#SundayFunday | Christmas Special

De dag voor maandag en laatste van het weekend, dag 7 van de week die beschreven wordt in liedjes als de fundag! Hier op de blog heb ik ‘m een poos geleden al ingeluid als vaste rubriek om dan ook 7x een toffe items te plaatsen van product tot aan een uitje en dan gewoon iets waar je blij van wordt! Iets wat ik heb gezien in de media/persberichten/magazines/winkel/etc. Deze week een speciale kerst editie! Have a fabulous #SundayFunday | Christmas Special. In deze editie deel ik geen 7 maar 10 toffe tips! Van leuke uitjes tot aan mooie en coole gifts.

Bijzondere Swatch Holiday Collection

Dit jaar komt de Kerstman naar een Zwitsers chalet, compleet met een alpenhoorn om daar de rendieren te laten dansen. De Holiday Special herinterpreteert een van de meest iconische Zwitserse Swatch-modellen, DIE GLOCKE, en barst van de speelse details en subtiele afwerkingen, van de jingle bells op het bandje tot de gouden franjes die het gespreksonderwerp zullen zijn op elke party.

GOLDEN MERRY is niet voor doetjes; het viert het Swatch-icoon DIE GLOCKE en geeft de Zwitserse traditionele kunst van het papiersnijden een feestelijke glow-up. De hulst op het horlogebandje heeft gouden versieringen met franjes en belletjes. Feestelijke lichtjes versieren de rand van de wijzerplaat, die versierd is met silhouetten van maretak, dennenbomen, een Zwitsers chalet en natuurlijk de Kerstman die op een alpenhoorn blaast om de rendieren te laten dansen. De kast en het glas zijn gemaakt van materiaal van biologische oorsprong. Naast deze spetterende en bijzondere kersthorloge zijn er nog zes andere uurwerken uit de Holiday-lijn. Allemaal versierd met kristallen en extra speciale afwerkingen die de geest van de feestdagen vangen.

De Swatch Holiday Collection en de Holiday Special zijn verkrijgbaar op swatch.com en in Swatch-winkels.

Bordspel voor de Allerslimste familie

Na ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en ‘De Slimste Mens ter Wereld Junior’ is er nu het gloednieuwe bordspel ‘De Allerslimste Mens ter Wereld’ met meer dan 1.400 gloednieuwe vragen voor junior- én seniorspelers. Bij ‘De Allerslimste Mens ter Wereld’ kan zowel de jongste als oudste speler aan tafel bewijzen de allerslimste zijn. Deze nieuwe versie van het spel bevat namelijk zowel junior- als seniorvragen, de blauwe en rode kaarten respectievelijk, en is daarmee een compleet spel voor de hele familie. Het is daarnaast ook mogelijk om de inhoud van dit spel te combineren met vragen uit eerdere (bovengenoemde) versies.

Een nieuw element in het spel is het speelbord. Hierop beweeg je door seconden te verdienen jouw pion vooruit. Daag je vrienden en familie uit, blijf als laatste over op het speelbord door je tegenspelers weg te spelen en kom er in vijf spannende rondes achter wie van jullie de allerslimste is.

De Allerslimste Mens ter Wereld is voor de leeftijd 8+ en 2 tot 8 spelers. Verkoopprijs €33,95

Wil je een mooie nailart voor de feestdagen maar geen tijd om naar de salon te gaan? Dan zijn de Coucou Semi-Cured Nail Wraps dé uitvinding voor jou: De gel manicure waarmee je binnen no-time thuis, op kantoor of on-the-go de mooiste gel creaties van salon-kwaliteit op je nagels tovert. Perfect als cadeau voor jezelf of onder de kerstboom! 

Het zijn geen normale nagelstickers, maar de Wraps zijn gemaakt van échte gel nagellak! Ze bestaan uit 3 lagen: een basislijm zodat ze goed op je nagels blijven plakken, een laag gel nagellak met en zonder nail art design en als bovenste laag een topcoat met een glanzende glazuurlaag. De Wraps zijn al voor 60% gehard wanneer je ze op je nagels aanbrengt, vandaar Semi-Cured. Hierna verhard je ze tot 100% onder de roze, op zakformaat, Coucou Mini LED lamp en ben je ready to go! Ze zijn eenvoudig te verwijderen en zullen de echte nagel niet beschadigen. Een pakket bevat Wraps in verschillende maten, zodat ze voor elk type nagel geschikt zijn. De launch collectie bestaat uit 5 verschillende designs en elk pakket bevat 20 Wraps, waarmee je tot wel twee keer je nagels kunt doen.

Goed om te weten: De Coucou Semi-Cured Nail Wraps zijn Cruelty FreeVegan en Non-Toxic en vijl en manicure stick worden meegeleverd. De verkooprijs van de LED lamp is €12,- en een setje stickers €19,-.

Klimmen in de winter bij klimbos Fun Forest  

Fun Forest in Rotterdam blijft voor het eerst in 15 jaar in december en januari open. Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om in de maanden december en januari in het weekend te komen klimmen bij Fun Forest in Rotterdam. In het Kralingse Bos kun je in de kerstvakantie op woensdagen en vrijdagen door het bos klimmen en klauteren. Het klimbos is zelfs open tijdens Kerst en op oudjaarsdag. Een primeur aangezien Fun Forest voorgaande jaren helemaal was gesloten tijdens de winterperiode!

Even uit de drukte van de stad ontsnappen? Bij Fun Forest beleef je het ultieme avontuur in de natuur. Klimmen en klauteren over metershoge obstakels en vliegensvlug ziplinen tussen de bomen: Fun Forest haalt het kind in je naar boven. De organisatie bestaat inmiddels 14 jaar en is de eerste en meest ervaren klimbosorganisatie van Nederland. Verscholen in de bossen van Rotterdam, Amsterdam, Almere en Venlo kunnen waaghalzen hun hart ophalen. In de klimbossen vind je verschillende uitdagende parcoursen voor jong en oud.

Obstakels overwinnen en via verschillende parcoursen van boom naar boom klimmen. Bij Fun Forest kan je tijdens de koude dagen dit jaar voor het eerst in de winter ook gezellig komen klimmen. Vier kerst dit jaar bijvoorbeeld eens tussen de bomen en klauter gezellig met de hele familie door het bos! Warme muts onder je helm, kop chocomel erbij om daarna met z’n allen aan te schuiven bij het kerstdiner thuis. Of neem je collega’s tijdens de nieuwjaarsborrel mee klimmen en blijf gezellig glühwein drinken na afloop. En stel je voor dat het sneeuwt en je tussen de witte toppen van de bomen door kan slingeren. Kortom: een unieke ervaring die je niet mag missen!

Kaartjes koop je gemakkelijk via de website, je hebt geen speciaal kaartje nodig. Dit jaar is er zelfs een vroege vogelkorting voor de mensen die het liefste ’s ochtends starten. Omdat het s ’winters koud kan zijn in het klimbos, krijg je gratis een paar handschoenen cadeau. Liever je eigen handschoenen aan? Neem die dan zeker mee!

Wil je meer info kijk dan op de site van Fun Forest.

Snel en lekker voor de makkelijke (veggie) kerst kok(kin).

Bio Planète lanceert een serie vegan oliën voor de snelle keuken: de Taste the World lijn. Deze bestaat uit een Pizza en Pasta olie, Curryolie en Wokolie. De Taste the World oliën bieden samen een culinaire trip rond de wereld. Ze nodigen uit om gezonde gerechten te koken geïnspireerd door de populaire Italiaanse, Indiase en Aziatische keukens. Koken met de nieuwe oliën gaat makkelijk en snel. Alleen even schudden en dan zijn ze klaar voor gebruik. Met de drie smakelijke oliën staat in een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel en kook je ook met gemak voor familie, vrienden en kennissen.

De vegan plantaardige pizza en pasta olie blend bevat geraffineerde olijfolie van de eerste persing, zonnebloem-, chili- en knoflookolie. Het toegevoegde kruiden-tomatenmengsel maakt de olie een bijzondere blikvanger op tafel. De aangenaam pittige, aromatische blend is ideaal voor het op smaak brengen van Italiaanse pastagerechten, antipasti, pizza, ovengroenten, groentechips of mediterrane spreads.

Handig dus om lekker en snel die hapjes op tafel te toveren of misschien wel die heerlijke pasta of pizza die je tijdens de feestdagen serveert.

De Taste the World oliën zijn exclusief verkrijgbaar bij natuurvoedings- en biowinkels. De verkoopprijs is €6,89.

Geurend en kleurend aan de kersttafel

Hang de versiering maar op! De feestdagen komen eraan en met KIKO MILANO ben je klaar om te genieten van tradities en gezelligheid met je geliefden. De Joyful Holiday Collection is speciaal ontwikkeld voor de magie en schoonheid van een heerlijk avondje tijdens de feestdagen, met vormen, kleuren en texturen die warme herinneringen oproepen. Dit is het ultieme seizoen voor gezelligheid, plezier en liefde.

De formules van de producten zijn pure verwennerij: de prachtige finishes blijven lang zitten, geven niet af en een aantal producten zijn hydraterend. Zintuigelijke elementen roepen een feestelijk gevoel op, zoals de geur van kaneel en speculaas. Hoe lekker en bijzonder! Dan moet je nog uitkijken dat je het niet stiekem op eet ;-).

De Joyful Holiday collectie is vanaf nu verkrijgbaar in de winkels en online via kikomilano.com

Koken, eten, muziek, genieten.. combineer het met Aberfeldy

Aberfeldy single malt Scotch whisky geeft samen met ambassadeurs Benjamin Herman en Joris Bijdendijk tips om het thuisdiner tijdens deze bijzondere dagen een upgrade te geven en om te genieten van the whisky way of life.

Joris en Benjamin reisden afgelopen juli naar het dorp Aberfeldy in Schotland waar de whisky zijn oorsprong vindt. Tijdens deze reis ontdekten zij het eeuwenoude maakproces van deze single malt whisky en hoe deze zijn specifieke smaakpalet verkrijgt. Met inspiratie vanuit de reis heeft Joris een driegangen menu gecreëerd dat perfect past bij de smaken van Aberfeldy’s 12 en 16 jaar oude single malt Scotch whisky. Ook Benjamin heeft zich door de trip naar Schotse hooglanden laten inspireren om een passende playlist te cureren die elk diner de juiste sfeer weet te geven.

Om deze tijdens de feestdagen naar een sterrenniveau te tillen, heeft chef Joris Bijdendijk een driegangen menu samengesteld met populaire gerechten van de menukaart van zijn Restaurant Rijks. De gerechten zijn goed te bereiden of te combineren met de Aberfeldy 12 en 16 jaar single malt. Samen vormen de recepten een luxe menu die toegankelijk genoeg is om thuis te bereiden. Het menu start met een in Aberfeldy 12 jaar oude single malt gemarineerde forelfilet. Het hoofdgerecht is een millefeuille van biet en als dessert raadt Joris een chocolademousse aan die perfect combineert met een glas 16 jaar oude Aberfeldy neat. De bijzondere recepten vind je hier terug.

Benjamin Herman voor de komende feestdagen twee playlists gecureerd om een stijlvolle, hoogwaardige ambiance te creëren. De eerste playlist werkt perfect tijdens het koken van het diner: Aberfeldy’s Whisky Way Of Life – Cookin’ for Joris Bijdendijk en de playlist Aberfeldy’s Whisky Way Of Life – Whisky songs is een collectie van nummers die voor de perfecte sfeer zorgen tijdens het diner.

Enkel tijdens de feestdagen biedt Aberfeldy de speciale Goldbar aan. Dit is de Aberfeldy 12 years single malt Scotch whisky verpakt in een luxe gouden case. Deze speciale editie is hét perfecte geschenk voor de feestdagen en is vanaf nu te koop voor €37,99 bij verschillende slijterijen

Time to Momo foodies eetgids onder de boom

Mijn favoriete stadsgidsen hebben weer een nieuw pareltje: time to momo Foodies, een gloednieuwe gids vol adressen om je vingers bij af te likken. Van fijne koffiebarretjes en delicatessenzaken tot restaurants waar je eens gegeten móet hebben: time to momo verzamelde de beste plekken voor food lovers in Nederland, België en Frankrijk. Met adressen in Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Gent, Kortrijk, Lille, Lyon, Maastricht, Middelburg, Parijs en Rotterdam. Voor welke lekkerbek leg jij deze reisgids onder de kerstboom?

Ik gebruik de gidsen van time to momo altijd als ik naar een (onbekende) stad ga omdat ze boordevol goede tips staan in elk deel van een stad. Deze gids richt zich dus puur op goede eetadresjes, superhandig!

De speciale Foodies gids kost € 19,99 en is te koop via de website van time to momo.

Kerstshoppen in Feeën sferen in Antwerpen

Kom je gezellig naar mijn stadje? Van vrijdag 9 december tot zondag 8 januari verandert het historisch centrum van de stad in een feeëriek winterwonderland. Je wandelt hier van de ene betoverende wereld naar de andere: van Wintertopia op de Groenplaats via Symphonia op de Handschoenmarkt en Plaza Historia op De Grote Markt naar Het Bevroren Rijk op Het Steenplein. 

Op de kerstmarkt vind je leuke kerstgeschenken, geniet je van een hapje en een drankje en word je betoverd door de sfeervolle verlichting. Wandel zeker even door de magische Lichtjeslaan op de Suikerrui (dikke aanrader), ​ wat je ongetwijfeld Insta-waardige foto’s zal opleveren. Kus je lief onder de maretak in de authentieke Duitse toren of geniet van een romantisch ritje in het reuzenrad.

Aan de voet van de kathedraal, waar Nello en Patrasche onder een warm dekentje vlakbij de kerststal liggen te slapen, kan je wel eens muzikaal verrast worden. Waaghalzen kunnen dan weer hun schaatskunsten uittesten op de ijspiste. Je dag sluit je af met een verrassingsoptreden aan het Joe Christmas House of in een van de gezellige winterbars: Bar Den of Den Après. 

Op winterinantwerpen.be vind je het volledige programma. 

Accessoires voor je huisdier die er ook mooi uitzien

Ook onze lieve viervoeters verdienen een cadeau onder de boom toch? Wat dacht je van de nieuwe hondenmanden van Fantail. Huisdierenaccessoires die goed zijn voor je huisdier, goed zijn voor de planeet en een lekker hip design hebben. Een nieuw 100% Belgisch merk welke de uitdaging is aangegaan met zijn eerste collectie hondenmanden die aan deze win-win eis voldoen. En het resultaat? Een perfect kerstcadeau voor onze trouwe viervoeters.  

De 3 modellen Snug, Snooze en Stargaze, ontworpen om de ruggengraat, spieren en gewrichten van je kleine (of grote) vriend(dinnet)je perfect te ondersteunen, zijn verkrijgbaar in 3 verschillende maten en 12 mooie kleuren, geschikt voor elk interieur. De ultieme eenvoud: de slimme polyester stof is zeer gemakkelijk te wassen en machinewasbaar op 30°C. 

Verkrijgbaar bij Fantail.eu en speciaalzaken vanaf €135. 

Ben je (alvast) opzoek naar lekkere recepten, uitjes, filmtips, DIY of decoratie voor de kerst? Check zeker mijn kerst artikelen.

Geniet van deze decembermaand! Liefs Heidi

(Visited 164 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *