HappySoaps Cinnamon Roll Shampoo Bar

Even geen recepten vandaag wel een heerlijke haarzeep met de naam van een lekkernij (en welke er ook naar ruikt). Ik ben tegenwoordig enorm fan van dit soort shampoo bars en, lucky me, won deze laatst met een toffe winactie. I was al erg nieuwsgierig naar dit merk en there it was. Uitgezocht op mijn haartype en wensen en wat past ie goed bij het kerstgevoel! Ik testte ‘m uit en bij deze mijn review: HappySoaps Cinnamon Roll Shampoo Bar

Door mijn ervaring als oud-kapster heb ik heel wat shampoo’s uitgetest, van peperduur tot aan goedkoop, van salon kwaliteit tot aan de drogist. Ik heb ook veel bij klanten gekeken naar hun haar en wat zij gebruikten. Geloof me, ik heb er best wat over laten gaan op andere merken. Nu plaats ik zo nu en dan over shampoo’s en gelukkig komen er steeds betere eco- en haarvriendelijke merken op de markt. Mijn voorkeur gaat steeds meer uit naar zo natuurlijk mogelijk en met voorkeur plasticvrije bars als deze, en deze HappySoaps is zeker een nieuw vriendje van me geworden. Ik merk al snel of het aan mijn eisen voldoet qua gevoel en qua ingrediënten. Ik ben heel blij dat ik ‘m won bij de superlieve (en knappe) beautyblogger Frieda!

De verpakking

Laten we daar eerst ‘s naar kijken. De shampoo bar kwam binnen in een gezellig bruin kartonnen verzenddoosje, geen plastic het doosje is tevens van het een soortgelijk materiaal gemaakt en bevat geen plastic. Volledig plasticvrij, het zeepje zelf dus ook.

HappySoaps Cinnamon Roll Shampoo bar, Kaneel, HappySoaps review, HappySoaps ervaringen, HappySoaps Kaneel, Vegan Shampoo, Natuurlijk shampoo, Welke shampoo bar, Shampoo zeep,

Over HappySoaps

HappySoaps is in 2019 opgericht door Marcel en Marco, wie zich verbaasden over de hoeveelheid plastic wat wordt gebruikt in de cosmetica industrie. “Al onze producten zijn een plasticvrije, bewust duurzame keuze. Voor onze producten gebruiken we namelijk geen grammetje plastic in de productie, opslag en verzending. De producten zijn lief voor dieren en de planeet: geen palmolie, vegan en geen rotzooi.” Alle producten van HappySoaps worden met de hand gemaakt in eigen zeeperij in Nederland. Alles in eigen hand en in eigen land waardoor ook wordt bespaart op vervoer en dat is uiteindelijk weer beter voor het milieu.

Mijn beleving

Deze Cinnamon Roll ruikt om te starten al echt als een kaneel zuurstokje. Het schuimt goed en ik hoef eigenlijk niet eens 2 keer te wassen tijdens een wasbeurt. Ik merk al snel dat mijn haar snel schoon is. Dat squeaky gevoel ook. Dat is echt een goed teken, dan weet je dat je haar schoon is en er geen nare toevoegingen in zit. Ik borstel mijn haar altijd voor het wassen goed door. Ik heb expres even geen masker of conditioner gebruikt tijdens het testen omdat wilde weten hoe het voelt en ruikt na het wassen. Ik wikkel altijd mijn haar in een handdoek na het wassen en daarna van de punt omhoog borstel ik uit. Dit omdat je haar makkelijker breekt als het nat is en je borstelt/kamt te hard. Mijn haar is ook droog (de punten ivm een kleuring) dus het klit wel iets.

Deze bar is goed voor beschadigd, droog, slap en dun haar. Voor normaal haar heeft het overigens Shampoo Bar een voedende werking. Ik heb fijn haar, droog door kleuring en kan altijd wel wat volume gebruiken, ondanks dat ik krullen heb. Mijn haar voelt stevig aan en ruikt na een dag nog steeds goed. Ik vind ‘m enorm fijn! Je legt ‘m na het wassen weer op een droge plek, klaar voor de volgende wasbeurt. Zeker ook echt zuinig in gebruik. Zeker een pluspunt want ik heb in het verleden anders meegemaakt.

Wat ook fijn is, mijn haar voelt niet vettig of raar aan als het droog is. Dat vond ik vroeger altijd het nadeel van shampoo bars maar tegenwoordig is daar veel verbetering in gekomen.

Alle feiten op een rij

De HappySoaps Shampoo Bars zijn:

  • 100% plasticvrij
  • Vegan
  • Dierproefvrij
  • Palmolie vrij
  • SLS- en SLES vrij
  • Cruelty free
  • Een bar heeft een gewicht van 70 gram
  • Goed voor 90 – 110 wasbeurten
  • Antiroos 
  • Met liefde handgemaakt in Nederland

Deze shampoo bar kost € 7,99 en is onder andere te koop via de site en diverse verkooppunten. Neem zeker ook ‘s kijkje bij alle andere producten van HappySoaps.

Tipje: heb je nog wensen voor onder de boom? Leuk om te krijgen of om te geven!

Heb jij al eens een shampoo bar van HappySoaps gebruikt? Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 438 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *