Duurzame Musthave: Handzeep The Green Lab Co

Zoals je vast wel weet ben ik dol op duurzame producten en vandaag mag ik dan meehelpen om een nieuwe geweldige goodie te lanceren! Goed voor jou en goed voor moeder aarde. Een bijzonder concept met een hele mooie filosofie en natuurlijk een heel fijn en mooi product! Het is geen kant en klare handzeep, je mixt ‘m zelf en het is navulbaar door middel van tabletten. Dit mooie systeem heeft een hele lage ecologische voetafdruk. Het is ook nog eens te customizen door zelf geuren te mixen naar jouw smaak! Ik vertel je er meer over en uiteraard heb ik een kleine review voor je! Duurzame Musthave: Handzeep The Green Lab Co

Wist jij dat vloeibare handzeep voor 95% uit water bestaat? Is het dan niet vreemd dat we dit water met vrachtauto’s en schepen aan het vervoeren zijn, terwijl iedereen thuis gewoon een wateraansluiting heeft? Daarnaast moet dat water worden verpakt. Vaak in plastic! The Green Lab Co. heeft hiervoor letterlijk “de oplossing” ontwikkeld! Namelijk: oplosbare tabletten.

Over The Green Lab Co.


“The Green Lab Co. is een echte duurzame start-up, vorig jaar (april 2021) opgericht door Jos Zonneveld en Maarten Drontmann om impact te maken op het gebied van persoonlijke verzorging en reiniging. Wij streven er daarbij naar om voor de consument producten te ontwikkelen die zo duurzaam mogelijk zijn, maar die ook op de markt kunnen komen voor een betaalbare prijs. Want impact maken doe je pas als je een groot publiek kan bereiken. Dan wordt het pas echt duurzaam!”

Hun nieuwe product, de oplosbare handzeep tabletten wordt vandaag, 25 oktober 2022, gelanceerd, door middel van een crowdfunding bij Crowd About Now.

The Green Lab Co. wilt deze productlijn verder ontwikkelen voor al jouw duurzame badkamer, keuken en huishoudelijke reinigingsproducten.

“Wij gebruiken alle inkomsten & budgetten voor verdere ontwikkeling richting een plasticvrije badkamer en huis. Hopelijk kan jij ons verder helpen naar een betere wereld van morgen!”

De handzeep

Hoe werkt het? Je koopt de handzeep tabletten online of in de winkel. Deze mix je thuis met water uit je kraan in één van de elegante design flesjes (aluminium), even wachten, en je hebt handzeep! In de “starterset” vind je dit flesje met schuimpomp. Overigens kun je de tabletten ook mixen in je eigen fles die je toevallig al thuis hebt, mits je een schuimpomp erop hebt zitten. Makkelijk toch?!

Met de starterset kun je meteen aan de slag! Vul je fles met warm water en voegt 2 tabletten toe (elk tablet is goed voor 125 ml, de fles heeft een inhoud van 250 ml) aan het warme water in de fles. Vervolgens laat je het een kwartiertje staan totdat de tabletten opgelost zijn, je draait de fles stevig dicht en voila, je hebt een fijne schuimende handzeep.

Er zijn 7 geuren duo’s verkrijgbaar en 1 parfumvrije soort. Je kan kiezen voor 1 geur of lekker mixen, dus bijvoorbeeld de rozemarijn en gember of citroengras en basilicum. Heb je meerdere geuren dan mix je zelf je favoriete combinatie. Door het mooie refill systeem kun je steeds weer een nieuwe combinatie maken. Het enige wat je nodig hebt zijn de tabs, dus echt duurzaam!

Ik vind het heel makkelijk in gebruik en heel zacht voor mijn handen. De geuren zijn subtiel en fris. Geen droge trekkerige handen maar precies schoon! Het bevat geen SLS, parabenen, microplastics (microbeads) en is 100% biologisch afbreekbaar, daarnaast is de handzeep voor 99% natuurlijk. Zelfs de verpakking van de tabletten zijn van papier en kunnen dus ook makkelijk gerecycled worden.

Duurzame Musthave: Handzeep The Green Lab Co

De verkoopprijs va de startersset is € 24,95, inclusief de mooie groene handzeep design fles met pomp en 4 tabletten, goed voor 2 navullingen van 250 ml – verkrijgbaar in 2 soorten duo vullingen.

De navullingen hebben een verkoopprijs van € 5,99 en zijn verkrijgbaar in 6 duo geuren en 1 parfumvrije versie.

Voor meer info over de handzeep en tabletten, de verkooppunten of meer informatie over The Green Lab Co. zelf neem je een kijkje op de site.

Want vindt jij van deze duurzame handzeep? Liefs Heidi

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *