Ik heb vandaag weer een heerlijk en stiekem toch ook wel zomers recept voor je. Uit de oven of op de bbq. Vegetarisch en ook nog eens glutenvrij! Ik vind paddenstoelen een ontzettend goede vervanger voor vlees maar deze grote jongens eigenlijk wel in het bijzonder. Geen pijnboompitten maar zonnebloempitten, net zo lekker en voedzaam รฉn een stuk goedkoper. Doordat je ze verwarmt krijgen ze een mooie bruin kleurtje en zijn ze heerlijk en knapperig. De combinatie van ingrediรซnten passen perfect bij elkaar en heb je een heerlijk (bij)gerecht. Bij deze het recept: Gevulde portobello’s met spinazie en geitenkaas
Wat heb je nodig voor de gevulde portobello’s met spinazie en geitenkaas
Voor 2 portobello’s / 2 personen
- 150 gram verse spinazie
- 1 teentje knoflook
- olie om de portobello’s mee in te smeren (of klontje gesmolten roomboter)
- 50 gram zachte geitenkaas
- 5 gram zonnebloempitten
- Peper en (natuur)zout om mee op smaak te brengen

Waar de naam portobello nou exact vandaan komt is me niet helemaal duidelijk. Ik lees er verschillende verhalen over. Van een wijk in Dublin tot een marktje in Londen genaamd Portobello Road. Er is behoorlijk wat geschiedenis achter deze grote jongen.
Het schijnt dat ze vroeger moeilijk verkocht werden en oorspronkelijk “crimino” heette. Er moest dus een nieuwe naam verzonnen worden. Tegenwoordig worden dit broertje van de kastanje champignon een paddenstoel van de elite genoemd vanwege zijn prijs.
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 180ยบC
- Indien nodig was de spinazie en laat uitlekken.
- Snijd de zachte geitenkaas in blokjes.
- Verwijder het steeltje van de portobello’s. Je kunt, als je wilt deze mee roerbakken met de spinazie. Ik laat persoonlijk de sporen zitten maar je kunt, indien gewenst, de grote paddenstoelen nog verder uithollen.
- Smelt wat boter in de pan en roerbak de spinazie met de knoflook totdat het tot de helft geslonken is, haal van het vuur en giet de spinazie af en roer de zachte geitenkaas er doorheen.
- Leg de portobello’s in een ovenschaal en verdeel je geroerbakte mengsel over de portobello’s en strooi de zonnenbloempitten eroverheen.
- Bak de gevulde portobello’s voor zo’n 20 minuten in de voorverwarmde oven af en dien ze direct op.
Enjoy!
Eet en/of bereid jij weleens portobello’s? Liefs Heidi

Ook lekker: gevulde aardappelen met paddenstoelen en gorgonzola. Ook vegetarisch en glutenvrij!