Gevulde aardappelen met paddenstoelen en gorgonzola

Zoals je wellicht wel hebt gezien was er een hele toffe paddenstoelen zomer challenge aan de gang waar ik al eerder over schreef (plus twee recepten), en één van die recepten is op de derde plaats beeïndigd waar ik natuurlijk trots op ben. Ik mijn persoonlijke post schreef ik over dit recept van vandaag, ik had ‘m al wel op Instagram gezet maar ik vond het toch wel heel leuk om ‘m ook op de blog te zetten.
Dit recept van gevulde aardappelen uit de oven (ook weer glutenvrij) met een heerlijke vulling van paddenstoelen en een romige saus van gorgonzola is makkelijk om te maken en zelf geschikt voor de bbq: Gevulde aardappelen met paddenstoelen en gorgonzola

Wat heb je nodig

Voor 2 tot 4 personen

 • 4 grote vastkokende (nieuwe) aardappelen, gewassen in schil
 • 125 gram exotische paddenstoelenmix
 • 1 ui, in blokjes gesneden
 • 100 gram gorgonzola
 • 50 ml verse room
 • snufje peper en (natuur)zout
 • handjevol basilicum
 • olie of roomboter om in te bakken
 • optioneel: botersla/slamelange

Aan de slag

 1. Kook de aardappels in schil in ongeveer 15 a 20 min gaar.
  Verwarm de oven op 180 ºC graden.
 2. Bak de paddenstoelen tezamen met de gesnipperde ui in wat olie of boter totdat ze een mooi bruin kleurtje hebben, breng op smaak met peper en zout.
 3. Mix de room en gorgonzola door elkaar (met een machine) totdat je een dikke romige massa hebt gekregen.
 4. Snijd de aardappelen in de lengte doormidden. Hol wat van het middelste gedeelte van de aardappel uit.
 5. Verdeel het gorgonzola mengsel over de aardappelen en daarover de paddenstoelen mix en leg ze in een ovenschaal. Zet de aardappels ongeveer 10 minuten in de oven. Of leg ze op een aluminium schaal op de bbq.
 6. Strooi de basilicum erover en dien ze op. Je kunt ze op een bedje van sla leggen.

De lieve blogger Anne-Marie won de eerste prijs met haar recept welke te zien zal zijn in de Telegraaf, zo tof en leuk! Bekijk haar winnende recept hier. Onderstaand mijn twee recepten die ik ook indiende voor de challenge van Oakfield Paddenstoelen:

Flan abrikoos sinaasappel paddenstoelen, recept paddenstoelen, recept flan, glutenvrij dessert, paddenstoelen in zoet gerecht, paddenstoelen zoet recept, Kun je paddenstoelen ook in zoet gerecht eten, Zomers nagerecht, Exotische paddenstoelen, Zusto suikervanger, suikervervanger voor diabetici, dessert voor diabetici, taart met paddenstoelen, Oakfield paddenstoelen, Oakfield Champignons,

Het recept wat op de derde plek eindigde is mijn flan van paddenstoelen, abrikoos en sinaasappel, het recept bekijk je hier.

Recept, Gevulde venkel, Paddenstoelenstoof, Paddenstoelen met appel, Glutenvrij recept, Vegetarisch recept, Slanke recepten, Koolhydraatarme recepten, Zomerse recepten, Recepten met venkel, Exotische paddenstoelen, Stoof van paddenstoelen, Oakfield Paddenstoelen, Oakfield Champignons,

Gevulde venkel met een paddenstoelenstoof en gebakken appel, het recept bekijk je hier.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 270 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *