Bladerdeeg kerstboompjes met jam

Hoe gezellig zijn deze kerstboompjes van bladerdeeg op een stokje? Ze zijn zo klaar en nog makkelijk te maken ook! Je favoriete jam ertussen, snijden, vouwen en hop de oven in. Je hebt er zelfs geen vormpje voor nodig! Met een paar ingrediënten tover je deze kerstboom-lollies zo op tafel! Lekker bij de koffie of thee of als je gewoon lekker wilt snacken. Bladerdeeg kerstboompjes met jam

Ik zal bijna zeggen de TikTok hit van deze kerst want ik zag ze overal voorbij komen. Nu ontving een onlangs een heerlijk pakket van een echt favoriet bio merk van mij namelijk Rigoni di Asiago en de “Mandarijnen en Kurkuma” Fior di frutta jam die in het pakket zat moest eraan geloven. Deze jam is niet te zoet en dat vleugje kurkuma geeft net dat extra lekkere smaakje. Oja en een dikke tip; de choco hazelnootpasta. Veeeeel lekkerder en beter dan het welbekende merk… serieus.. potten zijn er hier al doorheen! Goed, op naar het feestelijke recept.

Wat heb je nodig

 • 1 vel bladerdeeg van ongeveer 230-250 gram.
 • 50 gram jam Rigoni di Asiago
 • 1 eierdooier en optioneel 1 eetlepel room
 • Satéstokjes
 • Om te garneren 10 gram witte chocolade en/of poedersuiker

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
 2. Rol het vel bladerdeeg uit en snijd door de helft. Mocht je geen vierkante maar ronde vellen bladerdeeg hebben dan kun je eventueel 2 vellen gebruiken en die alle 2 tot een vierkant snijden.
 3. Besmeer 1 vel met de jam en leg vervolgens het andere vel er bovenop.
 4. Snijd nu repen van ongeveer 1,5 tot 2 cm breed.
 5. Je hebt 2 opties om de kerstboompjes te aken, ofwel je vouwt ze van groot naar klein in een zigzag en steekt dan de prikker er in of steekt ze al zigzaggend op de prikker. Trek ze eventueel wat uit elkaar. Leg de boompjes op een bakvel met voldoende ruimte ertussen.
 6. Meng de eierdooier met de room en bestrijk de boompjes.
 7. Bak ze in 20-25 minuten af in de oven en laat afkoelen op een rekje.
 8. Schaaf wat witte chocolade erover en of wat poedersuiker.

Genieten maar!

Pizza kerstboom bladerdeeg, Bladerdeeg kerstboom, Raclette Emmi, Tante Fanny Bladerdeeg, Kerstboom van bladerdeeg, Bladerdeeg hapjes, Makkelijke kersthapjes, Pizza van bladerdeeg

Niet zoet maar wel lekker zijn deze pizza kerstboompjes van bladerdeeg, bekijk het recept hier.

Opzoek naar meer inspiratie voor de kerst, bekijk al mijn kerstartikelen.

Fijne feestdagen! Liefs Heidi

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *