DIY: Tortillachips kaasplank

Het is vandaag internationale tortillachips dag! Aangezien we allemaal toch wel houden van tortillachips en dol zijn op kaasplanken of borrelplanken maakte ik vandaag deze enorme kaasplank/kaasbowl met tortillachips. Heerlijke bijzondere kazen en dips. Vegetarisch en ook nog eens glutenvrij! Ik vertel je vandaag hoe je deze mooie schaal en plank maakt en welke kazen hier heel goed bij passen. Ga jij vandaag ook genieten van een kaasplank met tortillachips? DIY: Tortillachips kaasplank

Henri Willig kazen, Biologische kaas, Duurzame kaas, Duurzaam kaasmerk, MVO bedrijf, Nationale tortillachips dag, Internationale tortillachips dag, Wanneer is het de dag van de tortillachips, Kaasplank maken, Leuke ideeën voor kaasplank, Mooie kaasplank maken, Grote kaasplank, Welke chips voor kaasplank, Tortilla chips glutenvrij, Glutenvrije chips, Glutenvrije recepten, Vegetarische kaasplank, Welke kazen voor kaasplank, Borrelplank maken, Borrelplank ideeën, Mooie borrelplanken, Hoe maak je een kaasplank, Hoe maak je een borrelplank,

Heb je weleens gehoord van Henri Willig kazen? Een welbekend Nederlands melk met een heel breed assortiment aan lekkere kazen en tevens lekkere dips. Neem bijvoorbeeld deze Smoked Cow Cheese with Jalapeños en de Cheese dip Roasted Tomato! Ideaal voor een tortillachips kaasplank. Een mooie gekleurde plank boordevol lekkers enne… het duurt niet lang voordat ie verorbert is kan ik je vertellen.

Henri Willig is een duurzame bedrijf (MVO) en de kazen zijn afkomstig van hun biologische melkveehouderij, dat past helemaal in mijn straatje zoals je weet. Het fijne is dat als je vandaag besteld je ze morgen al in huis hebt, je kunt natuurlijk ook naar een Henri Willig winkel gaan. Check zeker de site voor het ontzettend brede assortiment en zeker ook het verhaal achter het mooie bedrijf.

Wat heb je nodig voor de tortillachips kaasplank

 • 2 zakken tortillachips
 • bakje cherrytomaatjes
 • diverse kazen, bijvoorbeeld de Groene Pesto Kaas, Glorious Goat (geitenkaas), stuk belegen 48+ en natuurlijk die pittige Gerookte koekaas met Jalapeños
 • diverse dips, bijvoorbeeld de Mayonaise Truffel en de Kaassip Chef’s selection Geroosterde tomaat
 • 2 lente-uitjes
 • grote schaal
 • ronde houten plank

Natuurlijk hoort daar ook een zelfgemaakte guacamole bij, daar heb je voor nodig:

 • 1 avocado
 • 1 lente-ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1-2 theelepels Jalapeño saus (recept) of Tabasco
 • 50-75 ml olijfolie
 • 2 theelepels komijnpoeder
 • Zout en peper

Aan de slag

 1. Verwarm de over voor op 150˚C
 2. Snijd de helft kazen in blokjes, leuk om te variëren in verschillende vormen blokjes. Je kunt de rest van de kazen eventueel nog op een andere losse plank serveren.
 3. Snijd de tomaatjes in 4 partjes en de lente-ui in ringen.
 4. Plaats een ovenschaal met de tortillachips in de oven en verwarm de chips voor ongeveer 5-10 minuten. Dol op gesmolten kaas, rasp wat over de chips voordat je het in de oven zet.
 5. In de tussentijd maak je de guacamole: Gebruik je een foodprocessor dan snijd de grote ingrediënten wat fijn en mix alle ingrediënten voor de guacamole in de mixer. Voeg eventueel extra smaakmakers en olie toe totdat je een mooie groene massa hebt. Gebruik je geen foodprocessor/blender/mixer dan snijd je alles heel fijn en prak je de avocado fijn en meng je de overige ingrediënten erdoor. Doe de guacamole in een klein leuk schaaltje.
 6. Leg de houten plank in de schaal, plaats je dips en drapeer als het ware de kazen op de plank. Leg het mooie en speels neer. Leg hier en daar de tomaatjes ertussen en vervolgens leg je om de houten plank de warme tortillachips.
 7. Bestrooi de chips met de lente-uitjes en nog wat tomaatjes.
 8. Serveren met bijvoorbeeld een lekkere frisse Margarita of Sangria en genieten maar!

Wil je de reel zien van deze DIY? Ga naar mijn Instagram pagina en bekijk de turtorial.

Henri Willig kazen, Biologische kaas, Duurzame kaas, Duurzaam kaasmerk, MVO bedrijf, Nationale tortillachips dag, Internationale tortillachips dag, Wanneer is het de dag van de tortillachips, Kaasplank maken, Leuke ideeën voor kaasplank, Mooie kaasplank maken, Grote kaasplank, Welke chips voor kaasplank, Tortilla chips glutenvrij, Glutenvrije chips, Glutenvrije recepten, Vegetarische kaasplank, Welke kazen voor kaasplank, Borrelplank maken, Borrelplank ideeën, Mooie borrelplanken, Hoe maak je een kaasplank, Hoe maak je een borrelplank,

Wordt jij ook zo blij van ook zo’n lekkere tortillachips kaasplank? En ben je ook fan van Henri Willig kazen? Fijne nationale tortillachips dag! Liefs Heidi

Dit artikel is tot stand gekomen dmv een samenwerking. Voor meer info check mijn disclaimer.

(Visited 39 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *