Nu het bijna oud en nieuw is willen gaan we natuurlijk door met de feestelijke gerechtjes en deze keer is het een toepasselijke ster met een heerlijke romige mousse en gerookte zalm. Bladerdeeg is en blijft een veelzijdig product waar je de leukste en lekkerste hapjes mee kunt maken. Ik maakte deze sterren die je zowel als grote of kleine hapjes kunt serveren dus bijvoorbeeld als voorgerechtje of als hapje op die mooie feestelijke tafel op oudjaarsdag. Een makkelijk en lekker recept: Bladerdeeg sterren met zalm en roomkaas
Wat heb je nodig
Voor 4 grote en 8 kleine sterren of vele kleine sterren.
- 1 vel bladerdeeg of een pakje bladerdeeg vierkantjes
- 100 ml room
- 150 gram roomkaas
- 100 gram zalm
- 1 eigeel
- 3 theelepels kruiden, bv dille en of dragon
- peper en zout
- uitstekers 1 grote en 1 kleine
- 1 spuitzak
- optioneel: grote zalm of forel eitjes om te garneren
Aan de slag




- Verwarm de oven voor op 180หC
- Rol het vel uit en steek de grote sterren uit het bladerdeeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer de sterren met het eigeel.
- Steek dan nog 4 keer grote sterren uit en steek deze nogmaals uit met de kleine vorm. Leg dan de grote ster op de met eigeel besmeerde sterren. Je creรซert dus een soort randje. Indien nodig rol je de resterende bladerdeeg in een bal en rol je weer dun uit.
- Steek zoveel mogelijk kleine sterren uit van het resterende bladerdeeg en leg alles op de bakplaat.
- Smeer alle sterren in met het eigeel en bak de sterren af in ongeveer 20 minuten. Laat vervolgens op het rooster afkoelen.
- In de tussentijd maak je de roomkaas mousse, je begint met het kloppen van de slagroom tot deze stijf is.
- Mix kort de roomkaas en kruiden mee.
- Snijd de zalm tot hele fijne snippers of maal ze fijn. Roer het vervolgens door de romige massa en vul de spuitzak met de mousse.
- Spuit de mousse op de sterren en garneer ze met de eitjes.
Serveren en smullen!
Alvast een hele fijne jaarwisseling! Liefs Heidi

Ook lekker als hapje tijdens oud en nieuw zijn deze zalmmousse amuses.
Of wat dacht je van deze Brie in bladerdeeg met Italiaanse ham
