Getest: Plasticvrije Honing Shampoo Bar

Wist je dat je jaarlijks ±30 kilo plastic weggooit? En dan heb ik het alleen nog maar over jou, die 30 kilo is per persoon berekend. Gelukkig zijn er tegenwoordig mooie oplossingen voor het verwerken en hergebruiken in producten maar een handje helpen om te minderen is niet verkeerd toch? Daarom wil ik je vandaag kennis laten maken met Shampoo Bars. Een hele fijne bar die zuinig is in gebruik, volledig vrij van plastic is en ook verzonden wordt in een volledig 100% afbreekbare verpakking. Daarnaast uiteraard een review over deze “Honey” bar die ik testte. Getest: Plasticvrije Honing Shampoo Bar

shampoobar honing honey plasticvrij plastic vrij shampoobars
Getest: Plasticvrije Honing Shampoo Bar

Volledig Plasticvrij

Shampoobars richt zich volledig op plasticvrij, wat wil zeggen: geen plastic verzendverpakking en geen plastic verpakte bars. Het kartonnen doosje wordt gevuld met biologisch afbreekbaar vulmiddel (als ik me niet vergis op basis van maïs) wat oplost in water.

De bars zelf bevatten geen plastic microbeads en zijn boordevol goede ingrediënten. De meeste bars worden in Nederland (Deventer) met de hand gemaakt. Voor elk haartype is er een bar en ik moet zeggen ik vind deze bar die ik nu getest heb echt heel fijn! Kortom: helemaal milieuvriendelijk!

Deze Honing Shampoo Bar die ik testte is speciaal voor droog haar. De bar van 60 gram is goed voor 80 wasbeurten. Superzuinig in gebruik, dat merkte ik direct al (nog een pluspunt als het gaat om duurzaamheid). Je hebt zo weinig nodig feitelijk, het schuimt goed en na praktisch 1 keer wassen (normaal doe ik het in 2 keer als ik mijn haar was) is mijn haar al schoon.

Wel goed opletten dat je ‘m daarna droog neerlegt anders gaat er wel wat van de bar verloren en dat is zonde. Deze bar is tevens vegan en crueltyfree! Een fijne natuurlijke shampoo, wat altijd mijn voorkeur heeft.

shampoobar honing honey plasticvrij plastic vrij shampoobars

Wat ik zelf ook fijn vind is het geen laagje op mijn haar achterlaat. Ik heb vaker shampoo bars getest en toen merkte ik dat mijn haar een soort vettig laagje hield, dat is nu niet. Deze honing variant is speciaal voor droog en pluizend haar wat mijn haar nu wel is helaas en ook geschikt voor krullen.

Ondanks mijn droge haar heb ik vaak een vette hoofdhuid, zoek je een shampoo voor vet haar, dan is deze ook echt geschikt. Mijn haar glanst mooi nu en ik merk dat het ook niet snel vet is. Je ruikt een heerlijk vleugje honing, gelukkig niet te overdreven.

shampoobar honing honey plasticvrij plastic vrij shampoobars

Hoe gebruik je de shampoobar

Je gebruikt de bar als volgt (ook handig om te weten): je maakt je handen nat en de bar lichtelijk ook, zo creëer je genoeg schuim om je haar mee te wassen. Daarna, wat ik al aangaf, meteen wegleggen zodat de bar kan drogen, bijvoorbeeld op een zeepbakje.

Deze Honing Shampoo bar is online te koop voor € 7,95 en wordt verzonden naar zowel Nederland als België. Wil je nu helemaal plasticvrij douchen dan is er ook nog een matchende bar voor je lichaam.

Op de site van Shampoo Bars kun je alle soorten bars en meer info terugvinden.

Heb jij weleens een Shampoo Bar geprobeerd en ben je ook zo’n voorstander van duurzaamheid? Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

De producten in dit artikel zijn beschikbaar gesteld tbv een review. Voor meer info zie mijn disclaimer.

(Visited 556 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *