Zomerse vlaai met mascarpone, abrikoos en passievrucht

Even een goed weekje ertussenuit gepiept op de blog om weer fris en fruitig van start te gaan, letterlijk! Ik bakte onlangs een heerlijke vlaai. Romig, fris en luchtig met een heerlijke bodem met een cake-achtige structuur. Je kunt sowieso eindeloos variรซren met een bodem als deze (wat dacht je van verse aardbeien en slagroom) omdat de smaak al van de bodem al zalig is en meer proeft als een cake. Een lichtzoete en frisse romige massa van mascarpone en slagroom. Snel klaar, makkelijk en perfect voor op de zomerse tafel bij de koffie, een frisse punch of als dessert: Zomerse vlaai met mascarpone, abrikoos en passievrucht

Vlaaibodem bakken, Vlaai cake bodem, Glutenvrije vlaai, Recept vlaai, Zomerse taart, Zomerse vlaai, Vlaaibodem glutenvrij, makkelijke taart, Makkelijke taartbodem, Taart met verse abrikozen, Taart met mascarpone, Snelle taart bakken, Mascarpone taart, Slagroomtaart, Taart met passievrucht, Glutenvrije recepten, Schar glutenvrije taart, Zelf een vlaai bakken, Gezond alternatief suiker, Zusto suikervervanger, Zomerse vlaai met mascarpone, abrikoos en passievrucht

Ik koos weer voor een glutenvrij recept, dus de vlaaibodem heb ik met een bloem van Schรคr gemaakt, uiteraard is dit aan te passen. ๐Ÿ™‚ Ik maakte de taart voor mijn ouders (49 jarige bruiloft) en omdat mijn vader diabetes patiรซnt is, houd nog meer rekening met de juiste ingrediรซnten. Afhankelijk van je oven of je ‘m lager zet qua temperatuur, elke oven is natuurlijk anders. Gebruik je gewone bloem en heb je een krachtige oven, zet de oven dan op 130 ยบC. Je kunt ‘m altijd nog wat langer laten bakken.

Wat heb je nodig voor deze zomerse vlaai met mascarpone, abrikoos en passievrucht

Voor de vlaaibodem

 • 150 gram roomboter, op kamertemperatuur
 • 150 ruwe rietsuiker
 • 175 gram (glutenvrije) bloem, ik gebruikte de “Mix it Universal” van Schรคr
 • 2 eieren
 • snufje zout
 • Vlaaivorm, ik heb gezocht naar een specifieke vlaaivorm waarbij er een geul in de bodem zit, dit ivm het draaien en vullen van de vlaaivorm (want sjaa, geleerd van moeders). Ik heb ‘m gelukkig kunnen vinden bij Dille & Kamille.

Voor de vulling

 • 250 gram mascarpone
 • 250 ml slagroom
 • 50 gram Zusto/suiker
 • sap van 3-4 passievruchten
 • 200 gram abrikozen
Vlaaibodem bakken, Vlaai cake bodem, Glutenvrije vlaai, Recept vlaai, Zomerse taart, Zomerse vlaai, Vlaaibodem glutenvrij, makkelijke taart, Makkelijke taartbodem, Taart met verse abrikozen, Taart met mascarpone, Snelle taart bakken, Mascarpone taart, Slagroomtaart, Taart met passievrucht, Glutenvrije recepten, Schar glutenvrije taart, Zelf een vlaai bakken, Gezond alternatief suiker, Zusto suikervervanger,

Aan de slag

De vlaaibodem:

 1. Verwarm de oven voor op 150 ยบC. Afhankelijk van je oven en of je de glutenvrije mix gebruikt dan kun je ‘m zo’n 20 graden lager zetten.
 2. Mix de boter en suiker tot een mooie romige massa.
 3. Voeg 1 voor 1 de eieren toe totdat het is ogenomen.
 4. Mix de bloem en het zout door elkaar met een garde en voeg dan in 4 delen dit toe aan je mengsel totdat je een mooie glad beslag hebt.
 5. Giet het beslag in je vlaaivorm en strijk glad. Zorg ervoor dat alles mooi verdeeld in je vorm is.
 6. Bak de bodem af in 25 minuten. Doe uiteraard nog even de check of het gaar is.
 7. Laat de bodem afkoelen tot kamertemperatuur, draai ‘m daarna, mits je de vlaaivorm met geul hebt.

De vulling:

 1. Klop de slagroom tezamen met de Zusto/suiker totdat deze mooi stijf is.
 2. Roer de mascarpone los en sla deze rustig door de slagroom tot alles goed gemengd is.
 3. Snijd de abrikozen in partjes, makkelijk is in te snijden en van de pit ls te trekken.
 4. Vul de bodem met het romige mengsel (je kunt het ook doen met een spuitzak), en leg de partjes abrikoos in een leuk patroon op de vlaai.
 5. Druppel de passievruchtensap over de taart.
 6. Aansnijden en smullen maar!

Er gaat niets boven een verse zelfgebakken vlaai met vruchten toch? Enjoy! Liefs Heidi

Ook lekker: Rabarber-Cointreau ondersteboven cake. Ook glutenvrij en heerlijk luchtig!

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 496 times, 1 visits today)

2 Comments

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *