Tijdens mijn perstrip in Fulda Duitsland kreeg ik een heel lekker en verfrissend drankje toegeschoven. De naam ben ik vergeten maar wat er in zat natuurlijk niet ;-). Ik heb een klein beetje aangepast, ik nam een heerlijke Cava (die ik laatst ontving) en tijdens een foodtour in Amsterdam kocht ik een rozensiroop wat echt heerlijk is in de combinatie met aardbeien. Door een siroop toe te voegen krijg je ook nog eens een leuk gelaafd effect! Bij deze het recept: Zomerse punch van aardbeien en Cava
Is het een punch of een cocktail, ik denk dat het niet heel erg uitmaakt hoe je het noemt (ik moest ook een beetje denken aan een ouderwetse bowl toen ik het drankje in mijn handen kreeg). Een punch kan ook van alles zijn, voornamelijk alcohol, fruit en siroop. Het is wat lichter qua alcohol percentage en heerlijk verfrissend door de Cava en bruiswater. De ijsblokjes heb je niet echt nodig als je dat niet wilt maar bij de tropische temperaturen wel erg aangenaam. De aardbeien peuzel je later lekker op (let wel, deze zuigen zich iets meer vol met de alcohol ;-)). Mocht je rozensiroop willen gebruiken dan kun je deze vaak bij Midden-Oosterse winkels halen of wellicht een Aziatische winkel.
Wat heb je nodig
Voor 4 glazen
- 150 gram aardbeien
- 40 ml rozensiroop (je kunt ook aardbeiensiroop/grenadine gebruiken)
- 300 ml bruiswater
- 400 ml Cava (of Prosecco)
- 10-12 ijsblokjes
- takje verse munt

Zomerse punch van aardbeien en Cava
- Snijd de aardbeien in partjes en verdeel over de glazen of een kan.
- Schenk eerst de Cava en dan het bruiswater over de aardbeien.
- Schenk de siroop in de glazen of de kan, deze zakt naar onderen.
- Vul aan met ijsblokjes en leg de muntblaadjes er op.
- Maak af met een (glazen) rietje en enjoy!
Wat is jouw favoriete zomerse drankje? Liefs Heidi

Nog meer zomerse cocktail inspiratie nodig? Wat dacht je van een Margarita met munt? Of een Cumelo meloen cocktail met
Oeee deze ga ik onthouden!
Jaaaa zeker doen! Zo lekker en makkelijk!