Randomly Fabulous juni 2022

Een nieuwe maand, een nieuw persoonlijk blogpost echter doe ik het nu een beetje anders. Nog steeds dat persoonlijke tintje maar niet alleen koekeloeren wat ik heb uitgespookt maar leuke dingen die me blij maakte en in mijn ogen dus die Fabulous Feeling gaven. Leuke events, lekker eten (en dus boordevol tips) tezamen met girly giechelen om heerlijke TikTok’s of geïnspireerd raken door een mooie quote. Het is een terugblik op de vorige maand maar ook weer tips voor deze maand. Welke “bijzondere” dagen worden er gevierd deze maand en, aangezien ik in Antwerpen woon, to-do tips van deze maand. Niet teveel poespas en lekker comfortabel achterover leunen met een bak koffie of thee met natuurlijk dat lekker erbij: Randomly Fabulous juni 2022 – Ok, here we go!

Een iets kortere Randomly Fabulous dan vorige maand, ik heb veel gedaan, gezien en gegeten (uiteraard). Iets minder te melden dan de vorige versie maar wel veel te melden over mijn woonplaats; Antwerpen. Lekker eten, (nieuwe) winkeltjes en to-do tips. Ik ging o.a. naar Antwerpen proeft (je leest het hier terug), maakte ik o.a. een zalige zomerse Margarita en vertelde ik je alles over een toffe mini-reis door Yerseke. Oja, en wellicht leuk om te weten, komende week gaat er een winactie online komen van een hele fijne natuurlijke zonnebrand, so stay tuned! 😉

Sight seeing in Antwerpen (to-do-tip!)

Mocht je een bezoekje aan Antwerpen plannen en je wilt ‘s wat anders zien dan de drukke winkelstraten, wandel dan zeker ‘s naar het mooie Berchem/Zurenborg. Werkelijk prachtige huizen en gebouwen en heerlijke eetgelegenheden. Hieronder een foto van de mooie Cogel-Osylei wat je zeker ‘s moet bezoeken. Lekker eten en drinken doe je bij “Pakt”.

Tip: Neem je je hond mee en vind het het leuk om ‘s een rondleiding door deze wijk te krijgen. Teckel Sir Jerom en zijn baasje nemen je mee langs de hondvriendelijke plekjes. Er zijn twee rondleidingen (juli en augustus), je kunt ze op de site van Sir Jerom boeken.

Cogel-Osylei, Antwerpen, Citytrip Antwerpen, Mooiste straat van Antwerpen, Zurenborg, Teckel Sir Jerome, Pakt Berchem Antwerpen,

TikTok made me do it…

Ik ben een soort van gefascineerd door haar-tutorials op TikTok… ok sowieso een groot TikTo fan inmiddels hihi.. maar ik test dus vaak van dit soort “hacks” uit. Als iemand ‘s een keer een echte goede voor me heeft die geschikt is voor mensen die niet een mega volle lange bos heeft, dan graag! Ok, misschien moet ik er zelf ‘s wat op gaan zetten vooruit. Ik heb afgelopen maand verder nog niet superveel uitgetest op food gebied maar dat zal vast wel in de volgende Randomly Fabulous voorbij komen.

De dag van…

Ik heb de mooiste/leukste er weer uitgepikt want wat zijn er veel “dagen van” tegenwoordig.

  • 5 juni tot en met 6 juni – Pinksteren. Nu hoef ik je dat natuurlijk helemaal niet te vertellen maar wel ideaal om er weer ‘s op uit te trekken voor een weekendje quality-time. En, aangezien 5 juni ook internationale dag van het milieu is, verzin ‘s wat leuks wat goed voor de planeet is :D. Auto laten staan en de creatieve geest er op los laten.
  • 7 juni – Europese Dag van Gilles de la Tourette. Zoals de sociale-mediacampagne het al aangeeft, maak een #Tselfie. Een selfie met een knipoog (één van de meestvoorkomende tics bij Tourette), delen dus!
  • 16 juni – Wereld Tapasdag. Do I need to say more!
  • 18 juni – Internationale Sushidag. Ik was nog even blijven hangen bij de tapas maar jongens wat een feest! Het is tevens ook nog Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie deze dag. We blijven in de eetsferen.
  • 19 juni – Wereld Drenteldag. Naast vaderdag is het ook de dag dat je lekker mag drentelen. De Internationale Dag van het Slenteren bedacht door de Amerikaan Rabe in 1979 Hij had het idee om de wereld om ons heen eens beter te bekijken en daar moet je de tijd voor nemen toch? Dus slenteren en dus drentelen op deze dag (ik heb het niet over winkeltjes he ;-)).
  • 21 juni – Wereld Yogadag. Ik doe het te weinig maar wat is yoga toch fijn! Jong-oud, man-vrouw, voor iedereen is dit zo goed! Mooi om er deze dag ‘s bij stil te staan.
  • 29 juni – Nationale Modderdag. Ik weet niet hoe dat met jou zit maar heb je niet stiekem de wens om je regenlaarzen aan te trekken en in de modder te gaan springen? Ik heb een hond die het fantastisch vind… ok ik iets minder soms maar wat lijkt me dit lekker!

Rondje Antwerpen

Een paar keer per jaar vind de Swan Market (bekend van de Rotterdam) ook plaats in Antwerpen aan de Groenplaats. Ik kwam daar het leuke merk Colombian Boho tegen, handgemaakte bloempotjes uit Colombia. Op de weg terug naar huis stapte ik spontaan even binnen bij Onze-Lieve-Vrouwenkathedraal, werkelijk prachtig en echt ‘s mooi om te zien. Ik vind het een toeristen trekpleister maar voor mij juist prettig.

De eerste plant based supermarkt is geopend, nog wel wat weinig aan aanbod maar wel een prachtig en duurzaam initiatief. Zeker ‘s een kijkje waard deze “Nieuwe Vaart”.

Binnenkort (september) zal eindelijk na 10 jaar Het Museum van Schone Kunsten geopend worden. Ik moet daar uiteraard naartoe. Ik heb al wat gezien van de binnenkant, dat beloofd wat. Hier zie je een stukje van de nieuw aangelegde beeldentuin.

Duurzaam en eco shoppen doe je bij Moose in the City. Wat een leuke winkel! Je kunt ook online shoppen. Een andere winkel waar ik graag even naar binnen stap is Juttu. Beide winkels met toffe merken op het gebied van kleding, beauty en interieur.

Insta-finds

Tips voor alleen reizende, Tips voor single reizen,

Onlangs was ik aanwezig bij een reis pers event op het gebied van citytrips en daar deed ik veel leuke contacten en inspiratie op. Ik heb een paar reizen in de agenda staan en 2 ervan zijn citytrips welke ik alleen ga maken. Ik zag de tips op Instagram staan, echt superhandig! Nu zijn het korte tripjes die ik nu ga maken maar desalniettemin zijn ze superfijn! Toevallig had ik al een rugzak gekocht. Ik ga het zeker ‘s uitwerken om er een heel artikel over te schrijven.

Er komt dus sowieso veel over reizen weer aan, ik ga naar Tarragona (Spanje), Giethoorn (NL), Parijs en Venetië. Waarschijnlijk komen daar dit jaar nog een aantal bij.

Ik ga voor de 7e keer (kan ook de 8e keer zijn maar ik twijfel even) naar Parijs binnenkort, en wil weer veel bezoeken wat want minder standaard is, van de gebaande paden af feitelijk. Wil je tips hierover houd dan zeker mijn site en/of mijn Instagram in de gaten.

Fabulous Food Feestjes

Ik ben dol op nieuwe plekjes uittesten en lekker eten maar ook vertrouwde plekjes en lekkernijen proeven. Ik ging naar o.a. lunchen bij Perruche, naar 2 Italiaanse restaurants (Ferrier 30 en Standard), een Asian Fusion Restaurant (Win’s), deze ga je zeker nog voorbij zien komen in een nieuwe artikel waar ik er iets meer aandacht aan zal besteden. Dronk ik mijn geliefde Ginger Spice bij, naar mijn mening, de beste koffiezaak van Antwerpen (Caffénation) en kreeg ik heerlijke Bliss Balls om te testen (Protein Bliss), de kaneel versie is echt een aanrader!

Ik testte uiteraard nog meer uit waar ik een artikel over plaatste: 5 toffe hotspots in Antwerpen om te lucnchen, je leest het hier terug.

Vers van de Pers

30 mei vond de uitreiking van de befaamde Michelinsterren plaats in DeLaMar in Amsterdam. Restaurant De Kas, gerund door chefs Jos Timmer en Wim de Beer, kreeg een Michelinster. Vorig jaar verkregen zij reeds de groene Michelinster, die voor het eerst werd geïntroduceerd om restaurants met een duurzame gastronomie in het zonnetje te zetten. Wil je net zo lekker koken als zij? Dan is het kookboek zeker iets voor jou! Ik heb er overigens eens mogen eten en ik kan je zeggen, zeker een aanrader!

Voor kookboek “De Buitenkeuken” trekken Charlotte Marres en Olle Swets met hun mobiele keuken Nederland en Vlaanderen in op zoek naar onafhankelijke voedselproducenten met een bijzonder verhaal. Buiten op het land of water waar hun producten vandaan komen, koken ze het hele jaar door met de seizoenen mee op open vuur voor en met boeren, vissers, wildplukkers, telers en herders. Op het drooggevallen wad, waar de kokkelvisser zijn kokkels raapt, bij de aspergeteler, waar ze vers uitgestoken asperges eten direct naast het bed of mee op pad met de herders, waarna ze op de hei eten bereiden boven een driepoot. Verkrijgbaar in Nederland en België vanaf 9 juni 2022 via de (online) boekhandel.

Wehkamp lanceert in samenwerking met VERO MODA en influencer Florine Hofstee een boho-festival collectie gebaseerd op Florine’s favoriete kledingitems. 
Bij festivals draait het om de beste artiesten, de lekkerste foodtrucks en de leukste outfits. Maar wat trek je aan wat gemakkelijk zit en er tegelijkertijd tof uitziet? Wehkamp en VERO MODA spelen in op deze vraag door Gooisch Meisje Florine Hofstee te vragen haar favoriete VERO MODA boho-festival collectie samen te stellen: Florine’s Favourites. Het assortiment bestaat uit een mix van zomerse stijlen met een boho touch: van speelse sets tot zwierige jurkjes. De collectie is nu direct te shoppen bij Wehkamp.

Overige persberichten en nieuwtjes van deze maand lees je hier (travel editie), hier en hier.

TikTok van de maand

Te grappig gewoon.. just wait for it! Ik heb in het verleden een paar katten gehad (waaronder een Maine Coon) en ik blijf het ontzettend grappige beestjes vinden. Van alle heerlijke dierenfilmpjes moest ik deze TikTok moest ik met je delen.

Heb jij nog iets leuks gedaan de afgelopen maand en heb je leuke reisplannen in het vooruitzicht? Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 347 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *