Go Back

Hummus (Basisrecept)

Gang Bijgerecht, Dip
Keuken Midden-Oosten

Ingrediƫnten
  

  • 250 gram gekookte kikkererwten (of uit blik, uitgelekt) (1 blik is meestal 400 gram)
  • 3 - 4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 1 halve citroen
  • 1 eetlepel Tahini (sesampasta van Al'Fez)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder (ik gebruik gerookte paprikapoeder voor een heerlijke bijzondere smaak en extra pit)
  • zout en peper naar smaak (tip: gebruik natuurzout zonder toevoegingen)

Instructies
 

  • Mocht je kikkererwten uit blik gebruiken, spoel ze dan goed af onder koud water en laat uitlekken. Houd wat erwtjes apart voor de garnering.
  • Pers de halve citroen uit.
  • Mix alle ingrediĆ«nten tot een mooi glad geheel. Dit kun je doen in een blender, keukenmachine of met de staafmixer. Blijft de massa te dik, voeg dan eetlepel voor eetlepel wat water toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Garneren met wat kruiden en smullen maar.
Trefwoord Hummus maken, Recept hummus