Hotspot: wagamama Nieuw Kijkduin + Winactie!

Als je van Aziatisch eten houd dan heb je vast al eens van wagamama gehoord. Alleen in Nederland al telt deze mooie keten al negen vestigingen en de jongste telg (geopend in september dit jaar) vind je terug in Den Haag aan het mooie en vernieuwde Nieuw Kijkduin. Op de blog een kleine break (noodzakelijk) gehad maar in de tussentijd weer een boel leuke dingen gedaan, gezien en uiteraard geproefd dus we gaan fris van start met een review én een winactie! 😀 Ik laat je het prachtige restaurant zien en uiteraard lekkers van het menu, welke jij misschien straks ook voor je hebt staan om van te smullen. Hotspot: wagamama Nieuw Kijkduin + Winactie!

Over wagamama

Leuk weetje: De naam vind ik eigenlijk wel bijzonder en zal je normaal niet zo snel linken aan Aziatisch (tenminste dat had ik niet) maar dat is het wel degelijk. wagamama is Japans voor “ondeugend kind” of “iemand die eigenwijs en vastberaden is”

Een goed voorbeeld van die vastberadenheid is de kunst van ‘kaizen’: goede verandering. Deze filosofie is de kern van wagamama en zit in ieder gerecht dat wordt gecreëerd en zorgt ervoor dat ze altijd beter willen worden in wat ze doen. Rusteloze zielen, altijd op zoek naar hoe het beter kan.

wagamama beoefent kaizen vanaf de eerste vestiging in het Londonse Bloomsburry in 1992. Geïnspireerd op het snelle tempo in de Japanse ramen bars en het heerlijke Aziatische eten, de unieke manier van eten en de voedzame en de verse smaken van Azië. Al drie decennia scherpt wagamama hun vaardigheden aan, worden hun recepten verfijnd, spelen ze met kruiden, ontdekken nieuwe smaken en worden iedere dag beter.

Of je nu gaat voor een heerlijk diner of lekkere lunch, deze mooie en grote wagamama vestiging ligt ook nog eens prachtig! Een frisse wandeling langs het strand en genieten van een warme sake met een ramen soep of uitbuiken na een flink menu, alles kan. Wij kregen 2 bijgerechten (side dishes) voorgeschoteld, die we dan wel nuttigden als voorgerecht, beide een hoofdgerecht en we kozen zelf nog voor een lekker dessert. Ik ben toch wel van de “food sharing”, dus verschillende gerechten die we delen maar je kunt ook lekker een gerecht voor jezelf houden..

Een beetje gember om je op te warmen, chillies voor de kick en noodles voor je lichaam en ziel. Genieten van het Aziatisch geïnspireerde menu zoals verschillende rijst- en noodlegerechten, verse salades en bijgerechten om te delen. Maar ook heerlijke desserts, verse sappen, warme dranken, wijn, sake en Aziatische bieren. Net als in kaizen is de standaard hier hoog. De ingrediënten worden vers bereid en geserveerd. Iedere kom en ieder bord wordt geserveerd zodra deze klaar is, daarom zijn de kleuren, aroma’s, smaken en kruiden altijd op hun best.

Ik liet me even verwarmen door een warme sake. Wij kozen (uiteraard) voor gyoza met een vulling van kip en hirata steamed buns met een vulling van paddestoelen.

Als hoofdgerecht een teppanyaki – seabass mokutan soba (zeebaars met zwarte noedels) en steak bulgogi (biefstuk met dunne noedels) en sjaa toch een lekkere droge witte wijn erbij. Beide vers en superlekker!

Stiekem zaten we echt wel heel goed gevuld maar besloten toch zelf nog om een dessert te nemen. Want ja.. nu we er toch zijn… ;-).

Ik begreep wel dat de menu’s kunnen wisselen, deze desserts zijn afkomstig van het “Soulful summer menu”. We kozen voor een een gerookte chocoladetaart met karamel (heel bijzonder de gerookte smaak) en kokosnoot reika ijs. Té lekker!!

Deze wagamama Nieuw Kijkduin bevindt (naast Pavarotti) aan de Deltaplein 204 in 2554 GV Den Haag – Nieuw Kijkduin. In de reel op Instagram kun je nog meer zien van deze mooie vestiging van wagamama. Beneden, via het mooie terras, kom je in een serre en wandel je zo het grote restaurant in. Het deel op de eerste verdieping was nog volop in aanbouw, al met al een bijzonder grote vestiging die gelegen is op een fantastische locatie.

Wil je overigens meer zien van het mooie en vernieuwde Nieuw Kijkduin, check dan zeker even mijn artikel hierover.

Winactie

Ik vind het zo tof dat ik ook nog eens een lunch of diner mag weggeven!

Wat moet je hiervoor doen:

• Like de reel op mijn Instagram pagina en tag de persoon met wie jij hiervan wil genieten.
• Wel heel fijn maar niet verplicht is als je @wagamama.nl en mij @heidiantwerp_new volgt op Instagram enne delen scoor je natuurlijk ook altijd mee 😉 (vergeet ons niet te taggen zodat we kunnen zien dat je het deelt).

Deze winactie loopt t/m 25 oktober 2022.

Good luck! Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 218 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
8 × 28 =


CommentLuv badge