Recept: Gember-kaneel koekjes

Heerlijk, dat warme herfstwindje, de rode, oranje en gele glinsterende bladeren aan de bomen en op de grond en die geuren.. ik houd van de herfst! Ok regen dan wel iets minder maar vooruit… Bij deze tijd van het jaar horen dan ook hartverwarmende geuren in huis en in de keuken èn in je mond! Wat gaat er nou boven een heerlijk zelfgemaakt koekje die smeuïg is en ook lekker lang vers blijft. Ik maakte ze glutenvrij maar je kunt ze ook aanpassen naar jouw persoonlijke wensen en ze met gewone bloem of wellicht lactosevrij maken. Bij deze het recept: Gember-kaneel koekjes

Iedereen die glutenvrij bakt en kookt zal dit koekje wel eens bekend kunnen voorkomen, het originele recept komt uit de (voor mij glutenvrij bak-bijbel) Hoe maak je alles Glutenvrij van Becky Excell. Wat ik ook zo leuk vind is dat het originele recept ook van die mooie craquelé heeft en bij mij gebeurd dat dus ook, zo leuk! Als je denkt dat is mislukt, nope, zo hoort het echt te zijn.

Wat heb je nodig voor deze gember-kaneel koekjes

  • 240 gram (glutenvrij) zelfrijzend bakmeel (voor de glutenvrij kun je je eigen mix of Schär gebruiken).
  • alleen bij glutenvrij: 1/4 theelepel xantaangom
  • 200 gram ruwe rietsuiker
  • 1 eetlepel honing (of ahornsiroop)
  • 85 gram koude roomboter (of plantaardige boter) in blokjes
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel bakingsoda
  • 1,5 eetlepel koud water
Recept gember-kaneel koekjes, Gember koekjes, Herfstkoekjes, Kerstkoekjes, Glutenvrije koekjes, Recept glutenvrije koekjes, Becky Excell, Hoe maak je alles glutenvrij, Zandkoekjes glutenvrij, Kaneelkoekjes,

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op circa 150ºC.
  2. Zet (indien je er 2 hebt) 2 bakplaten bekleed met bakpapier klaar.
  3. Meng de meel (met de xantaangom), rietsuiker, de kaneel en gember in een grote kom.
  4. Wrijf de koude boter er met je handen doorheen totdat je de structuur van broodkruimels hebt.
  5. Roer de honing erdoor.
  6. Meng de bakingsoda met het water en voeg dit toe aan je mengsel.
  7. Vorm met je handen een mooie bal van het deeg.
  8. Maak wat kleine porties van het deeg en rol er balletjes van van zo’n 30 gram, circa 15 stuks.
  9. Leg ze met met veel ruimte ertussen op de bakplaat.
  10. Bak je koekjes af in 18-20 minuten tot ze plat en een mooie goudbruine kleur hebben.
  11. Ze zijn eerst zacht dus laat ze op de bakplaat afkoelen en leg ze dan op een rooster.

Enjoy!

Ben jij ook zo dol op de herfst (en lekkere zelfgemaakte koekjes)? Liefs Heidi

Haverkoekjes chocolate chip glutenvrij

Nog meer snoepgoed? Wat dacht je van mijn recept glutevrije chocolat chip cookies van havermout? Check het recept hier.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
21 + 10 =


CommentLuv badge