Reizen: Citytrip Parijs

Alweer mijn vierde bezoekje aan Parijs, ik blijf het een geweldige stad vinden! We hebben deze keer twee dagen de tijd genomen om weer heerlijk rond te struinen. Het hotel was dan ook op vijf minuten afstand van Galeries Lafayette en uiteraard wel iets geshopt. Ik heb een paar kiekjes gemaakt van een aantal mooie merken en winkels. Reizen: Citytrip Parijs

Ook al heb je 2 dagen en logeer je in het hartje van de stad, dan nog zie je maar een fractie van al het moois wat deze stad te bieden heeft… ok als je niet blijft hangen in een warenhuis als Lafayette en Printemps. Als beauty-liefhebber moest ik natuurlijk wat foto’s maken van een aantal prachtige merken. Bovenaan het artikel de counter van Nina Ricci en de limited edition parfum “La Tentation de Nina”. Ik heb er even aan gesnuffeld, zeker een heerlijke zoete parfum!

Reizen: Citytrip Parijs bakkerij

Eenmaal aangekomen moest er wel wat gegeten worden en al lopend genoten we van een lekker Franse quiche. Nom nom!

Als ik in deze mooie stad loop.. let wel, kilometers af leg op een dag, dan moet ik altijd aan Carrie (SATC) denken en haar avontuur in Parijs… ze kon het blijkbaar volhouden dit op haar prachtige witte Louboutin’s, niet echt een aanrader als je het mij vraagt 😉

Galeries Lafayette

Bezoekadres numero uno, het prachtige Galeries Lafayette. Het enige puntje wat ik jammer vond is dat het blijkbaar ook vakantietijd was in een aantal Aziatische landen… bij een aantal counters was het te druk om zelfs dichtbij te komen met name de Chanel parfums. Voor de tassen van Louis Vuitton en Chanel stonden wachtrijen met “dranghekken”, zo gek heb ik het bij de Primark niet eens gezien… en dat voor tassen die ongeveer starten met een prijs van €1000,-.

Nog erg hoog op mijn verlanglijstje, make-up en verzorgingsproducten van Shu Uemura. Als je de film The Devil Wears Prada hebt gezien dan kun je je vast herinneren dat Gisèle Bündchen en Emily Blunt stonden te lachen omdat Anne Hathtaway aka Andy Sachs niet wist wat een wimperkruller was… de befaamde kruller was dan ook van Shu Uemura… en uhhh dus ook de eerste keer dat ik van het merk hoorde. Mocht je het niet kennen, de site alleen als is de moeite waard om op te kijken!

De haar producten zijn in enkele kapsalons in Nederland wel te verkrijgen helaas de make-up en verzorgingsproducten (nog) niet zover ik weet, dus al iemand de gouden tip heeft… heel erg welkom! Moet er natuurlijk een keer van komen.. ok waarom heb ik dan nu niets meegenomen.. sjaa het haarmasker wat ik o.a. zo graag wil hebben kost alleen al €70,-, dus niet ééntje die je zomaar meeneemt. 🙂

La mer

Een foto van de counter van La Mer kon natuurlijk niet ontbreken! Graag zal ik hier echt producten van willen uitproberen. Als mijn geldboom nu toch eindelijk ‘s gaat groeien dan zal ik zonder probleem hier een mooie set voor mezelf van uitkiezen. Wat ik wel heb, en blijkbaar ben ik hier de enige in, ik ben niet wild enthousiast van de uitstraling van de verpakkingen… goed die hoef ik ook niet op mijn gezicht te smeren, dat scheelt weer…

Ladurée

Een bezoekje aan Ladurée kon natuurlijk niet ontbreken, dat dachten er meer want het was er behoorlijk druk, er stond zelfs een wachtij om binnen te komen maar we wisten een plekje te bemachtigen.

We bestelden koffie en een “soezengebakje” met romige rozenvulling en frambozen met een laagje marsepein. Alsof er een engeltje pieste over je tong.

Louboutin

Reizen: Citytrip Parijs Louboutin

Na een redelijke zoektocht hadden we eindelijk 1 winkel gevonden die ik zo graag wilde zien, het paradijs van de schoenliefhebber… ik heb het dan natuurlijk over Louboutin!

We zijn naar binnen gegaan en even goed onze ogen laten glijden over het pracht en praal, wat zijn ze mooi! Ook voor de heren zijn er prachtige exemplaren te verkrijgen.

De “heel” op de foto is van de zomer collectie “Galata Multi” *diepe zucht*.

Eiffeltower by night

Reizen: Citytrip Parijs Galeries LaFayette Eiffeltoren by night

Op aanraden van mijn ouders zijn we ook nog even naar de Eiffeltoren “by night” gegaan. Het hele park was volgestroomd met mensen die kleedjes, hapjes en drankjes hadden meegebracht, erg leuk om een keer gezien te hebben. Ik had ‘m alleen nog maar overdag gezien (en beklommen).

Christophe Roussel

Voordat we vertrokken heb ik nog een soort reisplan uitgestippeld. Ik wilde graag naar Mont Martre om daar de macarons van Christophe Roussel te proeven. Het is maar goed dat hier niet zo’n winkel zit want ik zal me er vol aan vreten. Wauw wat zijn deze lekker! Ik heb eerder de macarons van Pierre Hermés geproefd maar deze zijn stiekem misschien nog wel lekkerder!

Ik heb maar een paar beautyproducten gekocht, ik heb zitten twijfelen om 1 merk mee te nemen, naderhand zag ik het merk staan in de etalage van Lafayette. Volgende keer toch iets meenemen van dit mooie merk!

Nog even een kiekje van het uitzicht op Champs Elysées…

Mont Martre

En natuurlijk uitzicht op de Mont Martre…

Sjaa en als autoliefhebber kan een foto van een mooie concept car niet ontbreken, de nieuwe Mercedes S Coupé.

Als je nog nooit in Parijs bent geweest dan zeg ik zeker een keer doen! Enne mocht je tips hebben wat je zeker een keer gezien moet hebben in deze stad der liefde, let me know!

Wat is jouw favoriete plekje in Parijs? Liefs Heidi

Hou je van meer citytrips? Ik ben dol op Antwerpen, lees mijn verslag!

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 3.308 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Solve : *
14 + 12 =


CommentLuv badge