Gefrituurde rijstvellen met courgette vegan tonijn

Hoe vrolijk zien deze gevulde rijstvellen eruit! Ik ben dol op de Aziatische keuken en deze hapjes hebben echt die heerlijke smaken en geuren van die kleurrijke keuken. Je zal vast al wel eens eerder een recept met gefrituurde rijstvellen hebben gezien, ik heb ze zelf al eens eerder gemaakt maar vandaag een vegan variant die echt heerlijk is! Ik voegde aan de groenten een nieuw merk visvrije tonijn toe en het recept is ook nog ‘s uitermate geschikt voor deze “bewuste” maand. Geschikt voor de lunch, voorgerechtje of als snack. Bij deze het recept: Gefrituurde rijstvellen met courgette vegan tonijn

Ik ontving onlangs een blikje visvrije tonijn van SeaSoGood in een goodiebag van een persevent wat ik bijwoonde en ik vond de filosofie en smaak van deze vegan tonijn zo goed dat ik er echt een recept mee wilde maken. Of het lactosevrij is durf ik je niet te zeggen, maar de productie na 15 december 2022 is wel volledig glutenvrij. Er wordt geen GMO soja gebruikt en worden er geen conserveermiddelen of stabilisatoren toegevoegd. Wil je meer info en waar SeaSoGood te verkrijgen is, check dan hun site.

Wat heb je nodig voor deze: Gefrituurde rijstvellen met courgette vegan tonijn

Voor 4 personen

  • 4 rijstvellen
  • halve courgette (200 gram)
  • halve rode puntpaprika
  • 1 blikje vegan tonijn naturel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember, geschild
  • 3-4 eetlepels plantaardige olie (ik gebruikte kokosolie)
  • 3 eetlepels (biologische) soyasaus
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel chilivlokken
  • handjevol koriander (je kunt ook Thaise basilicum gebruiken)
  • Optioneel: 2 limoentjes om eventueel over je gerecht te besprenkelen

Aan de slag

  1. Knip de rijstvellen in vieren.
  2. Snijd de courgette in blokjes en de paprika in reepjes.
  3. Hak de gember en knoflook fijn.
  4. Hak de koriander grof en snijd de limoen in partjes, zet dit apart.
  5. Verhit 2-3 eetlepels olie in een kleine pan op middel hoogvuur (als het te heet wordt verbranden de vellen heel snel). Zorg dat je een bord en tang gereed hebt en frituur de vellen 1 voor 1, dit gaat heel snel (er in en er uit zeg maar :-)).
  6. Verhit in een andere pan de andere lepel olie en bak hierin de courgette en paprika met de chilivlokken, voeg als laatste de gember en knoflook toe. Bak nog even kort en schep het in een bord.
  7. Verhit nu de pan met de sesamolie, sojasaus en de helft van de sesamzaadjes. Het vocht moet iets verdampen. Voeg vervolgens de courgette mix toe en bak nog heel even.
  8. Leg de gefrituurde rijstvellen op de borden, schep een lepel van de courgette mix op een gefrituurde rijstvel, en bestrooi met de koriander en andere helft van de sesamzaadjes. Leg de limoentjes erbij en serveren maar.

Enjoy!

Heb jij al eens gefrituurde rijstvellen gemaakt? Liefs Heidi

pad thai met garnalen, recept, pad thai recept

Fan van de Aziatische keuken? Een heerlijk, makkelijk en kruidig recept is deze Pad Thai met garnalen. Of wat dacht je van lekkere verse Springrolls!

(Visited 7 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *