Green Blade: Duurzame plastic-vrije scheermesjes

Ik vertelde er een poosje terug al over in een speciale “Go Green” blogpost; Groen scheren met duurzame Green Blade scheermesjes. Even wennen maar dan wil je niet meer anders. Niet alleen voor gevoelige vrouwelijke delen maar Green Blade is ook zeer geschikt voor dagelijks gebruik voor het gezichtshaar van de man. Ik vertel je graag meer over dit bijzondere en duurzame scheersysteem én uiteraard mijn review van deze Green Blade: Duurzame plastic-vrije scheermesjes

Ik heb een soort haat-liefde verhouding met scheermesjes en moet altijd oppassen met mijn huid en ook met scheren. Nu heb ik een poosje terug dit concept ontdekt en ik kan al niet meer zonder. Ik was in eerste instantie even sceptisch, ik ben messen en scheren gewend vanuit het kappersvak maar op de een of andere manier vond ik deze eng (en ze bleven toch stiekem ook liggen in mijn badkamer). Totdat ik ze ging gebruiken, echt een super systeem! Ze scheren zo goed en de gedachte erachter is ook echt geweldig! Weg plastic!

Duurzame scheermesjes, Plastic-vrije scheermesjes, Scheermesjes abonnement, Goede scherpe scheermesjes, Goed en duurzaam scheersysteem, Welk scheermes is het beste, Beste scheermes voor een man, Beste scheermes voor een vrouw, Groene scheermesjes, Review Green Blade, Ervaringen Green Blade,

Over Green Blade

In de zomer van 2021 heeft Marnix Reijntjes Green Blade opgericht. Het doel van Green Blade is om mensen ervan bewust te maken dat er alternatieven zijn voor de plastic producten die ze dagelijks gebruiken. Marnix gelooft dat het recyclen van plastic niet de kant is die we op moeten gaan. We moeten het probleem bij de basis aanpakken en voor zo veel mogelijk producten stoppen met het gebruiken van plastic. Hoe meer mensen zich hiervan bewust worden, hoe beter.

De Green Blade gebruikt verwisselbare mesjes die je dubbelzijdig kunt gebruiken: roestvrijstalen scheermesjes. De mesjes zijn met platina gecoat onder strikte kwaliteitsnormen waardoor ze extra lang scherp blijven. Het scheermes zelf is gemaakt van messing. Messing is bestand tegen langdurig gebruik en is perfect om eindeloos te worden gerecycled. 90% van het messing dat ooit is gemaakt is nog steeds in gebruik. Messing is oneindig recyclebaar, wat betekent dat het zijn kwaliteit niet verliest wanneer het wordt gerecycled, in tegenstelling tot plastic. Daarom is het gebruik van messing een ​​veel duurzamer alternatief voor plastic. Kijk voor meer informatie op de site van Green Blade.

Duurzame scheermesjes, Plastic-vrije scheermesjes, Scheermesjes abonnement, Goede scherpe scheermesjes, Goed en duurzaam scheersysteem, Welk scheermes is het beste, Beste scheermes voor een man, Beste scheermes voor een vrouw, Groene scheermesjes, Review Green Blade, Ervaringen Green Blade,

Mijn beleving

Wat ik al aangaf, sceptisch en ze bleven liggen. Vooruit aan de slag en testen! Ik nam de best zware groene messing “scheerhouder” uit de kartonnen verpakking, alle verpakkingen zijn overigens van papier en karton, en nam een mesje en plaatste het in de kop van de houder. Dat gaat als volgt: Je draait de kop los en plaatst de mes er op en draait de kop weer vast. Dat maakt het ook gemakkelijk als je ‘m wilt reinigen, de haartjes spoel je er makkelijk tussen vandaan door de kop een klein beetje losser te draaien.

Ik was eerst wat voorzichtig gezien het scheersysteem heel ander is dan je traditionele scheermes maar al snel merkte ik dat het heel zacht en fijn scheert. Het mes is zo scherp dat je haartjes snel en makkelijk afgeschoren worden en je een hele gladde zachte huid over houd. Voor de delicate edele delen ben ik wel wel iets voorzichtiger maar een kwestie van wennen.

Na het scheren reinig ik de mes en leg ‘m weg op een droge plek. Ik moet zeggen dat ik meerdere keren met 1 mes kan doen en het mes niet bot wordt of gaat roesten. Afhankelijk van hoe vaak en veel je scheert kun je dus bekijken hoeveel mesje je per maand laat binnenkomen. Yes het is een abonnement maar je zit nergens aan vast. Je kunt ook gemakkelijk pauzeren. Echter kan ik me voorstellen dat voor een man dit extra prettig is! Frequent (dus je grijpt nooit mis) en altijd een goede mes in huis. Voor mij geen plastic wegwerpsysteem meer, ik ben echt heel erg tevreden! Het scheert goed en echt duurzaam.

Duurzame scheermesjes, Plastic-vrije scheermesjes, Scheermesjes abonnement, Goede scherpe scheermesjes, Goed en duurzaam scheersysteem, Welk scheermes is het beste, Beste scheermes voor een man, Beste scheermes voor een vrouw, Groene scheermesjes, Review Green Blade, Ervaringen Green Blade,

Hoe werkt het abonnement

Bij je eerste bestelling krijg je de Green Blade houder met vier of acht scheermesjes voor de eerste maand. Hierna sturen zij je iedere maand nieuwe scheermesjes via de post. De pakketjes passen gewoon door je brievenbus, ze komen in een klein bruin envelopje binnen.

Voor een abonnement van 4 mesjes betaal je maandelijks een bedrag van € 6,99 en de eerste maand € 4,99 (inclusief verzendkosten. Bij 8 mesjes betaal je € 8,99 en de eerste maand € 6,99. Wil je een Green Blade cadeau doen dan betaal je voor een set (houder met 4 mesjes en 6 maanden lang 4 mesjes op de mat) € 35,-. Het abonnement stopt na de 6 maanden vanzelf. Ik vind het totaal niet duur voor een systeem als deze. Voor meer informatie en bestellen, check de site van Green Blade.

Had jij al eens van Green Blade gehoord? Liefs Heidi

Bambooo Beauty, Wattenschijfjes bamboe, Duurzame watjes, Getest duurzame wattenschijfjes van bamboe, Review, Watten van Bamboe, Herbruikbare wattenschijfjes, Zwarte wattenschijfjes, Wasbare wattenschijfjes, Beste herbruikbare wattenschijfjes, Duurzame wattenschijfjes,

Fan van duurzame en eco beauty? Bekijk al mijn reviews en artikelen over mooie groene producten en tools.

(Visited 75 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *