Bijzonder overnachten: Hotel Haarhuis Arnhem

Vorige week donderdag mocht ik bij een wel hele bijzonder event aanwezig zijn, namelijk de Grand Opening van ‘House of Heritage’ Hotel Haarhuis te Arnhem. Wat het zo bijzonder maakt is dat dit het eerste 5-sterren hotel van Arnhem is! Ik mocht een kijkje nemen in het prachtige hotel, bij het grootse feest aanwezig zijn en zelfs een heerlijk nachtje hier doorbrengen. In het verleden heb al eens eerder geschreven over dit, toen al, bijzondere hotel en ik kan met recht zeggen dat het zeker zo is! Ik geef je een kijkje in het hotel en een uiteraard wat feestelijke foto’s van de heropening. Bijzonder overnachten: Hotel Haarhuis Arnhem

Bijzonder overnachten: Hotel Haarhuis Arnhem

Vijf sterrenhotel Arnhem, 5 sterren hotel, Hotel Haarhuis Arnhem, Luxe overnachten in Nederland, Luxe Hotels, Luxe Hotel Arnhem, Hotel Arnhem, Beste hotel van Arnhem, Bijzondere hotels, Vijf sterren hotels in Nederland, Bijzonder overnachten, Hoek Arnhem,

De ‘grande dame van Arnhem’, het meer dan honderd jaar oude Hotel Haarhuis, dat het na jaren van verbouwen en vernieuwen is het eerste en enige 5 sterren hotel van Arnhem. Trots overheerst bij de complete équipe van Hotel Haarhuis na de afronding van de ingrijpende metamorfose. “En daar zit ook onze kracht”, zegt hoteldirecteur Wouter Dekker van het hotel. “De transitie van Hotel Haarhuis naar het bijzondere hotel dat het geworden is, is 100% een teamprestatie.” Dat voelde je zeker tijdens de fantastische opening. Hotel Haarhuis is een begrip in Arnhem en ik snap waarom. Je wordt echt in de watten gelegd door het fijne en vriendelijke personeel plus er heerst simpelweg een vertrouwde en prettige sfeer.

Een kleine impressie van het mooie en bijzondere welkom. Omringt door pracht en praal. Heerlijke cocktails, een champagnetoren en versnaperingen.

De verbouwing

Kort na het 100-jarig jubileum in 2018 werd Hotel Haarhuis door EHM Group overgenomen. De acquisitie betekende het startsein voor een grootschalige verbouwing en conceptuele vernieuwing. Onder toeziend oog van de bekende interieurontwerper Will Erens, van het bureau Too Many Agencies, heeft het hotel een grondige verandering ondergaan, waarin verschillende tijdperken van de afgelopen eeuw duidelijk terugkomen.

Wouter Dekker: “Het hotel heeft een rijke nalatenschap die we heel graag in ere willen houden. Voor het nieuwe design putte Will vooral inspiratie uit de jaren 1920 van de vorige eeuw en combineerde dat met een scala aan elementen uit diverse tijdsperioden. Het heeft geresulteerd in een harmonisch geheel waarin verschillende stijlen naadloos in elkaar overgaan.”  

5-sterren ‘House of Heritage’

De roemruchte erfenis van warme hospitality heeft Hotel Haarhuis samengevat in de alomvattende ondertitel House of Heritage. Het staat voor de wijze waarop het erfgoed bewaard blijft en in een aansprekend ontwerp wordt doorgegeven aan de nieuwe generatie gasten. Zij kunnen genieten van een veelheid aan faciliteiten en hoeven voor een totaalbeleving het hotel eigenlijk niet te verlaten.

Ik mocht genieten van deze luxueuze kamer met douche. Van alle gemakken voorzien! Er ligt tevens een badjas met slippers voor je gereed wanneer je van de sauna wilt genieten. Op de website van het hotel vind je meer foto’s en informatie over de kamers.

In Hotel Haarhuis wordt design welhaast verheven tot kunst wanneer je The Royal Loft, de hippe Signature Suites, de City Spa op de 4de verdieping met prachtig uitzicht over Arnhem vanuit de sauna’s of het award winnende toilet – gebouwd in een liftschacht met glazen vloer op 18 meter hoogte – aanschouwt. Dat toilet wil je gewoonweg gezien hebben. In mijn reel op Instagram laat ik je kort de schacht zien.

Zakelijk, luxe en duurzaamheid

Het hotel richt zich op de verwende levensgenieter, maar ook de zakelijke gast ontbreekt het aan niets. De Grand Opening is tevens de ingebruikname van de smaakvol vernieuwde Promenadezalen, waarin feesten, vergaderingen en evenementen tot 500 personen gehouden kunnen worden. Vorig jaar opende in de wijnkelder nog een eventzaal, The Storage genaamd, volledig aangekleed met oude wijnvaten en de originele vloertegels. Tijdens de opening konden we genieten van een heerlijke whiskey-cocktail, kon je genieten van een jazzband, je schoenen laten poetsen en er bevindt zich zelfs een barbier, heel cool!

“Je kunt op vele plaatsen in de wijde regio evenementen organiseren. Wij geloven echter dat we ons werkelijk onderscheiden door de combinatie van een unieke sfeer, persoonlijke service, de aansprekende concepten en de hoge kwaliteit”, aldus Wouter Dekker.

Hotel Haarhuis haalde recent de Green Key Gold, het hoogst haalbare niveau waarbij het hotel zich maximaal inzet het milieu te sparen. Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Steeds meer gasten van bedrijven waarderen ook de centrale ligging tegenover het internationale treinstation, waardoor het gemakkelijk is een duurzame keuze voor hun reis te maken.

Om een echte totaalbeleving te creëeren werd er gekozen voor drie horeca gelegenheden. Zo kan je kiezen voor een diner op gastronomisch niveau terecht in Locals, het restaurant met groenten en kruiden uit de eigen ‘vertical farm’ (onderaan kun je een het lichtelijk in de foto’s zien). Het restaurant, dat wordt begeleid door sterrenkok Niven Kunz en aangestuurd door chefkok Frank Bregman, heeft recent een tweede notering gekregen in de gids van Gault Millau.

Voor koffie met heerlijk gebak (zelfs glutenvrije en vegan opties) of een gezonde lunch biedt het knusse Hoek Koffie & Patisserie (foto’s hierboven) uitkomst. En op het dakterras is de alom bekende Blou Rooftop Bar gevestigd. Doordat deze sinds kort is overdekt, kan er nu elke dag worden genoten van hapjes en cocktails met het beste uitzicht van de stad.” 

Ik heb echt ontzettend genoten van het verblijf en het feest! Een eer dat ik aanwezig mocht zijn. Een heerlijke walking diner (geen buffet maar een diverse heerlijke gerechtjes die rond worden gebracht). De Grand opening stond volledig in het teken van de “Roaring Twenties” wat een feest en geweldige entertainment. Daarnaast zo goed geslapen op het heerlijke bed, verrast met diverse goodiebags en heerlijk ontbeten bij het uitgebreide ontbijtbuffet. Vers en echt heerlijk! Van croissants tot champagne, verse sinaasappelsap, pancakes, etc, etc. Zie zeker mijn reel op Instagram!

Over Hotel Haarhuis

Meer dan een eeuw biedt Hotel Haarhuis persoonlijke gastvrijheid in een warme omgeving. Het bedrijf opende voor het eerst de deuren in 1918. Eerst als koffiehuis, maar in de jaren 1920 werd ook slaapgelegenheid aangeboden. Anno 2023 is het geheel vernieuwde hotel onderdeel van EHM Group (www.ehmgroup.nl) en biedt het 127 luxe kamers, restaurant Locals, koffiecorner Hoek, rooftopbar Blou, een fitness, de Cityspa met diverse sauna’s en behandelmogelijkheden, een terras, The Storage (wijnkelder & whisky bar) en 11 ruime zalen geschikt voor evenementen, bijeenkomsten en feesten tot 500 personen. Voor meer informatie en reserveren kun je terecht op de website van Hotel Haarhuis.

Heb jij al eens van Hotel Haarhuis gehoord en ga jij er ook een keer overnachten? Ik ga zeker terug! Liefs Heidi

(Visited 429 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *