Recept: Minipizza’s voor bij de kerstborrel

Tot de kerstdagen zelf eten en drinken we natuurlijk tussendoor al heel wat af. Een etentje hier, een borrel daar en natuurlijk horen daar lekkere zelfgemaakte hapjes bij! Ik ga er meer delen de komende tijd maar laat ik eerst beginnen met deze heerlijke minipizza’s. Je kunt ze bakken in de oven maar zeker ook in de Airfryer. Je bepaalt zelf je beleg en hoe groot of klein dat je ze maakt. Lekker vers en met een paar hele handige producten tover je snel deze lekkernijen op tafel met mijn recept: Minipizza’s voor bij de kerstborrel

Wat heb je nodig

 • 1 blik La Molisana Pizza Sauce (half blik voor 1 hele pizza)
 • 1 vel verse pizzadeeg (langwerpig)
 • Kaas naar keuze, dus bijvoorbeeld parmezaanse en een bol buffel mozzarella (smelt beter)
 • bakje Kersentomaatjes
 • Een paar takjes verse basilicum
 • 100 gram goede salami (indien gewenst) of een andere vleessoort zoals bv mortadella of ham

Misschien denk je bij de kerst niet meteen aan pizza’s maar wel aan lekkere hapjes dus daar passen deze heerlijke warme verse mini pizza’s perfect bij! Ik kreeg onlangs een prachtig pakket van La Molisana en daarbij zaten ook een paar prachtige tomaat producten, gemaakt van 100% Italiaanse tomaten, zoals deze Pizza Sauce Verassend lekker, wat dikker van structuur dan gewonen polpa, het geeft echt die authentieke smaak aan je pizza en de ingrediënten zijn ook nog ‘s fijn. Voor mij was dus de keuze voor een recept snel gemaakt, je kunt mij wakker maken voor pizza’s (sowieso fan van de Italiaanse keuken).

De producten van La Molisana zijn te koop bij de Coop, AH en Delhaize, de verkoopprijs van de Pizza Sauce is €1,59 voor 400 gram.

Aan de slag

Mijn tip: zet alles van tevoren gereed, gesneden en al voordat je gaat beginnen met het beleggen van de pizza. Ook leuk als je dit met met kindjes doet, zo kunnen ze makkelijk hun eigen mini pizza beleggen.

 1. Open het blik van de pizza saus en giet, mocht je maar 1 pizza maken, dit in een schaaltje.
 2. Halveer de kersentomaatjes
 3. Snijd de salami in stukjes.
 4. Snijd of pluk de mozzarella in stukjes (ik pluk het altijd).
 5. Pluk de blaadjes van de basilicum en leg alles klaar op een bordje of in een schaaltje.
 6. Rol het vel pizzadeeg uit en snijd in de gewenste hoeveelheid stukjes. Laat het liggen op het bakpapier of knip losse stukjes bakpapier uit waar je ze apart op legt, handig als apart belegt en/of in de Airfryer afbakt. Ook leuk, steek rondjes uit het pizzadeeg!
 7. Beleg de mini pizza’s naar hoe jij ze lekker vind en naar hoeveelheid beleg.
 8. Bak de mini pizza’s af in de aangegeven tijd en temperatuur als wat de verpakking aangeeft. Gebruik je een Airfryer, bak ze dan af in 5-6 minuten op 200˚C (met een brede spatel schep je ze makkelijk uit je Airfryer).
 9. Serveren en genieten maar!

Maak jij ook graag hapjes in de kerstperiode en maak je graag pizza’s? Liefs Heidi

Pizza kerstboom bladerdeeg, Bladerdeeg kerstboom, Raclette Emmi, Tante Fanny Bladerdeeg, Kerstboom van bladerdeeg, Bladerdeeg hapjes, Makkelijke kersthapjes, Pizza van bladerdeeg

Ook lekker, snel en leuk voor bij de kerstborrel zijn deze pizza kerstboompjes van bladerdeeg. Het recept vind je hier.

(Visited 69 times, 3 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *