Winnen: Manuka Honey van Egmont

Ik ben al zolang ik me kan herinneren dol op honing, niet alleen om te eten maar ook om op mijn huid te smeren. De lekkerste die ik ooit op had was een kruimige lavendelhoning die mijn ouders langs de kant van de weg in Frankrijk bij een boertje kochten. De bijzondere honing waar ik het vandaag over ga hebben overtreft die smaak nog meer! Logisch ook want dit wordt ook wel de Rolls Royce onder de honing genoemd. Niet alleen geweldige eigenschappen van een “gewone” rauwe bloemenhoning maar nog veel meer, ik heb het over honing van de Manuka struik. Ik vertel je meer over, geeft tips hoe je het allemaal in kan zetten ter verbeteringen van je innerlijke en uiterlijke gezondheid en natuurlijk over het prachtige merk Egmont. Daarnaast kun jij ook nog ‘s kans maken op een pot van deze speciale honing: Winnen: Manuka Honey van Egmont

Eeuwenlang wordt rauwe honing beschouwd als een superfood vanwege zijn verbazingwekkende voedings- en medicinale voordelen. Rauwe honing is niet alleen een van de lekkerste en gezondste natuurlijke zoetstoffen van de natuur, het is ook nog’s antiviraal, schimmelwerend, antibacterieel en zit boordevol vitamines, mineralen en enzymen die direct in je bloedbaan worden opgenomen. Naast het leveren van een duurzame vorm van energie, biedt rauwe honing ook zeer krachtige ontstekingsremmende eigenschappen aan je lichaam.

Wat is (rauwe) Manuka Honing en het verschil met andere soorten

Ik denk dat je inmiddels wel het verschil kent tussen “commerciële” honing en rauwe biologische honing? Je kunt at soort honing veelal herkennen aan de perfecte heldere, sprankelende goudachtige kleur en uiterlijk (soms ook niet helder maar een parelmoer-achtige substantie. Ze zijn zwaar bewerkt, chemisch geraffineerd, bevatten chemische toevoegingen, conserveermiddelen en witte suiker. Zijn verwarmd (gepasteuriseerd) en de bijen zijn behandeld met antibiotica.

Biologische daarin tegen wordt geproduceerd door honingbijen en achtergelaten in een natuurlijke, ongefilterde en ongepasteuriseerde staat die vaak nog steeds in de honingraat zit. Het bevat het stevige voedingseigenschappen en gezondheidsbevorderende eigenschappen. Omdat het is samengesteld uit vergelijkbare stoffen die aanwezig zijn in planten, heeft het ook een alkaliserend effect op je lichaam.

Manuka Honey, Manuka honing, Goede Manuka honing, Verschil gewone honing en manuka, Review, Winactie, Winnen: Manuka Honey Egmont, Wat is Manuka honing, Rauwe honing, Mag je honing verwarmen, Kun je honing als masker gebruiken, Welke honing is goed voor je huid, Manuka honing goedkoop, Manuka honing duur, Egmont Honey New Zealand, Welke honing voor beautyproduct,

Omdat het rechtstreeks uit de korf komt en rechtstreeks uit de cellen van de honingraat wordt gehaald, bevat rauwe honing vaak bijenpollen en propolis, beide krachtige antioxidanten met antibacteriële, schimmeldodende en antivirale eigenschappen.

Dan zijn we aanbeland bij de bijzondere en populaire soort Manuka welke inheems is in Nieuw-Zeeland. Manuka is een bloeiende plantensoort, vooral bekend om zijn antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. En het wordt soms de Nieuw-Zeelandse “Tea Tree” genoemd.

Mānuka honing, een monoflorale honing, is een unieke variëteit gemaakt door bijen die alleen de nectar van de manuka-plant krijgen. Als zodanig bezit deze honing ook dezelfde krachtige eigenschappen die aanwezig zijn in de Mānuka boom. Het heeft ook een niveau van ‘geleidbaarheid’ dat ongeveer vier keer zo hoog is als dat van normale rauwe honing, waardoor het superrijk is  aan mineralen en extra krachtig in termen van gezondheids- en helende voordelen, vooral wat betreft het vermogen om bacteriën, virussen en schimmels te doden.

Manuka Honey, Manuka honing, Goede Manuka honing, Verschil gewone honing en manuka, Review, Winactie, Winnen: Manuka Honey Egmont, Wat is Manuka honing, Rauwe honing, Mag je honing verwarmen, Kun je honing als masker gebruiken, Welke honing is goed voor je huid, Manuka honing goedkoop, Manuka honing duur, Egmont Honey New Zealand, Welke honing voor beautyproduct,

Over Egmont Manuka Honey

MGO 100+ Monofloral Manuka Honing is een rijke, complexe smakende honing die vaak wordt ingenomen als onderdeel van supplement- en wellnessroutines net als de MGO 250+ Manuka Honing welke een donkere, sterk smakende honing met een serieuze Manuka smaak heeft. – Ik heb de verschillende soorten mogen proeven en ik moet zeker zeggen dat het stuk voor stuk een bijzondere soorten honing zijn. Zacht van smaak en echt lekker.

Het bevat Methylglyoxal (MGO), een belangrijke verbinding die Manuka Honing onderscheidt van andere honing. De Egmont Manuka honing is onafhankelijk geverifieerd en wetenschappelijk getest om de MGO-classificatie te garanderen, dit is allemaal natuurlijke Monoflorale Manuka-honing uit de uitlopers van Mt Egmont, Taranaki.

Egmont Manuka-honing produceert, verpakt en test het hele proces van bijenkorf tot huis, je kunt er dus zeker van zijn dat deze honing van hoge kwaliteit is. Het gehele proces resulteert in een hogere concentratie van de verbindingen die Manuka-honing zijn onderscheidende, smaak, kleur en reputatie geven en daarom een ​​hogere MGO-classificatie. Deze honing is gecertificeerd 100% natuurlijke Manuka honing.

Onze bijenkorven zijn te vinden in de afgelegen Manuka-bossen van de regio South Taranaki, Nieuw-Zeeland. Dit isolement, weg van de bebouwde steden en mensen, resulteert in een van de puurste honing ter wereld.

De naam? Die ontleend zich aan de torenhoge berg die uitkijkt over de hele regio. Mt Egmont staat ook bekend als Mt Taranaki en de inheemse Maori-bevolking van Nieuw-Zeeland heeft enorm veel respect voor deze prachtige berg.

De honing heeft niet alleen een goed effect op interne gezondheidsklachten maar draagt ook bij aan een snelle heling van wonden op de huid. Dit is zeker niet het enige waar je deze honing voor kunt gebruiken. Wat dacht je van een heerlijke aftersun? Breng Manuka honing aan op de verbrande huid. Gebruik het als een masker of maak je eigen beautyproducten, Ik verwerk het zelfs in zelfgemaakte vloeibare deodorants (recept ga ik zeker nog met je delen). Het is zelfs geweldig om er bindweefsel massages mee te doen. Ik heb de techniek geleerd en het is supersimpel, wie weet volgt er nog een tutorial want iedereen kan dat.

Waar is de rauwe honing allemaal goed voor en hoe geniet je er volop van

Acne en huidproblemen, verkoudheid en griep, suikerziekte, tandvleesziekte, genezing van wonden en brandwonden – Wist je dat doctoren veelal een potje honing bij zich dragen ivm wondheling? -, hartziekte, hoge bloeddruk, pijnstilling en maagzweren. Daarnaast zorgt het voor een optimale werking van de lever, voor-verteerd zetmeelrijk voedsel zoals brood, neutraliseer gifstoffen in het lichaam eb bevordert ‘goede bacteriën’ in het spijsverteringsstelsel dankzij de probiotische eigenschappen. Eet een kleine hoeveelheid voor het slapengaan om een ​​diepe, rustgevende en ononderbroken slaap te bevorderen.

Winnen: Manuka Honey van Egmont

Geniet van 1-2 theelepels Manuka honing rechtstreeks uit de pot of voeg het toe aan bijvoorbeeld yoghurt, smoothies, mix het met (rauwe) noten, muesli of lekker op toast of brood.

Naast dat het heerlijk is en heel veel voordelen geeft

Handig om te weten: Rauwe honing mag nooit worden gekookt of verwarmd, omdat dit veel van zijn natuurlijke voedingswaarde en heilzame eigenschappen zal vernietigen.

Als je honing aan thee of koffie toevoegt, zorg er dan voor dat je je drank eerst laat afkoelen om op te warmen voordat je hem mengt, om de gezonde voordelen te behouden!

Egmont Honey is zowel in de winkels als online verkrijgbaar bij Holland & Barrett. Je hebt hierbij de keuze uit drie verschillende soorten honing; de Manuka Honey MGO 100+ (500g, €84,99), de Manuka Honey MGO 250+ (500g, €114,99) en de Manuka Honey MGO 450+ (250g, €99,99) (500g, €169,99).

Meer weten over deze Nieuw-Zeeland Egmont’s Manuka Honey, bezoek dan egmonthoney.co.uk of volg ze op Instagram via @egmonthoneybenelux.

Winactie!

Win een pot van deze geweldige Manuka Honey MGO 100+ (500 gram) ter waarde van €84,99!

Hoe maak je kans:

-Volg mijn Instagram account HeidiAntwerp_new

-Laat weten in de comments bij de winactie post dat je meedoet (je mag zeker ook die bestie taggen die dol is op honing ;-)).

Delen is lief! Vergeet zeker even mijn account te taggen dan kan ik zien dat je meedoet.

*Deze winactie is voor zowel Nederlandse als Belgische deelnemers en loopt t/m 27 november 2022

Succes!! Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 158 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *