten. Een events als Antwerpen Proeft is een geweldige manier om kennis te maken met nieuwe restaurants maar ook verrast te worden door een andere lekkernijen van de eetgelegenheden waar ik al eens geweest ben. Ik wil jou ook even laten kennis laten maken door middel van dit verslag met een paar prachtige hoogstandjes en welke je zeker in je gedachten wilt houden: Culinaire Hotspots: Antwerpen Proeft 2022

Ne Duvelke!

Culinaire Hotspots, Antwerpen Proeft 2022, Casello Schilde, De Gouden Muts Westerlo, Desiree Roger van Dam Durbuy, Divin By Sepi, DelRey, De Kromme Watergang, Edwin Vinke, Puur Catering, Atelier 22, The Lobsterman Schilde, Duvel, Tabasco, Restaurants Antwerpen, Restaurants Schilde, Michelin Restaurants, Welke restaurants Antwerpen Proeft, Culinaire Festivals Antwerpen,

Bij een echt Antwerps event als dit hoort er natuurlijk 1 ding bij… een heerlijke koude Duvel! Het welkomstdrankje die je werd aangeboden. 1 nadeel… ik kreeg er nog meer trek van ๐Ÿ˜‰ gelukkig maar dat we snel naar binnen konden gaan om daar te genieten van al het lekkers. Ondanks de regen van die dag gleed ie toch mooi naar binnen. Handig om te weten, ook al regent het pijpenstelen, het meeste is overdekt en het grootste gedeelte van het event vind plaats in de grote hal.

Kun je overigens niet genoeg krijgen van Antwerps/Belgisch bier? Bezoek dan zeker ‘s Stadsbrouwerij de Koninck. Mijn verslag lees je hier terug.

De Gouden Muts

Culinaire Hotspots, Antwerpen Proeft 2022, Casello Schilde, De Gouden Muts Westerlo, Desiree Roger van Dam Durbuy, Divin By Sepi, DelRey, De Kromme Watergang, Edwin Vinke, Puur Catering, Atelier 22, The Lobsterman Schilde, Duvel, Tabasco, Restaurants Antwerpen, Restaurants Schilde, Michelin Restaurants, Welke restaurants Antwerpen Proeft, Culinaire Festivals Antwerpen,

Na zo’n fris en lekker biertje werd het tijd om te tong te strelen. Ik deed dat met een makreel met asperge, yoghurt, komkommer en miso. Ik houd van dat soort engeltjes… over je tong! Wat zalig! Ik had van tevoren een selectie gemaakt waar ik wat wilde proeven en De Gouden Muts was daar 1 van.

De Gouden Muts bevind zich in Westerlo en is een Frans/Belgisch “fine dining” restaurant met een Gault&Millau onderscheiding. Ik ga hier zeker een keer dineren!

The Lobsterman

Culinaire Hotspots, Antwerpen Proeft 2022, Casello Schilde, De Gouden Muts Westerlo, Desiree Roger van Dam Durbuy, Divin By Sepi, DelRey, De Kromme Watergang, Edwin Vinke, Puur Catering, Atelier 22, The Lobsterman Schilde, Duvel, Tabasco, Restaurants Antwerpen, Restaurants Schilde, Michelin Restaurants, Welke restaurants Antwerpen Proeft, Culinaire Festivals Antwerpen,

Zeevruchten en vis.. I love it! Je had het waarschijnlijk al gezien dat ik onlangs een tour maakte door Yerseke en handelaar van de Oosterschelde kreeft en zeevruchten bezocht.. je leest het hier terug. Ik vind het zo lekker en deze kon dus niet ontbreken. Een New York Fish Cake met kabeljauw, scampi, en een zalige dressing van Oosterse kruiden en sriracha-mayonaise.

The Lobsterman bevind zich in Schilde, je besteld hier de mooiste kreeft, zeevruchten en de mooiste gerechten. Je haalt ze af zodat je thuis kan genieten van een culinair zeevruchten hoogstandje.

Culinaire Hotspots, Antwerpen Proeft 2022, Casello Schilde, De Gouden Muts Westerlo, Desiree Roger van Dam Durbuy, Divin By Sepi, DelRey, De Kromme Watergang, Edwin Vinke, Puur Catering, Atelier 22, The Lobsterman Schilde, Duvel, Tabasco, Restaurants Antwerpen, Restaurants Schilde, Michelin Restaurants, Welke restaurants Antwerpen Proeft, Culinaire Festivals Antwerpen,

Vis (en kreeft) moet natuurlijk.. uhh.. zwemmen. Een prachtige Sauvignon voor bij de gerechtjes die gingen volgen. Zowel buiten als binnen tref je diverse bars aan waar je drinken kunt halen. Het is maar goed dat ik in de stad woon.

Ook handig om te weten, je betaald de gerechtjes en drankjes met bonnen die je kunt aanschaffen op het event.

De Kromme Watergang

Culinaire Hotspots, Antwerpen Proeft 2022, Casello Schilde, De Gouden Muts Westerlo, Desiree Roger van Dam Durbuy, Divin By Sepi, DelRey, De Kromme Watergang, Edwin Vinke, Puur Catering, Atelier 22, The Lobsterman Schilde, Duvel, Tabasco, Restaurants Antwerpen, Restaurants Schilde, Michelin Restaurants, Welke restaurants Antwerpen Proeft, Culinaire Festivals Antwerpen,

Eetfestijn wat 4 dagen lang duurde, met vaste stands met 1 stand die wisselde met de zogenaamde “ster van de dag” Zo kon je genieten bij Senzanome, Het Gebaar (welke nog steeds op mij wishlist staat), Mijn Keuken (lees hier mijn review) en deze dag was het de beurt aan De Kromme Watergang.

Een prachtig ingepakt food-cadeautje met daar een zalige verrassing in van de vangst van de dag uit Zeeuwse wateren met o.a. zeewier, specerijen, gember en citroengras. Chef Edwin Vinke maakte er zeker een feestje van. Ik kocht meteen ook zijn boek “Ruige Kost” target=”_blank” rel=”noreferrer noopener”>Ruige Kost” in samenwerking met Paskal Jakobsen, welke Edwin voor mij signeerde. De Kromme Watergang bevind zich in Hoofdplaat (NL) en is onderscheiden met 2 Michelin sterren. Hier wil ik ab-so-luut naartoe!

DelRey

Culinaire Hotspots, Antwerpen Proeft 2022, Casello Schilde, De Gouden Muts Westerlo, Desiree Roger van Dam Durbuy, Divin By Sepi, DelRey, De Kromme Watergang, Edwin Vinke, Puur Catering, Atelier 22, The Lobsterman Schilde, Duvel, Tabasco, Restaurants Antwerpen, Restaurants Schilde, Michelin Restaurants, Welke restaurants Antwerpen Proeft, Culinaire Festivals Antwerpen,

Je moet het vast weleens bij me voorbij zien komen, de kunstwerkjes van DelRey! Een begrip hier in de stad (en ohh ik woon er 3 minuten vandaag) en ik denk dat wanneer je een Antwerpenaar vraagt: Waar haal je je pralines en patisserie? Grote kans dat ze DelRey noemen.

Van heerlijke macarons tot aan (nu ook glutenvrije) zalige taartjes, pralines en nu ook ijsjes. Je kunt ook plaatst nemen in de koffie- en theekamer voor een zalige high-tea. Ik genoot hier van een Citroenbiscuit met gevanilleerde frambozenconfituur, afgewerkt met frambozencoulis, spongecake en ruby chocolade… yum!!

Divin By Sepi

Culinaire Hotspots, Antwerpen Proeft 2022, Casello Schilde, De Gouden Muts Westerlo, Desiree Roger van Dam Durbuy, Divin By Sepi, DelRey, De Kromme Watergang, Edwin Vinke, Puur Catering, Atelier 22, The Lobsterman Schilde, Duvel, Tabasco, Restaurants Antwerpen, Restaurants Schilde, Michelin Restaurants, Welke restaurants Antwerpen Proeft, Culinaire Festivals Antwerpen,

Ik mocht er eerder al eens genieten van een heerlijk diner (je leest het hier terug) en vandaag ging ik voor de wijn. Een prachtige rode Spaanse. Fruitig, fris en vol.

De eigenaresse sommelier Sepideh Sedaghatnia werkte in diverse toprestaurant en werd in 2014 door Gault&Millau tot Sommelier van het jaar verkozen. In 2015 opende ze in Antwerpen haar eigen wijn- en gastrobar (Antwerpen Zuid) Divin By Sepi. Heerlijk eten in een fantastische ambiance.

Snacken met Tabasco en Lucien Chips

Culinaire Hotspots, Antwerpen Proeft 2022, Casello Schilde, De Gouden Muts Westerlo, Desiree Roger van Dam Durbuy, Divin By Sepi, DelRey, De Kromme Watergang, Edwin Vinke, Puur Catering, Atelier 22, The Lobsterman Schilde, Duvel, Tabasco, Restaurants Antwerpen, Restaurants Schilde, Michelin Restaurants, Welke restaurants Antwerpen Proeft, Culinaire Festivals Antwerpen,

Uiteraard zal ik niet alle restaurants en culinaire merken en speciaalzaken met je delen maar enkele hiervan licht ik toch even uit. Een prachtig Belgisch merk ambachtelijke chips was te proeven en onder het genot van het wijntje namen we een puntzak chips mee. Ik kende het merk al vanwege mijn vorige horeca job, geen zooi en geen gluten. Heel belangrijk! Geen foto maar wel het benoemen waard, dit mooie merk heet Lucien Chips en is bij diverse supermarkten en speciaalzaken te verkrijgen.

Een ander merk wat ik graag aandraag is het bekende Tabasco. Ik mocht al eens aanwezig zijn bij een culinair event hiervan (je leest het hier terug) en vandaag proefde ik het op een pizza en de bijzondere popcorn met caramel. Wauw wat lekker! Een mix van zout/zoet/pittig. De popcorn is in ieder geval online te bestellen.

Casello

Culinaire Hotspots, Antwerpen Proeft 2022, Casello Schilde, De Gouden Muts Westerlo, Desiree Roger van Dam Durbuy, Divin By Sepi, DelRey, De Kromme Watergang, Edwin Vinke, Puur Catering, Atelier 22, The Lobsterman Schilde, Duvel, Tabasco, Restaurants Antwerpen, Restaurants Schilde, Michelin Restaurants, Welke restaurants Antwerpen Proeft, Culinaire Festivals Antwerpen,

Welke ik ook zeker op mijn lijstje had staan was Casello uit Schilde. Een prachtige vegetarisch gerecht die je zintuigen wederom prikkelde. Een ravioli van D.O.P.-gorgonzola en geroosterde walnoot, boter van citroentijm, olie van wilde knoflook en gemarineerde pompoen.

Casello is onderscheiden met een Gault&Millau en staat ook op mijn wishlist om te bezoeken, de ligging en het restaurant is werkelijk prachtig!

Puur Catering / Atelier 22

Culinaire Hotspots, Antwerpen Proeft 2022, Casello Schilde, De Gouden Muts Westerlo, Desiree Roger van Dam Durbuy, Divin By Sepi, DelRey, De Kromme Watergang, Edwin Vinke, Puur Catering, Atelier 22, The Lobsterman Schilde, Duvel, Tabasco, Restaurants Antwerpen, Restaurants Schilde, Michelin Restaurants, Welke restaurants Antwerpen Proeft, Culinaire Festivals Antwerpen,

Mocht je de markt van Antwerpen al eens hebben bezocht dan komt deze heerlijke “pulled burger” je vast bekend voor. De foodtruck van Chez Manu mag je zeker niet overslaan. Sappig en zo lekker! Ik koos voor de burger pulled chicken met julienegroentjes en huisgemaakte truffelmayonaise.

Chez Manu heeft ook catering service voor elk gewenst feestje.

Dรฉsirรฉe by Roger van Dam

Culinaire Hotspots, Antwerpen Proeft 2022, Casello Schilde, De Gouden Muts Westerlo, Desiree Roger van Dam Durbuy, Divin By Sepi, DelRey, De Kromme Watergang, Edwin Vinke, Puur Catering, Atelier 22, The Lobsterman Schilde, Duvel, Tabasco, Restaurants Antwerpen, Restaurants Schilde, Michelin Restaurants, Welke restaurants Antwerpen Proeft, Culinaire Festivals Antwerpen, Desiree Brusselse Wafel,

Toen het weer iets verbeterd was en niet meer regende gingen we voor het laatste dessert. De beroemde Brusselse wafels van Roger van Dam. Roger van Dam, tv kok en Michelin chef heeft naast “Het Gebaar” ook het prachtige Dรฉsirรฉe onder zijn hoede. Graag zal ik nog eens naar Durbuy afreizen om daar te genieten van al het lekkers maar vandaag alvast een voorproefje van de zalige wafel met aardbeien en verse slagroom. Zo hoort een wafel te proeven. We moesten even in de rij maar dan heb je ook wat. Roger liet via zijn Instagram weten dat ze volop bezig zijn met de vestiging in Antwerpen echter duurt het erg lang vanwege de vergunningen. Zodra deze opent sta ik zeker vooraan! Ik zag op de site dat er nog 2 vestigingen aan gaan komen, spannend!

Foodtrucks en meer

Culinaire Hotspots, Antwerpen Proeft 2022, Casello Schilde, De Gouden Muts Westerlo, Desiree Roger van Dam Durbuy, Divin By Sepi, DelRey, De Kromme Watergang, Edwin Vinke, Puur Catering, Atelier 22, The Lobsterman Schilde, Duvel, Tabasco, Restaurants Antwerpen, Restaurants Schilde, Michelin Restaurants, Welke restaurants Antwerpen Proeft, Culinaire Festivals Antwerpen, Barrioka,

Helaas kon ik niet alles proeven (ik had het graag gewild maar dan had je me kunnen rollen naar huis) maar ik heb je maar een greep laten zien van alle stands en restaurants. Op naar volgend jaar zal ik zeggen! Dan zal ik me zeker ook inschrijven voor een kookworkshop van AEG. Antwerpen Proeft 2023 (15e editie) zal 18 mei t/m 21 mei plaatsvinden. Zet ‘m maar alvast in de agenda!

Antwerpen Proeft vond plaats aan de Antwerpse Waagnatie in de wijk het Eilandje, zowel indoor als outdoor. Restaurants en culinaire speciaalzaken boden er 70 gerechten in degustatievorm aan voor een fractie van de gangbare restaurantprijs: 6 of 7,5 euro.

Heb jij weleens een van de prachtige restaurants bezocht die op deze Antwerpen Proeft aanwezig waren? Liefs Heidi

Meer hotspots van Antwerpen zien? Ik vertel je waar je zalig kunt lunchen! Je leest en bekijkt het hier.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 323 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *