#SundayFunday | Travel Special 2

De dag voor maandag en laatste van het weekend, dag 7 van de week die beschreven wordt in liedjes als de fundag! Hier op de blog heb ik ‘m een poos geleden al ingeluid als vaste rubriek om dan ook 7x een toffe items te plaatsen van product tot aan een uitje en dan gewoon iets waar je blij van wordt! Iets wat ik heb gezien in de media/persberichten/magazines/winkel/etc. En als extraatje een mini overzicht van de artikel die deze week verschenen. Deze week weer een speciale reis editie! Have a fabulous #SundayFunday | Travel Special 2. In deze editie deel ik geen 7 maar 10 toffe tips! Van Spanje tot aan New York.

Aangezien het volop vakantietijd is en we er weer massaal op uit trekken wilde ik deze #SundayFunday weer wijden aan reizen. Een paar toffe bestemmingen waar je uiteraard heerlijk kan eten (zoals we dat nu wel gewend zijn van mij). Nu is het zo dat we ook massaal toch wat dichter bij huis blijven en waarom ook niet, ik was onlangs in Fulda Duitsland en het is daar zo mooi en er is zoveel te zien dat je echt niet ver hoeft te gaan. Mijn wens is toch zo nu en dan weer Europa te verlaten en heb dan ook twee tips in dit artikel over meegenomen. Enjoy!

Antwerpen Tall Ships Races

Ik begin eerst het meest dicht bij huis, letterlijk aan de overkant. Onlangs zijn de prachtige Serviced Apartments van YAYS Antwerp Opera geopend dus ga je een weekendje Antwerpen doen, onthoud deze dan even (kunnen we naar elkaar zwaaien). Deze locatie van YAYS is dus gelegen in het hart van Antwerpen. Het interieur in de appartementen heeft een art nouveau style, maar dan met een speelse knipoog. Verblijf je in Antwerpen in de periode van 22 tot 25 juli? Dan verwelkomt Antwerpen opnieuw The Tall Ships Races welke je echt even wilt bewonderen. Voor de zevende keer zullen de mooiste en grootste zeilschepen ter wereld aanmeren langs de dokken en kaaien. Overal in de stad zal je de maritieme sfeer kunnen proeven. Vier dagen vol verwondering en feest. Op het programma staan een bezoek aan historische schepen, de crew parade, muzikale optredens en vuurwerk.

Tall Ships Races 2016 © Jonathan Ramael, Antwerpen te doen zomer 2022,
Tall Ships Races 2016 © Jonathan Ramael

30editie restaurant week in de Big Apple

Ga je deze zomer een tripje (of tussenstop) maken in the Big Apple? Dan zeg ik foodies opgelet! New York, de droom voor foodies en liefhebbers van internationale keukens. Een ding is zeker, in deze metropool vind je voor ieder wat wils. Van fantastische Aziatische gerechten in Chinatown tot haute cuisine in ’s werelds beste restaurants. Wie deze zomervakantie richting The Big Apple vertrekt heeft geluk, NYC & Company, het officiële toerismebureau voor de stad New York heeft namelijk de 30e editie van de Restaurant Week aangekondigd. Dit betekent dat je tussen 18 juli en 21 augustus met korting bij de beste restaurants van de stad kunt lunchen en dineren. Ik houd van NY! Ik weet nog dat ik ergens bij Central Park fantastisch Italiaans heb gegeten, ik weet helaas niet meer waar maar och, wat zal ik er graag weer naartoe gaan.

Atlantic Grill Upper-West-Side Manhattan Photo @ Evan Sung

Nederlands pop-up concept op Mallorca

Ga je deze zomer naar Mallorca? Neem dan een kijkje bij Insight Beach. De voormalig pop-up stadsoase in Breda, strijkt vanaf deze zomer neer op het Spaanse eiland Mallorca. In Palmanova, een gezellige kustplaats net onder de hoofdstad Palma de Mallorca, vestigt Insight Beach zich nu permanent met het Nederlandse concept. Na twee succesvolle edities in Eindhoven en Breda is het voor de organisatoren nu tijd om hun internationale dromen na te jagen. Het Spaanse eiland met een Mediterraan klimaat, zongarantie en wat zeer geliefd is onder vakantiegangers bleek hiervoor al snel de perfecte bestemming. Bij Insight Beach genieten zowel locals als toeristen van de zon, internationale DJ’s, pool party’s en Spaanse tapas met een fusion twist. Ga je deze zomer op vakantie naar Mallorca, dan heb je geluk! Vanaf 8 juli kun je al bij deze unieke hotspot in Palmanova terecht voor een heerlijke dag loungen, zwemmen en flaneren. Meer info op de website van Insight Beach.

Een sprookjesachtig verblijf – Airbnb

Vertrek je naar Duitsland of maak je er een tussenstop? Las dan een break in bij een geweldige Airbnb. Onlangs introduceerde het accommodatieplatform een nieuwe manier van zoeken, namelijk “Airbnb Categorieën”. Dit maakt het nog gemakkelijker om per categorie op zoek te gaan naar de mooiste parels. Van Tiny Houses tot Woonboten en van Design woningen tot Boomhutten. Ook vind je de categorie “Kastelen” met onder andere dit sprookjesachtige kasteel, gelegen in Bad Hönningen, Rheinland-Pfalz in Duitsland. Dit 800 jaar oude kasteel bevindt zich in het midden van uitgestrekte wijngaarden en beschikt over de meest charmante kamers om in te verblijven. Hier geniet je van een sprookjesachtig avontuur, vooral tijdens een diner met kaarslicht en het decor van het kasteel op de achtergrond. Vergeet ook zeker niet om een kijkje te nemen in de indrukwekkende wijnkelder!

Reizen voor een prikkie in Portugal

In het kader van duurzaam reizen, door middel van op budget te reizen ben je juist lekker duurzaam bezig! Veel mensen denken dat reizen binnen Europa duur is. Ze verwachten bijvoorbeeld hoge kosten voor eten, drinken en attracties. Gelukkig is dit alles behalve waar, zeker wanneer het aankomt op een reis naar Portugal. Wanneer je de juiste tips and tricks weet en weet hoe de locals zelf leven, dan vier je voordeliger vakantie. Ook ervaar je door die lokale touch Portugal net op een andere manier. Hierbij een 6tal tips: Sla het boodschappen doen bij de supermarkt over en ga naar een lokale Mercado. Naast dat dit voordeliger is, steun je hier ook nog eens lokale bedrijven en families mee. Net als in Italië drinken de Portugezen gaar hun koffie buiten de deur èn halen ze de koffie vooral ook “staand”, dat is namelijk vaak goedkoper dan zittend. Voor één nacht in een prima hotel of hostel in een dorpje betaal je gemiddeld rond de €50 euro. Wanneer je liever nog wat voordeliger wilt, kan je ervoor kiezen om in een hostel te slapen dat kost gemiddeld € 25,-. Je kan in Portugal gemakkelijk en voordelig met het openbaar vervoer reizen. Er zijn veel goede busverbindingen die je voor een paar tientjes naar de andere kant van het land brengen. Ook de treinverbindingen zijn goed, al zijn deze kaartjes wel iets duurder. Naast het openbaar vervoer zijn ook Portugese musea vaak voordeliger dan in de rest van Europa. Zo bezoek je het net geopende Museu do Tesouro Real in Lissabon als volwassene al voor €10. Verder hebben musea vaak een dag in de week waarop de entree zelfs gratis is. De Portugezen geven niet per se om trendy en sfeervolle restaurants, maar ze geven echt om de kwaliteit van het eten. Hierdoor eet je vaak lekkerder in de restaurants die er juist wat minder leuk uitzien, bijvoorbeeld omdat er een fel TL-licht aan het plafond hangt.

En er is ook nog meer goed nieuws, want Portugal heeft per 1 juli de inreisbeperkingen versoepeld! 

Mercado dos Lavradores – Madeira © Digital Travel Couple

Zomervakantie in Dubai met exclusieve Emirates promoties

Emirates, ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij, maakt van Dubai een betere zomerbestemming dan ooit tevoren. Passagiers krijgen gratis toegang tot enkele van de populairste attracties in de Verenigde Arabische Emirates (VAE). Of reizigers terugkeren naar Dubai of de stad voor de eerste keer bezoeken, Emirates passagiers profiteren van gratis toegang tot een aantal zeer populaire attracties in de VAE, waaronder: De iconische Burj Khalifa At The Top, de gratis tickets zijn geldig van 30 juni tot 30 september 2022. De Dubai Fountains Boardwalk Experience, op slechts negen meter van ’s werelds grootste gechoreografeerde fonteinen, aanschouwen bezoekers vanaf een drijven platform van heel dichtbij het beroemde water-, muziek- en lichtspektakel aan de voet van de Burj Khalifa. Louvre Abu Dhabi, Duik in de interessantste verhalen van de geschiedenis en geniet van een collectie van 167 kunstwerken. Allemaal van internationaal bekende kunstenaars. Het Louvre Abu Dhabi is een van de meest iconische culturele attracties in de VAE. Om gebruik te maken van Emirates’ exclusieve zomeraanbiedingen, boeken reizigers hun tickets via deze website.

Idyllisch vakantieparadijs Formentera

Ben je op zoek naar witte stranden en een azuurblauwe zee, dan hoef je niet altijd naar het Caraïbisch gebied af te reizen. Met een oppervlakte van zo’n 83km² mag het eiland Formentera ten zuiden van Ibiza met recht klein worden genoemd, het heeft wel een groots aanbod aan turkoois water en paradijselijke stranden. Dit is te danken aan het ‘posidonia oceanica’ verschijnsel – een haag van lange zeegrasplanten rondom het eiland die het water filteren en het deze mooie turquoise kleur geeft. De 69 km lange kustlijn telt tientallen baaien en kleine en lange zandstranden en de vele houten vlonderpaden maken toegang tot het strand vaak makkelijk. In tegenstelling tot Ibiza vind je hier geen hoogbouw, is er nauwelijks een partyscene en bijzonder – jet ski’s zijn er nergens te huur. Nadere informatie over stranden, een overzichtskaart van de stranden en een Engelstalige Beach Guide via www.formentera.es/nl.

Oase van rust vlakbij Parijs

Midden in natuurpark Haute Vallée de Chevreuse, op  45 minuten rijden van Parijs, ligt het Le Barn Hotel. Het hotel bestaat uit twee landbouwschuren, waarin een groot deel van de kamers van het hotel zijn ondergebracht. Ideaal voor de bezoeker die voor natuur én comfort gaat. Geniet van culinaire gerechten in het restaurant van Le Barn, La Serre. Het restaurant serveert gerechten op basis van producten uit de  permacultuur moestuin. Of steek de handen uit de mouwen en help mee met het oogsten van de seizoensgroenten en fruit. Om van de autorit bij te komen is er een spa te vinden in de oude windmolen op het terrein. Ontspan buiten in de hottubs met uitzicht over het bos en de paardenstallen. Laad weer helemaal op zodat je klaar bent voor de volgende autorit. Extra fijn: er is nog volop plek in juli en augustus! Ik ga kijken of ik hier nog op de terugweg van mijn vakantie kan boeken, klinkt geweldig toch!

Proeven van ‘s Werelds eerste bierfontein

In Slovenië kun je prachtige fietstochten maken. Zo is er ook de ronde van Slovenië en 1 van de stops ligt in de Savinja vallei (derde etappe van de Ronde van Slovenië). Dit gebied is de bakermat van de Sloveense hopteelt. In het midden van het gebied ligt Žalec, de stad met ’s werelds eerste bierfontein. Of je daar ook uit kunt drinken? Zeker! Je kunt een speciaal glas kopen, dat voorzien is van een chip. Met dit glas kun je de zes verschillende bieren die uit de fontein stromen proeven. Het glas, ontworpen door de wereldberoemde Sloveense ontwerper Oskar Kogoj, neem je vervolgens mee naar huis als souvenir. Staat zeker op mijn bucketlist om te bezoeken.

Heb jij nog leuke plannen voor uitjes tijdens deze zomer en ga je nog op reis? Liefs Heidi

Meer traveltips voor de zomer? Bekijk de vorige #SundayFunday Travel Special.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 291 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *