7x de mooiste wellnessresorts in Europa

Kijk… een beetje dagdromen mag he ๐Ÿ˜‰ en nu we genieten van een #staycation (tenminste velen onder ons) hebben we best wel even tijd om onze bucketlist aan te vullen. Nog niet zo lang geleden was ik op een event voor de meest luxe wellness resorts in Frankrijk en jongens.. wat een boel pracht en praal daar in het mooie Frankrijk! Het was me al bekend dat vooral Aziรซ bekend staat om de mooiste spa’s ter wereld maar hier in Europa kennen ze er ook wat van. Ik zeg doen, je leeft maar 1 keer en een paar nachtjes op retreat is niemand slechter van geworden, integendeel zelfs! Werken aan je inner peace, je lichaam en natuurlijk genieten van heel veel lekker eten ;-): 7x de mooiste wellnessresorts in Europa

Six Senses Douro Valley Portugal

Mensen die deze prachtige Six Senses bezoeken zijn voornamelijk de “hedonisme” aanhangers ofwel niets anders dan genieten! Wij wisten natuurlijk al dat wijn en ontspanning bij elkaar hoort maar wat dacht je van een speciaal resort dat zich praktisch tussen de wijnranken bevind. In een prachtige wijnregio van Portugal kun je genieten van wijnproeverijen en vinotherapie behandelingen. Daarnaast bieden zij programma’s aan gebaseerd op biomarkers (metabolisme, lichaamssamenstelling) en zijn er heuse hightech huidbehandelingen beschikbaar. Een spa met 10 kamers en jongens… wat een uitzicht!

Meer info op de site van Six Senses Douro Valley.

Villa Stรฉphanie Duitsland

Ouderwetse elegantie en ultramoderne genezing worden gecombineerd in dit Belle Epoque herenhuis in het Zwarte Woud. Het zusterhotel van het Brennerspark in Baden-Baden, heeft slechts 15 kamers en een geniale digitale detox-schakelaar die wifi blokkeert. Naast de deur creรซren experts in tandheelkunde, cardiologie en fysiotherapie geรฏndividualiseerde programma’s voor detoxen, huidverjonging, mentale kracht en meer.

In tegenstelling tot elders is de ervaring intens privรฉ. HOE LANG Zeven dagen wordt aanbevolen – verplicht voor detox- en gewichtsverliesprogramma’s. WIE GAAT Degenen die op zoek zijn naar het nieuwste op het gebied van medisch begeleide preventieve zorg minus de klinische setting.

Meer info op de site van Villa Stรฉphanie.

Resort Barriรจre Frankrijk

Ook hier weer tussen de wijngaarden in kun je genieten van heerlijke weldaad. In het prachtige Elzas vind je Resort Barriรจre Ribeauvillรฉ waar het interieur is geรฏnspireerd op de omringende natuur. Fijne behandelingen in de spa en absolute ontspanning in de balneoruimte. In de elegant brasserie kun je kiezen voor een klassieke of Elzasser gerecht (ohh zo lekker) in het en trendy restaurant voor snacks op maat. Shows en spellen in het casino. Wijnen, ooievaars en apen. Middeleeuwse kastelen, winstubs en gekleurd aardewerk. Een heel ander stukje Frankrijk waar je de Duitse invloeden goed kunt voelen.

Meer info op de site van Resort Barriรจre.

SHA Wellness Clinic Spanje

Kijk even naar het zwembad op het dak van dit hotel met cabana-ringen en wit en chromen ontwerp, deze SHA aan de Middellandse Zee is toch werkelijk een luxe paradepaardje. Door westerse wetenschap (genetische testen, cryotherapie) te combineren met oosterse wijsheid (reiki, acupunctuur), richt het zich op alles, van fronsrimpels tot slapeloosheid. Een heuse plek waar je celebs kunt tegenkomen! Qua design vind ik dit absoluut de mooiste. Voor mij denk ik dan ook op de bucketlist als nummer 1 ;-).

Meer info op de site van Sha Wellness Clinic.

La Rรฉserve Geneva Zwitserland

Politici en zakenmensen allemaal opzoek naar de fontein van de jeugd. De sauna, de hamam en het overdekte zwembad in de 20.000 vierkante meter grote Nescens-spa aan het meer zorgen ervoor dat je stress verdwijnt. Het ‘Better Aging’-regimes die zijn ontwikkeld met artsen, osteopaten, acupuncturisten en voedingsdeskundigen die de magie, afslanken en ontgiften bewerken en je doen herleven. Je vertrekt hier met een medisch rapport, recepten en een oefenprogramma. Bijna hard werken dan toch nog… maar wat een uitzicht!

Meer info op de site van La Rรฉserve Geneva.

Zin in een toffe stedentrip of zalig vertoeven in de zon?

Met actiecode “Happy2024” ontvang je 10% korting geldig op boekingen die gemaakt worden tot en met 10 januari.

De korting kan niet worden gebruikt in combinatie met andere kortingsacties.

Borgo Egnazia Italiรซ

Misschien wel het best bekend vanwege het hosten van de bruiloft van Justin Timberlake, dit hotel is ontworpen om eruit te zien als een traditioneel dorp in Puglia, met 29 villa’s. Een moderne kijk op een traditioneel Romeins badhuis en heeft “kunstenaarstherapeuten” in dienst zoals een psycholoog-componist, een geurmeester, een haararts. De spa-programma’s kunnen bestaan โ€‹โ€‹uit een bad bij kaarslicht, een scrub met tuinproducten en een muziektherapie-sessie. Is dit een Italiaanse droom of wat!?

Meer info op de site van Borgo Egnazia.

Chaudfontaine’s Chรขteau de Thermes Belgiรซ

Een Ardense kasteel vernoemd naar een waterbron die beroemd is geworden door een merk gebotteld water. Het Chรขteau de Thermes van Chaudfontaine maakt gebruik van natuurlijk bronwater dat het naar de binnen- en buitenbaden leidt. Naast het opvangen van mineraalwater rechtstreeks uit de Ardense bron, kun je genieten van landspecifieke behandelingen zoals schelpmassages, maar ook hamams, zoutcabines en een gastronomisch restaurant. Echt hรจ, dat Belgiรซ is zo slecht nog niet.

Meer info op de site van Chaudfontaine’s Chรขteau de Thermes.

Welk wellness resort staat er op jouw bucketlist? Liefs Heidi

Zanzibar, Strand, Afrika,

Dit vindt je misschien ook leuk; 5x Wereldse Bucketlist bestemmingen.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 7.850 times, 3 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *