Essence Stay all day foundation

Ohhohhh… ik geloof.. dat ik van mijn geloof ben afgestapt… kan deze budget foundation op tegen mijn favoriet MAC foundation? Afgelopen maandag… tussen het werk en artikeltjes schrijven door, was ik al even in mijn mailbox aan het neuzen naar leuke persberichten. Ik kwam al iets tegen dat het assortiment van essence uitgebreider zal worden. Aangezien ik toch even moest wachten en ik op een paar honderd meter van de Kruidvat vandaan woon ben ik snel even achter mijn bureau vandaan gepiept. Essence Stay all day foundation

essence Stay all day foundation, budget foundation
Zonder make-up

Momenteel ietwat meer last van rode vlekjes en “onzuiverheden”.

Er stond al een nieuwe foundation op mijn lijstje, nu gebruik ik niet elke dag foundation maar nu ik langzaamaan mijn MAC foundations heb leeg geschud… geschraapt met het pompje en de laatste restjes eruit heb geprobeerd te murmelen (vroeger had je een soort schraper waarmee je de restjes vla uit een pak kreeg), dacht ik ach wat maakt het uit, voor zo’n prijsje kun je geen buil vallen. Ergens heb ik altijd het gevoel dat een budget foundation niet goed genoeg is qua dekking etc. maar in die mening is verandering in gekomen.

essence Stay all day foundation

De foundation beloofd 16 uur lang te blijven zitten, een “flawless” zijde effect. Gemakkelijk aan te brengen en luchtige structuur.

Het zonnetje die op mijn badkamer raam schijnt geeft wel een beetje ander effect op de kleur 🙂 Ik bracht de foundation aan met de foundation kwast van Sigma.

Ik koos voor de kleur 10 soft beige, deze komt het meest overeen met mijn huidskleur. Het dekt de roodheid goed zonder teveel “pannenkoek” effect te geven. Het is een wat poederachtige en toch olieachtige foundation. Gezien ik een gemengde, vochtarme en soms droge huid heb is dit wel prettig.

Ik probeer toch een goed en realistisch beeld te geven dus foto’s in daglicht gemaakt zijn. Je ziet hierdoor wel letterlijk alle poriën en onzuiverheden maar het geeft wel een realistisch beeld.

Uiteraard heb ik de look wel even afgemaakt met een blush en donkere lipjes… ik zie de trend van donkere lipstick steeds meer voorbij komen, ik krijg er wel een herfstachtig gevoel bij… de warme tinten die we straks weer gaan zien, een van de mooiste jaargetijden als je het mijn vraagt!

Getest: essence Stay all day foundation

Minpuntjes:

  • Ik heb heel de dag het gevoel dat het op mijn huid blijft liggen en geeft heel de tijd af. Ik moet steeds mijn telefoon poetsen.
  • De perfecte match met mijn huidkleur zit helaas niet in het assortiment.
  • Het matte effect verdwijnt wel gedurende de dag.
  • Ik vind het niet storend maar het bevat siliconen en kunstmatige geurstoffen.

Pluspuntjes:

  • Voor dit budget zeker een goed dekkende foundation.
  • Aangename geur (geur lijkt op Manifesto van YSL)
  • Het blijft heel de dag goed zitten, afgezien van het glimmende effect wat uiteindelijk verschijnt.

Kortom ik ben niet meer van mening dat een budget foundation niet goed genoeg is, dus ja ik ben van mijn geloof af maar stiekem blijf ik toch wel fan van mijn vertrouwde MAC foundation. 🙂 Deze essence Stay all day foundation is te koop voor € 3,89 en heeft een inhoud van 30 ml.

Gebruik jij weleens een foundation van essence? Liefs Heidi

Zoek je nog een goede vegan/eco reiniger voor je huid? Misschien vindt je dit artikel dan wel interessant.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 9.563 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *