Italiaanse gepofte knoflooksoep met knolselderij

Ik ben echt verzot op de smaak van gepofte knoflook. Zodra de teentjes zacht zijn kan ik ze letterlijk zo oppeuzelen! Nu is het een echte smaakmaker zonder het scherpe en het sterke van de knoflook en dus heel geschikt om te verwerken in diverse gerechten en sauzen of zelfs als dip! Ik vond het een lekkere basis voor een Italiaanse knoflooksoep echter heb ik de receptuur lichtelijk aangepast en ‘m iets slanker gemaakt. Geen aardappel maar knolselderij en geen rauwe knoflook die je kookt maar dus de gepofte versie. Heerlijk romig en zeer smaakvol! In het recept gebruik je 2 volledige bollen maar je kunt er natuurlijk meteen meer bereiden voor een andere gerecht! Bij deze mijn recept voor de Italiaanse gepofte knoflooksoep met knolselderij

Wat heb je nodig

Voor 4-6 porties

 • 2 knoflookbollen
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 1 ui
 • 400 gram knolselderij
 • 100 gram mascarpone
 • 1 eetlepel zeezout
 • 1 theelepel gedroogde tijm
 • 1 liter water

Voor de garnering

 • 3 sneetjes zuurdesem brood
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 theelepel zeezout
 • 100 gram parmesan, geraspt
 • handjevol verse koriander (je kunt ook basilicum of peterselie gebruiken)
Italiaanse gepofte knoflooksoep met knolselderij

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 200หšC
 2. Snijd de bovenkantjes van de knoflookbollen er af en leg ze op een stuk aluminium folie, giet er wat olijfolie over en besprenkel met een beetje zeezout. Verpak de knoflook in de folie en leg ze op de baklaat of in een ovenschaal. Bak ze zo’n 30 minuten totdat de teentjes zacht zijn.
 3. Snijd de zuurdesem boterhammen in blokjes van 1 cm en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olie en wat zeezout. Bak ze voor zo’n 5 ร  10 minuten mee in de oven tot je mooie goudbruine croutons hebt. Je kunt ook een airfryer gebruiken voor zowel de croutons als de gepofte knoflookbollen.
 4. Snijd de knolselderij in blokjes en snipper de ui fijn.
 5. Fruit de knolselderij en de ui in een ruime pan met olijfolie (let op, olijfolie mag niet gaan roken). en laat rustig garen voor een paar minuutjes. Giet dan het water erbij en breng aan de kook. Koud water of zelfs ijswater kan juist zorgen dat de smaken nog meer intenser worden.
 6. Voeg het zout en de tijm toe en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
 7. Knip de knoflook uit en voeg toe aan de soep. Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
 8. Haal van het vuur en voeg de mascarpone toe, pureer dan met een staaf mixer de soep glad.
 9. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
 10. Dien de soep op en garneer met de verse koriander, croutons en parmezaanse kaas.

buon appetito!

Houd jij ook van gepofte knoflook? Mocht je het gerecht ook maken, laat het me zeker weten! Je mag me altijd taggen via Instagram. ๐Ÿ™‚ Liefs Heidi

Recept zelfgemaakte tomatensoep, tomatensoep zelf maken, soep kerstmenu, populaire kerstrecepten, kerstrecepten 2021

Ook lekker: deze romige tomatensoep die het ook altijd goed bij je gasten of de kids! Of wat dacht je van deze klassieker; champignon roomsoep!

(Visited 130 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *