Coquilles met kokos-ertwenpuree

Perfect als voorafje of amuse, een makkelijk recept met een zeevrucht die eigenlijk een neutrale smaak heeft en iedereen wel lust. Ik ben dol op deze Sint-Jacobsvruchten ofwel Coquilles en maak ze elk jaar weer rond de feestdagen maar steek ze telkens in een “andere jasje”. Ik kwam even geleden een recept tegen welke me inspireerde om deze kerst dit recept te maken, Ik verving een aantal elementen en maakte er mijn eigen versie van (ook weer ideaal voor de glutenvrije of lactosevrije eter). Op een bedje van een lekkere puree van erwten, uien, knoflook en een flinke scheut kokosmelk wat het een bijzonder lekkere smaak geeft: Coquilles met kokos-ertwenpuree

Wat heb je nodig voor deze coquilles met kokos-ertwenpuree

Voor circa 4 personen, wil je meer kleinere porties dan verdeel je ze over meer bordjes of schaaltjes.

  • 200 gram doperwten, uitgelekt
  • 100 ml kokosmelk
  • 50 gram roomboter (of olie / plantaardige boter)
  • 8 tot 12 coquilles (8 kleine of 12 grote, zo’n 200 gram)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Zout en peper
  • Blaadjes rode basilicum of andere verse kruiden om te garneren
Coquille recept, Doperwten puree, Kokos-erwtenpuree Sint. Jacobsschelp, Coquilles bereiden, Sint Jacobsvruchten, Hoe maak je coquilles klaar, Makkelijk recept, Makkelijk voorgerecht, Kerstrecept, Voorgerecht kerst, Schelpdieren, Glutenvrije recepten, Lactosevrije recepten, 
Coquilles met kokos-ertwenpuree, Coquilles bakken,

Aan de slag

  1. Snijd/hak de ui in stukjes en hak de knoflook fijn.
  2. Fruit in de 2/3 van de olie of boter de ui en knoflook aan en voeg na 2 minuten de erwten toe. Laat dit voor zo’n 5-10 minuten op halfhoog vuur sudderen. Wil je de erwten zachter dan laat je ze nog langer staan pruttelen. Breng op smaak met zout en roer regelmatig door.
  3. Voeg de kokosmelk toe en breng dit net aan de kook.
  4. Haal van het vuur (warmtebron) en pureer totdat je een mooie puree hebt. Ik heb ‘m wat grover gehouden maak je kunt ‘m ook helemaal fijn pureren.
  5. Bak intussen de coquilles in het andere deel van de olie of boter. Maak op smaak met zout en peper, bak aan beide kanten aan tot ze een mooie bruin korstje hebben en laat ze even doorgaren. Bak ze niet te ver door, ze moeten lekker mals blijven. Dit gaat vrij snel, zet de warmtebron of vuur uit.
  6. Maak in de tussentijd de borden op, maak een bedje van de puree. Vervolgens leg je er 2 of 3 coquilles op.
  7. Pluk wat van de blaadjes van de rode basilicum (of ander kruid) en leg deze op een coquille om je bordje af te maken.
  8. Serveren en genieten!

Eet jij graag coquilles? Fijne feestdagen! Liefs Heidi

Coquilles, Amuse, Voorgerecht, brandysaus, Brandy, Rooster & Wolf, St. Jacobsschelp, Amuse Kerst, Voorgerecht Kerst, Nederlandse Brandy,

Kun je niet genoeg van coquilles krijgen? Wat dacht je van dit recept, romige brandysaus, zeekraal en die lekkere zeevrucht erop.

(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *